Eerste kwartaal 2020 telde 61.775 horecabedrijven


Cijfers - In het eerste kwartaal 2020 waren er binnen de horeca 61.775 bedrijven. Het merendeel (61.715 bedrijven) was midden- en kleinbedrijf (mkb). Het mkb bestaat uit bedrijven tot 250 werkzame personen.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Staistiek in een analyse van de horeca. Van de bedrijven binnen de horeca waren 52.295 bedrijven een eet- en drinkgelegenheid. Bijna de helft daarvan (22.435 bedrijven) waren bedrijven met 1 werkzaam persoon. 52.025 bedrijven telden tot 50 werkzame personen. De overige 9.480 bedrijven deden aan logiesverstrekking. Meer dan de helft (4.875 bedrijven) had 1 werkzaam persoon. 9.285 van de bedrijven hadden tot 50 werkzame personen.

Bron: CBS

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Aantal reizigers luchthavens in april met 98% gedaald

Luchtvaart - In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers.

Lees bericht

Horecasector zwaar getroffen in eerste kwartaal 2020

Omzetcijfers - De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De omzetdaling was de eerste in zeven jaar tijd. Dat meldt het CBS.

Lees bericht

Online platforms vooral populair vanwege bestellen maaltijden

Analyse - Van de Nederlanders van 12 jaar of ouder heeft 58 procent in 2019 wel eens gebruik gemaakt van online platforms om goederen of diensten te bestellen of uit te wisselen. Het vaakst bestelden mensen maaltijden, kochten tweedehands goederen of boekten een accommodatie via zo’n online platform.

Lees bericht

Bouwmarkten en supers plussen fors in omzet

Analyse – Bouwmarkten en supermarkten zijn de bedrijven die sterk profiteren van de coronamaatregelen. De bouwmarkten hebben in de derde week van maart zelfs meer dan 50 procent meer omgezet gedraaid dan een jaar eerder. Ook de omzet bij supermarkten blijft onverminderd hoog.

Lees bericht


Kwalitaria en Délifrance starten kaartenactie tegen eenzaamheid

Formulenieuws - Kwalitaria en Délifrance starten gezamenlijk een kaartenactie tegen eenzaamheid. Met deze actie hopen de fastservice- en broodformules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Bovendien blijken Nederlanders zich volgens de vandaag gepresenteerde CBS-cijfers sowieso al eenzaam te voelen.

Lees bericht

CBS meet 1,6% omzetgroei voor horeca in vierde kwartaal

Marktcijfers - De horecaomzet steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, terwijl het volume met 1,4 procent toenam. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Al bijna zeven jaar neemt de omzet van de horeca ieder kwartaal toe.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid