Ferlyan Palimbong wint NK Lekkerste Burger 2023


Voor de derde keer wint chef-kok Ferlyan Palimbong goud met zijn burger

Wedstrijd  – De Lekkerste Burger van 2023 heet de Bali Burger en is te vinden bij Podomoro in Bunschoten-Spakenburg. Eigenaar en chef-kok Ferlyan Palimbong heeft met deze creatie het NK Lekkerste Burger gewonnen tijdens de Horecava, en niet voor het eerst.

De gouden burger van Ferlyan Palimbong is onder meer gemaakt met Bali stoof, Indonesische kruiden, crispy bacon, tomaat en cheddar. Volgens de jury van het NK Lekkerste Burger blonk de Bali Burger vooral uit in smaak. "De ingrediënten los van elkaar waren best hoog op smaak, maar de combinatie op de burger was gewoon heel goed in balans”.

Voor Ferlyan Palinmbong is het winnen van het NK Lekkerste Burger 2023 de derde hoofdprijs die hij binnenhaalt met z'n burgers, na goud in 2018 en 2019. Dat de winst dit keer écht onverwachts kwam, is een understatement. “Ik ben zó verrast, want alles ging fout vandaag”, zegt de winnaar in een reactie. “Ik stond in de file, kwam de RAI niet binnen; al met al was ik bijna te laat. En ik ben bepaalde ingrediënten vergeten mee te nemen, maar dat heb ik op het laatste moment opgelost.”

Het zilver was voor Berry Wagenaars van Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. Hij serveerde de jury 'Meat the Shrimp', een burger met onder meer gamba's, tomaten pomodoro, chili Pecorino en chorizo op een Cheetos briochebol. Oscar Boeters van Ter Marsch & Co pakte de derde plek met The Oishii, een burger met Japanse ingrediënten als katsuobushi pork stoof, katsuobushi tomatensaus, yuzu gel, wasabi crème en shiso blad.

Aan het NK Lekkerste Burger 2023 deden negen deelnemers mee. De opdracht was om ter plekke, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

NK Pizza Bakken 2024 gaat om lekkerste ‘pizza nova’

Wedstrijd - Wie bakt de lekkerste ‘pizza nova’ van Nederland? Daar draait het om bij het NK Pizza Bakken 2024. Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs op dinsdagmiddag 9 januari 2024 tijdens de Horecava in Amsterdam de tweede editie van deze vakwedstrijd voor professionele pizzaiolo’s.

Lees bericht


Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees bericht

Horecava komt met zorgsymposium Care & Cure

Vakbeurzen – Horecava organiseert in samenwerking met de hospitalitysector op 9 januari het ‘Horecava Care & Cure Symposium’. Spelers uit de gezondheidssector gaan zich tijdens het symposium buigen over de veranderingen in de zorgsector.

Lees bericht

Deelname Horeca Vakbeurs Hardenberg nu op 50 bedrijven

Vakbeurzen - De Horeca Vakbeurs in Hardenberg krijgt steeds meer vorm laat organisatie EasyFairs weten. Inmiddels hebben ruim 50 bedrijven uit uiteenlopende segmenten zoals food, dranken en keukenapparatuur toegezegd deel te nemen aan de nieuwe beurs in het oosten van het land.

Lees berichtJohan van der Weerd krijgt plein naar zich vernoemd

Fastservice - Johan van der Weerd heeft tijdens de Horecava afscheid genomen van de Stichting de Lekkerste Wedstrijden. Hij was de founder van het initiatief, dat de creativiteit in de fastservicesector aanwakkert. Om hem te eren kreeg hij een plein naar zich vernoemd; het Johan van der Weerdplein.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid