Forse omzetstijging maaltijdbezorger Deliveroo in 2021


Bestellingen liepen in 2021 bij Deliveroo op tot 8 miljard euro

Bezorgdienst – Maaltijdenbezorger Deliveroo kende in 2021 een forse omzetstijging. Niet alleen groeide het aantal bestellingen met 70 procent, ook de totale waarde van de bestellingen nam toe tot bijna 8 miljard euro.

De Deliveroo-klanten, in de landen waar het bedrijf actief is, bestelden voor in totaal 6,6 miljard Britse pond (ca 8 miljard euro) en dat was fors meer dan het bedrijf zelf had ingeschat. Vooral in Engeland leverde het bedrijf beduidend betere prestaties, mede door een sterk vierde kwartaal.

Net als in alle andere landen profiteren de bezorgers volop van de coronamaatregelen, omdat mensen meer thuis werken en de horeca in vrijwel alle landen te maken heeft met restricties.

Naast het bezorgen van maaltijden, is Deliveroo zich ook meer gaan toeleggen op het bezorgen van dagelijkse boodschappen. Een ontwikkeling die zich ook laat zien bij andere bezorgdiensten. Enige smetje op de groei-ontwikkeling vormde wellicht het beëindigen van de activiteiten in Spanje eind november vorig jaar. Waarom Deliveroo in dat land de activiteiten stop zette is niet bekend.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht


Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag

Moederdag – Voor Moederdag 2023 zijn er meer high tea reserveringen binnengekomen, dan voor Moederdag vorig jaar. Nu al zijn er 25% meer reserveringen gemaakt fan in 2022. Dat blijkt uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl.

Lees bericht

Carnavalsvierders laten zich niet remmen door prijsstijgingen

Onderzoek – Carnavalsvierders zijn van plan vooral feest te gaan vieren en niet te letten op de prijzen. Na jaren van beperkte carnavalsvieringen en flinke prijsstijgingen, laten de feestgangers zich dit jaar niet remmen. Twee op de vijf carnavalsvierders gaat komend weekend dan ook nergens op bezuinigen. Ook houdt de ruime meerderheid (84%) geen rekening meer met het coronavirus.

Lees bericht



Deliveroo stopt activiteiten op de Nederlandse markt

Bezorgdienst - Deliveroo heeft woensdag bekend gemaakt dat het de activiteiten in Nederland gaat beëindigen. De aankondiging om met de Nederlandse activiteiten te stoppen werd al op 10 augustus gemeld, alleen wilde het bezorgbedrijf toen nog alle opties bekijken. Dat proces heeft nu geleid om alle operationele Nederlandse activiteiten op 30 november 2022 te beëindigen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid