Gedetineerden kunnen bij Sodexo ook zelf koken


Sodexo gaat plantaardig stimuleren en met de Food Farm Hubs werk maken van voedselverspilling

Catering – Sodexo gaat het eten en drinken verzorgen op vijf DJI-locaties in Noord Nederland. Het gaat om de Dienst Justitiële Inrichtingen in Almelo, Leeuwarden, Veenhuizen, Zwolle en ter Apel. Gedetineerden krijgen onder andere de mogelijkheid om zelf te koken met verse producten.

Het contract start op 1 juni waarbij een jaar wordt gebruikt om deze aanpak bij alle locaties uit te rollen. Het gaat bij de dienstverlening van Sodexo om zowel ontbijt, lunch als avondeten. Bij het avondeten kan worden gekozen uit een centraal bereide maaltijd, een vries-vers maaltijd of een box met verse producten. In de box zitten onbewerkte groenten, andere ingrediënten en recepten waar gedetineerden zelf mee gaan koken. Laura van der Heyden, accountdirecteur bij Sodexo: “Op deze manier leveren we niet alleen heerlijke gerechten en gevarieerde voeding maar bevorderen we ook de zelfredzaamheid en het welzijn van de gedetineerden.”

Opleiding

Sodexo gaat ook een leermeester-trainer inzetten die via workshops en trainingen het koken begeleidt. Voor gedetineerden die interesse hebben in de keuken is het mogelijk om via een speciale opleiding en stages, werkervaring op te doen - zowel binnen als buiten de justitiële inrichting. Van der Heyden: “We hebben hier ervaring mee op gedaan en dit draagt positief bij aan een succesvolle re-integratie. Op deze manier wordt een springplank naar een baan gecreëerd voor het moment dat iemand vrijkomt.”

Farm Food Hub

Sodexo bedacht speciaal voor de samenwerking met de Dienst Justitiële Inrichtingen de ‘Farm Food Hub’. Binnen deze hub werken regionale en lokale leveranciers samen met  natuurinclusieve boeren met als doel voedselverspilling in de keten te voorkomen. Ook worden plantaardige keuzes gestimuleerd.

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht


Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

Lees bericht




CIRFOOD kiest voor Mediterraan dieet als kompas

Catering – CIRFOOD heeft een veel belovende periode achter de rug. Zo wist het cateringbedrijf vorig jaar Ecovadis Platinum te behalen en dit jaar Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Daarnaast zette het van oorsprong Italiaanse bedrijf duidelijke stappen in het verder verduurzamen en gezonder maken van het aanbod aan eten en drinken. Niet voor niets laat de coöperatie...

Lees bericht

Hutten wordt Food & Beverage-partner van DPG Media

Catering - Vanaf halverwege maart volgend jaar wordt Hutten de nieuwe partner voor het verzorgen van het aanbod Food & Beverage voor de medewerkers van DPG Media. De cateraar uit Veghel gaat dat voor de DPG-Mediamedewerkers verzorgen op drie locaties: het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor Mediavaert in Amsterdam-Duivendrecht en de kantoren in Best en Rotterdam.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid