Gastvrij Rotterdam krijgt Formule & Franchise Plein


Beurzen - Gastvrij Rotterdam, de horecabeurs die van 20 tot en met 22 september wordt gehouden, krijgt een nieuw Plein op de beursvloer. Tijdens  de drie beursdagen worden op het Formule & Franchise Plein franchisegevers en potentiële franchisenemers samengebracht door aanbieders van food- en horecaconcepten en -formules.

Op het Plein krijgen aanbieders van formules- en concepten de gelegenheid om zich te presenteren aan potentiële franchisenemers. Ieder bedrijf of formule vanuit een eigen standruimte.  Naast alle stands is er ook op het plein een ruimte ingericht waar deelnemers met hun (potentiële) relaties kunnen netwerken en hun formules verder kunnen toelichten.

Uit onderzoek bleek dat er behoefte was aan een plek waar ondernemers en formules kunnen samenkomen, een netwerk- & kennisplein over formules en franchiseconcepten in de horeca. Bij de presentatie van die plannen hebben zich voor de eerste editie van het Plein als een drietal partijen ingeschreven, te weten Food Franchise Company (Kwalitaria), FHC Formulebeheer (Family) en O’Tacos.

Robert Melaard, Managing Director Gastvrij Rotterdam, over het nieuwe plein: "Franchisegevers zijn veelal voortdurend op zoek naar nieuwe ondernemers en willen zij zich op zoveel mogelijk relevante podia profileren. Bestaande franchisebeurzen richten zich op meerdere segmenten en het Formule & Franchise Plein is puur gericht op concepten uit de horeca. Daarnaast is de verwachting dat door de ontwikkelingen rondom de COVID-crisis er de komende periode meer horecapanden op de markt zullen komen die mogelijk ook zeer geschikt zullen zijn voor formules en franchise ketens.”

FieldLab

Volgens de organisatie is de kans dat Gastvrij Rotterdam ongehinderd kan plaatsvinden verder toegenomen, nu het kabinet heeft aangekondigd de maatregelen verder kunnen worden versoepeld de komende tijd. Bovendien heeft Ahoy als locatie voor de horecabeurs al veel ervaring kunnen opdoen met het organiseren van events met inachtneming van maatregelen, als FieldLab met de organisatie van het Eurosong Festival

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

10.000 bezoekers verwacht op eerste Veggie Challenge Live

Beurzen - Volgend jaar vindt de eerste editie van Veggie Challenge Live plaats, een gloednieuw food- en lifestyle-event van ProVeg Nederland om de half miljoen deelnemers aan de Veggie Challenge te vieren. Het event, dat zich richt op mensen die een gezonde en duurzame leefstijl willen, vindt plaats op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april 2023 in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De...

Lees bericht


Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht


Finalisten HANOS Gouden Koksmuts bekend

Wedstrijd - De finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn Hotel Restaurant Het Roode Koper, Restaurant Flore, Restaurant Moustique en Passy Events. Zij werden gekozen tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam. Daar streden de deelnemers om een plek in de finale die plaats zal vinden op maandag 9 januari 2023 tijdens de HORECAVA.

Lees bericht


Drukke eerste dag bij Gastvrij Rotterdam

Vakbeurzen – Het was druk op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam. De beurs die groter is dan de vorige editie, kende op bepaalde momenten zelfs opstoppingen in de gangpaden, wat tamelijk uniek is voor de Rotterdamse horecabeurs. De drukte liet zien dat het enthousiasme in de horeca groot is, ondanks de wellicht wat sombere geluiden over de nabije toekomst van...

Lees bericht

‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid