Eurest opent nog meer horeca op The Strip
Catering - High Tech Campus Eindhoven en Eurest hebben hun samenwerking met nog eens 1300 m2 horeca op The Strip verder uitgebreid. Sinds begin januari zijn bij The Strip een drietal duurzame horecagelegenheden opengegaan om de groei van de campus bij te kunnen benen. High Tech Campus, Eurest en ontwikkelaar Vijverborgh sloegen afgelopen jaar de handen ineen voor de verdere ontwikkeling van de horecagelegenheden. De eerste stap die gezet moest worden was gericht op het vinden van een horecaoplossing voor de groei van het aantal medewerkers op de Campus. De komende jaren stijgt dat aantal medewerkers namelijk van 12.000 naar 14.000 tot 15.000. Hiervoor was het noodzakelijk dat het bestaande aantal vierkante meters horeca werd uitgebreid. Met de nieuwe uitbreiding heeft Eurest nu ruim 55.000 m2 horeca op The Strip. Innovatieve concepten Vitaliteit, duurzaamheid en gezonde voeding zijn de drie pijlers van alle nieuwe horecaconcepten. Die uitgangspunten zijn ook een voorwaarde geweest vanuit de partijen en de campus voor de nieuwe horecalocaties. De nieuwe drie zijn: Okinawa, het Japanse restaurant op de Campus, serveert hoogwaardig Japans eten met verschillende smaak-lagen; in Brave New World staan no-waste en de internationale (food)trends centraal, zoals eiwittransitie, meer groenten, meer vezels en minder suikers en in het Tlab wordt geëxperimenteerd met bijzondere theesoorten. Duurzaam en lokaal De Strip heeft ook oog voor allerlei andere zaken op het terrein van duurzaamheid en lokaal, zoals een afvalbeheer en een sterke focus op de reductie van wegwerpplastic. Ook beschikt de campus over een composteermachine waarmee groen afval binnen 24 uur tot compost verwerkt wordt, wat dan weer kan worden gebruikt in de groentetuin op de Campus. Eveneens wordt toegewerkt naar zo min mogelijk waste. Zo kunnen gasten door middel van een app, aan het eind van de dag producten voor een kleine vergoeding bestellen en meenemen naar huis. Bron: @FoodClicks
Catering - High Tech Campus Eindhoven en Eurest hebben hun samenwerking met nog eens 1300 m2 horeca op The Strip verder uitgebreid. Sinds begin januari zijn bij The Strip een drietal duurzame horecagelegenheden opengegaan om de groei van de campus bij te kunnen benen. High Tech Campus, Eurest en ontwikkelaar Vijverborgh sloegen afgelopen jaar de handen ineen voor de verdere ontwikkeling van de horecagelegenheden. De eerste stap die gezet moest worden was gericht op het vinden van een horecaoplossing voor de groei van het aantal medewerkers op de Campus. De komende jaren stijgt dat aantal medewerkers namelijk van 12.000 naar 14.000 tot 15.000. Hiervoor was het noodzakelijk dat het bestaande aantal vierkante meters horeca werd uitgebreid. Met de nieuwe uitbreiding heeft Eurest nu ruim 55.000 m2 horeca op The Strip. Innovatieve concepten Vitaliteit, duurzaamheid en gezonde voeding zijn de drie pijlers van alle nieuwe horecaconcepten. Die uitgangspunten zijn ook een voorwaarde geweest vanuit de partijen en de campus voor de nieuwe horecalocaties. De nieuwe drie zijn: Okinawa, het Japanse restaurant op de Campus, serveert hoogwaardig Japans eten met verschillende smaak-lagen; in Brave New World staan no-waste en de internationale (food)trends centraal, zoals eiwittransitie, meer groenten, meer vezels en minder suikers en in het Tlab wordt geëxperimenteerd met bijzondere theesoorten. Duurzaam en lokaal De Strip heeft ook oog voor allerlei andere zaken op het terrein van duurzaamheid en lokaal, zoals een afvalbeheer en een sterke focus op de reductie van wegwerpplastic. Ook beschikt de campus over een composteermachine waarmee groen afval binnen 24 uur tot compost verwerkt wordt, wat dan weer kan worden gebruikt in de groentetuin op de Campus. Eveneens wordt toegewerkt naar zo min mogelijk waste. Zo kunnen gasten door middel van een app, aan het eind van de dag producten voor een kleine vergoeding bestellen en meenemen naar huis. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Compass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtCompass en InstockMarket schalen samenwerking op
Voedselverspilling – Compass Group, 's werelds grootste food- en servicebedrijf met de labels Eurest, ESFM, Famous Flavours, Maison van den Boer en Xandrion, wil meer werk maken van duurzaamheid en schaalt hiervoor de samenwerking met InstockMarket op.
Lees berichtUniversiteit Utrecht en Local2Local gaan samenwerken
Samenwerking – Meer samenwerking tussen de verschillende wetenschapsrichtingen en meer onderzoek dat heeft de Universiteit Utrecht samen met Amped en Local2Local afgesproken. Partijen willen daarmee enerzijds komen tot een korte keten in de regio Utrecht, maar ook meer onderzoek doen naar het totale voedselsysteem en de regionale producten.
Lees berichtCompass Group nieuwe cateringpartner ProRail
Catering – Compass Group en ProRail gaan samen aan de slag met duurzame bedrijfscatering volgens het concept Food Station. Dit concept is speciaal voor ProRail gecreëerd. Compass Group vervult voor ProRail de rol van foodregisseur met NULA, het eigen duurzaamheidsplatform van Compass Group.
Lees berichtCompass Group gaat samenwerken met The Colour Kitchen
Catering – Compass Group is een exclusieve samenwerking aan gegaan met The Colour Kitchen voor haar Catering- en Foodservice activiteiten. The Colour Kitchen biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om een opleiding te volgen en zich als mens en medewerker te ontwikkelen.
Lees bericht‘NuLa wordt nieuwe koers Compass Group Nederland’
Facilitair - Compass Group gooit het roer om en gaat serieus werk maken van ‘zero waste’. Het zogenaamde NuLa-concept (zero emission, zero waste en dus zero footprint), dat binnen Westpac Bank Sydney in Australie succesvol werd geïntroduceerd, en gisteren ook in Nederland werd gelanceerd, maakt hier belangrijk onderdeel vanuit.
Lees bericht