Ferlyan Palimbong wint NK Lekkerste Burger 2023

Wedstrijd – De Lekkerste Burger van 2023 heet de Bali Burger en is te vinden bij Podomoro in Bunschoten-Spakenburg. Eigenaar en chef-kok Ferlyan Palimbong heeft met deze creatie het NK Lekkerste Burger gewonnen tijdens de Horecava, en niet voor het eerst.
De gouden burger van Ferlyan Palimbong is onder meer gemaakt met Bali stoof, Indonesische kruiden, crispy bacon, tomaat en cheddar. Volgens de jury van het NK Lekkerste Burger blonk de Bali Burger vooral uit in smaak. "De ingrediënten los van elkaar waren best hoog op smaak, maar de combinatie op de burger was gewoon heel goed in balans”.
Voor Ferlyan Palinmbong is het winnen van het NK Lekkerste Burger 2023 de derde hoofdprijs die hij binnenhaalt met z'n burgers, na goud in 2018 en 2019. Dat de winst dit keer écht onverwachts kwam, is een understatement. “Ik ben zó verrast, want alles ging fout vandaag”, zegt de winnaar in een reactie. “Ik stond in de file, kwam de RAI niet binnen; al met al was ik bijna te laat. En ik ben bepaalde ingrediënten vergeten mee te nemen, maar dat heb ik op het laatste moment opgelost.”
Het zilver was voor Berry Wagenaars van Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. Hij serveerde de jury 'Meat the Shrimp', een burger met onder meer gamba's, tomaten pomodoro, chili Pecorino en chorizo op een Cheetos briochebol. Oscar Boeters van Ter Marsch & Co pakte de derde plek met The Oishii, een burger met Japanse ingrediënten als katsuobushi pork stoof, katsuobushi tomatensaus, yuzu gel, wasabi crème en shiso blad.
Aan het NK Lekkerste Burger 2023 deden negen deelnemers mee. De opdracht was om ter plekke, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Johan van der Weerd krijgt plein naar zich vernoemd
Fastservice - Johan van der Weerd heeft tijdens de Horecava afscheid genomen van de Stichting de Lekkerste Wedstrijden. Hij was de founder van het initiatief, dat de creativiteit in de fastservicesector aanwakkert. Om hem te eren kreeg hij een plein naar zich vernoemd; het Johan van der Weerdplein.
Lees berichtHorecava-organisatie telt in totaal 61.000 bezoekers
Vakbeurzen – De horecavakbeurs Horecava, die afgelopen vier dagen plaats had in de RAI in Amsterdam, heeft 61.000 bezoekers getrokken volgens de organisatie. Op sommige momenten was de drukte ook duidelijk merkbaar in de gangpaden van bepaalde hallen.
Lees berichtPaolo Marino pakt goud tijdens NK Pizza bakken 2023
Wedstrijd – De hoofdprijs van het NK Pizza bakken 2023 is voor Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam. De Italiaan gaf tijdens de Horecava een groot deelnemersveld het nakijken.
Lees berichtVeel uitdagingen voor de horeca, maar ook vertrouwen
Horeca - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruitblik op 2023. Hoewel de omzet in de horeca weer op hetzelfde niveau is als voor de coronacrisis, blijven de (financiële) uitdagingen voor horecaondernemers groot. Vooral door de hoge inkoopprijzen, de energiecrisis en tekorten op de arbeidsmarkt. Maar...
Lees berichtFSIN ziet foodservicemarkt in 2022 met €5,8 miljard groeien
Analyse - De omzet van de foodservicebedrijven is in 2022 gestegen met ruim 40%, naar een omzet van €19,1 miljard. Dat meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN) op het jaarlijkse FSIN Brunchcongres tijdens de Horecava.
Lees berichtTop Bakkers twee keer genomineerd voor de Horecava Awards
Verkiezing - Top Bakkers is met Circulair Brood twee keer genomineerd voor de Horecava Innovation Awards 2023. Het brood van de coöperatieve organisatie voor ambachtelijke bakkers is genomineerd binnen de categorie Food & Beverage en voor de Duurzaamheid Karel de Vos Award.
Lees bericht