Eerste van 100 24-uurs inleverlocaties statiegeld geopend


De locatie in Bunschoten-Spakenburg is de eerste van de 100 die er in Nederland worden geopend in de buitenruimte

Statiegeld - Een primeur in Nederland: In Bunschoten-Spakenburg staat de eerste openbare statiegeldmachine waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, oneindig veel statiegeldflesjes en -blikjes in één keer kan inleveren. Deze locatie is de eerste van de 100 die er in Nederland worden geopend in de buitenruimte.

Deze nieuwe manier van statiegeldverpakkingen inleveren, is één van de maatregelen uit het Plan van Aanpak waarmee Verpact de inzameling van statiegeldverpakkingen wil verhogen. Het Afvalfonds Verpakkingen, Nedvang, Nederland Schoon, het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Statiegeld Nederland bundelden met ingang van dit jaar hun krachten.

Inzamelsysteem van de toekomst

Consumenten moeten op meer plekken hun statiegeld terug kunnen krijgen. Daarom wordt het aantal innamelocaties de komende tijd fors uitgebreid. Ook op een nieuwe manier dan we tot nu toe kenden: een grootschalige locatie, in de buitenruimte, waar je ook buiten openingstijden van een winkel terecht kunt. De eerste van de 100 staat op het terrein van de Bungas in Bunschoten-Spakenburg. Consumenten kunnen na het tanken of onderweg gemakkelijk en snel hun statiegeldverpakkingen inleveren. De machine is gemaakt voor buitenlocaties en is dus bestand tegen weer en wind. Ook heeft dit automaat een ruime opslagcapaciteit: tot wel 20.000 blikjes en 7.000 flesjes.

Fons Buurman, directeur Envipco: “De eerste Quantum machine is al actief sinds 2015 in Zweden. Envipco is dus de uitvinder van het bulk-feed systeem. Daarna volgden Amerika, Griekenland, Roemenië, Slovakije en nu dus ook Nederland. En dan meteen op een unieke locatie, dit is de eerste ter wereld bij een tankstation.”

Statiegeld via Tikkie of doneren

Op de locatie in Bunschoten-Spakenburg kan men kiezen voor terugbetaling van het statiegeld via Tikkie of donatie aan één van de drie plaatselijke voetbalverenigingen. De opbrengst van het gedoneerde statiegeld investeren de clubs bijvoorbeeld in een nieuw beeldscherm voor in de kantine en nieuwe voetbalnetten.

Bron: Verpact/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Family en Coffee Fellows als duo onder één dak bij AVIA Rilland

Formulenieuws – Een revolutionair dubbelconcept  noemen ze het bij AVIA Vollenhoven en dat is de invulling van het tankstation in Rilland ook.  Na een voorbereiding van anderhalf jaar én zes weken verbouwen heropent binnenkort de volledig vernieuwde locatie officieel met de cafetariaformule Family, gecombineerd met een counter voor de koffiespecialiteiten van Coffee Fellows.

Lees bericht


Reiziger oprecht centraal in eerste Nederlandse Circle K shop

Interview - De eerste Circle K in Nederland is geopend. Tankstation Bijleveld langs de A12 bij Harmelen kreeg de primeur. De TotalEnergies-locatie Schiphol is inmiddels omgebouwd en  Reeuwijk volgt. In de aankondigingen van de ombouw van de voormalige TotalEnergies-stations werd steeds aangegeven dat de Circle K de reiziger centraal zet. Een claim die Alimentation Couche-Tard Inc. op zich niet uniek...

Lees bericht


Eerste Nederlandse Circle K opent bij station Bijleveld

Tankstation – Circle K, de formule van de Canadese retailer Alimentation Couche-Tard Inc., opent de eerste locatie op het tankstation van Bijleveld, langs de A12 bij Harmelen. Deze nu nog in de TotalEnergies-uitstraling staande shop wordt de komende tijd binnen een week verbouwd en is dan eind maart toegankelijk als Circle K voor de reiziger. Na Bijleveld volgen voor 1 mei 2024 de...

Lees bericht


‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht

SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid