Eerste paal nieuw innovatiecentrum Jan Zandbergen Group


R&D-centrum - CEO Peter-Paul Zandbergen van de Jan Zandbergen Group in Veenendaal heeft op 26 oktober de eerste paal geslagen van een nieuw food ontwikkelingscentrum. De groep bestaande uit de bedrijven Jan Zandbergen, Diviande en Future Food Group gaat zich meer richten op vernieuwende concepten en productontwikkeling, met name in de ontwikkeling van plantaardige alternatieven.

Bij de Jan Zandbergen Group ligt de focus al lang niet meer alleen maar op dierlijke proteïne. Juist de ontwikkeling in plantaardige producten heeft de laatste jaren bij het bedrijf een vlucht genomen. Reden voor de bouw van een eigen ontwikkelingscentrum. Het nieuwe pand komt aan de Electronenstraat in Veenendaal. Naast gelegenheid voor de activiteiten van R&D, bestaande uit een ruimte voor productontwikkeling, een spoelkeuken, koel- en vriescel en proeflokaal, komen er ook kantoorplekken en vergaderruimtes. Verder komt er een fitnessplek voor de medewerkers. De totale oppervlakte beslaat ca. 3000m2. De verwachte oplevering is in het derde kwartaal van 2022.

Innovatie

Peter-Paul Zandbergen over de komst van het nieuwe R&D-centrum: “De wereldwijde voedselvoorziening verandert en vraagt om nieuwe inzichten en oplossingen. Ik ben van mening dat innovatie de sleutel tot succes is. Binnen onze groep hebben wij de middelen om impact te kunnen maken en daadwerkelijk wat te kunnen betekenen in deze veranderende eetbehoeften. Door op een duurzame wijze te innoveren, ontwikkelen we blijvende oplossingen voor de gehele vlees- en vegabranche.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

PLNT introduceert Crab Cake voor foodservicemarkt

Introductie - PLNT, een merk van Future Food Group, producent van plantaardige vlees- en visopvolgers, lanceert een 100% plantaardige Crab Cake voor de foodservice. Het product is gekruid zoals de traditionele Crab Cake en krijgt zijn visachtige smaak van zeewier.

Lees bericht




The Veggie Lovers heeft nu biologische receptuur

Introductie – Vega heeft er een aanwinst bij: The Veggie Lovers. Het merk met verschillende vleesvervangende producten van Future Food Group heeft een upgrade ondergaan. Niet in de verpakking, maar ook door volledig over te stappen op een biologische receptuur.

Lees bericht


PLNT introduceert kant & klare Vegan Beef Wellington

Introductie - PLNT heeft speciaal voor het Paas-assortiment de eerste kant-en-klare Vegan Beef Wellington in Nederland ontwikkeld. Volgens producent Future Food Group in Veenendaal zijn er meerdere initiatieven geweest, maar is er nu een Vegan Beef Wellington die net zo sappig en lekker is als het origineel.

Lees bericht

Jan Zandbergen Group lanceert slow cooked-range Chevide

Introductie - Onder de naam ‘Chevide’ biedt Jan Zandbergen Group vanaf half februari 2022 een serie slow-cooked voorgegaarde vleesproducten aan voor de horeca. Met deze producten kunnen koks langzaam gegaarde, smaakvolle vleesgerechten van constante hoge kwaliteit bieden aan hun gasten, zonder dat het ze veel tijd kost in de keuken, aldus het bedrijf uit Veenendaal.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid