Eerste kwartaal 2020 telde 61.775 horecabedrijven


Reizigers stoppen het vaakst bij een McDonald's, maar ook La Place is populair

Cijfers - In het eerste kwartaal 2020 waren er binnen de horeca 61.775 bedrijven. Het merendeel (61.715 bedrijven) was midden- en kleinbedrijf (mkb). Het mkb bestaat uit bedrijven tot 250 werkzame personen.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Staistiek in een analyse van de horeca. Van de bedrijven binnen de horeca waren 52.295 bedrijven een eet- en drinkgelegenheid. Bijna de helft daarvan (22.435 bedrijven) waren bedrijven met 1 werkzaam persoon. 52.025 bedrijven telden tot 50 werkzame personen. De overige 9.480 bedrijven deden aan logiesverstrekking. Meer dan de helft (4.875 bedrijven) had 1 werkzaam persoon. 9.285 van de bedrijven hadden tot 50 werkzame personen.

Bron: CBS

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzet horeca mogelijk tien procent hoger dan in 2019

Analyse - Rien de Koning van More2market heeft drie scenario’s opgesteld van te verwachten ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. De scenario’s zijn gebaseerd op de cijfers van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en het CBS. De drie scenario’s laten in alle drie de gevallen een positief beeld zien.

Lees bericht


CBS ziet forse groei horeca in eerste kwartaal 2022

Analyse - De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2022 met 9,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat komt vooral door versoepeling van de coronamaatregelen. Vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar lag de horecaomzet 92,2 procent hoger, maar ook dat werd veroorzaakt door een strenge lockdown in het eerste kwartaal 2021. De cijfers zijn afkomstig van het...

Lees bericht

UWV: ‘Tijd dringt voor definitieve berekening 2e periode NOW

NOW-regeling - Met nog een maand tot de deadline moet 53,3% van de werkgevers in de horeca en catering branche de definitieve berekening voor de tweede periode NOW nog aanvragen. Als werkgevers de definitieve berekening niet tijdig aanvragen, kan dat leiden tot een terugvordering van het complete voorschot. UWV gaat horecaondernemer daar deze maand nadrukkelijk op wijzen door extra communicatiemiddelen in...

Lees bericht

CBS: Bijna een vijfde coronasteun naar horeca

Corona – Vanaf maart 2020 tot en met september 2021 hebben ondernemers circa 31 miljard euro aan steun gekregen ter compensatie voor loonkosten en vaste lasten tijdens de coronacrisis. De horeca ontving het grootste deel van dit bedrag: 19 procent. Dat meldt het CBS op basis van cijfers over steunmaatregelen voor bedrijven, gemaakt op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

Lees bericht‘Belastingschuld bij horecabedrijven fors opgelopen’

Analyse - Bedrijven hebben de belastingschuld de afgelopen coronaperiode flink zien oplopen.  Volgens onderzoek van ABN AMRO is de belastingschuld tot en met augustus opgelopen tot 18,3 miljard euro. Een toename van 2,4 miljard ten opzichte van de eerdere peildatum in februari. Vooral horecabedrijven behoren tot de bedrijven die een behoorlijke belastingschuld hebben opgebouwd.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid