Ghost kitchen keten Casper start in Den Haag en Rotterdam


De Casper Dark Kitchen's zijn zichtbaar in het straatbeeld

Dark Kitchen - Casper, de ghost kitchen keten in België, heeft de eerste twee Nederlandse vestigingen geopend. De locaties zijn gevestigd op Theresiastraat 139A in Den Haag en Pannekoekstraat 81A in Rotterdam.

Casper is een keten van bezorg- en afhaalrestaurants. Omdat ze geen gelegenheid hebben om op locatie te eten en vaak verschillende keukens bedienen, worden ze ook wel ghost- of dark kitchens genoemd. Casper behoort tot een van de snelgroeiende dark kitchen ketens in de Benelux. In 2021 had Casper een omzetgroei van 210% en leverde het meer dan 230.000 gerechten. Marktonderzoek van Euromonitor voorspelt dat de maaltijdbezorgingsindustrie rond 2030 een biljoen dollar waard zal zijn.

10 virtuele restaurants

Klanten van Casper kunnen bij 10 virtuele restaurants bestellen. Het menu biedt een assortiment van Gloria’s pasta en Barney’s burgers tot gezonde salades, bagels of veganistische gerechten van de Vegetarische Slager. Bestellen kan rechtstreeks bij de virtuele restaurants of via Casper, waarbij de verschillende merken kunnen worden gecombineerd tot één bestelling in één levering.

Zero-waste

Casper heeft een zero-waste beleid en streeft ernaar om zoveel mogelijk met lokale leveranciers te werken. Binnen 30 minuten worden de maaltijden tot aan de deur bezorgd of zijn ze klaar om af te halen. De productiekeukens zijn proces gestuurd, waarbij technologie, keuken en bedrijfsvoering steeds in balans zijn en de productkwaliteit essentieel is. Casper werkt in Nederland samen met de marktplaatsenThuisbezorgd.nl en Uber Eats.

Zichtbaar

In tegenstelling tot andere ghost kitchens is Casper zichtbaar in het straatbeeld. Casper heeft geen verduisterde ramen in achterafstraatjes, maar open en transparante locaties met duidelijk herkenbare branding, kiosken om ter plaatse te bestellen en aangename wachtruimtes voor de bezorgers. Matthias Laga, medeoprichter & CEO van Casper: “Het is onze ambitie om in 2024 internationaal vijftig vestigingen te hebben. Na Den Haag en Rotterdam hebben we voor Nederland Eindhoven, Utrecht en Amsterdam op de planning staan.

Casper

Casper werd in maart 2020 opgericht door Matthias Laga (1986), Zhong Xu (1985), CEO/medeoprichter Deliverect en Peter Van Praet (1988), CEO/oprichter Bavet. De keten is momenteel actief in België in steden zoals Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Luik en Brugge. Casper breidt dit jaar uit naar diverse plaatsen in Nederland (Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Amsterdam) en Frankrijk (Lille). Hierna volgt Luxemburg. In 2024 wil Casper 50 internationale locaties hebben.

Bron: Casper/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht


JRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel

Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.

Lees bericht

De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024

Verkiezing – Maandagmiddag werd in het Utrechtse Tivoli Vredenburg de winnaars bekend gemaakt van de Gault & Millau Awards 2024. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Na afloop van de bijeenkomst werd de nieuwe...

Lees bericht

Ramzy Group gaat samenwerken met Royal Swinkels

Samenwerking - De Ramzy Group en Royal Swinkels Family Brewers gaan samenwerken. De bierbrouwer uit Brabant versterkt hiermee haar positie in de hoofdstad. De Ramzy Group exploiteert in Amsterdam 35 bars, restaurants en hotels en is daarmee een gevestigde speler binnen de Amsterdamse hospitalitysector. Deze samenwerking legt tevens de basis voor verdere Amsterdamse groei van de Ramzy Group.

Lees bericht


ING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid