Hein Schumacher verkast van FrieslandCampina naar Unilever


Personalia - Hein Schumacher verkast van FrieslandCampina naar Unilever. Daar wordt hij per 1 juli dit jaar de nieuwe topman. Schumacher volgt bij Unilever Alan Jope op, die vorig jaar september al te kennen gaf met pensioen te willen gaan.

Schumacher is nu nog ceo bij FrieslandCampina. Schumacher is geen vreemde voor het Britse bedrijf. Hij begon zijn carrière bij het toen nog deels Nederlandse Unilever. Daarna werkte hij jaren bij Ahold en Heinz. De 51-jarige Schumacher werkte bijna 10 jaar voor FrieslandCampina. Eerst op de financiële afdeling, sinds 2018 is hij de ceo.

Met lede ogen

De Nederlandse zuivelcoöperatie ziet het vertrek van Schumacher met lede ogen aan. “Hein heeft FrieslandCampina succesvol door een belangrijke transformatiefase geloodst. In vaak erg uitdagende omstandigheden leidde hij de onderneming, volledig gefocust op een duurzaam en toekomstbestendig FrieslandCampina”, aldus Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen. Hein Schumacher blijft nog tot 30 april aan bij FrieslandCampina. Ondertussen gaat het bedrijf op zoek naar een vervanger.

Bron: Unilever/@FoodClicks

Auteur: M.Louws

Gerelateerd nieuws



Frans van Engelen volgt Arjen van Strien op bij Hak

Benoeming - Frans van Engelen (37) start per 18 maart als nieuwe commercieel directeur van groente- en peulvruchtenfabrikant Hak. Van Engelen volgt Arjen van Strien op, die deze rol ruim tien jaar heeft vervuld. Ook treedt Van Engelen toe tot de directie van Hak.

Lees bericht


Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht


Campina laat elektrische vrachtwagen op boerenstroom rijden

Logistiek - Vanaf woensdag rijdt Campina met een elektrische vrachtwagen, die rijdt op groene stroom opgewekt door Campina-boeren. Het is de eerste gekoelde elektrische vrachtwagen in Nederland. Logistiek dienstverlener Simon Loos zorgde voor de ontwikkeling en uitvoering van dit initiatief.

Lees bericht

Unilever pakt 43.000 pakketten in voor voedselbank

Actie – Drie dagen lang zijn 570 medewerkers van Unilever vrijwillig bezig met het inpakken van voedselpakketten voor de voedselbank. Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 december pakken zij in Rotterdam Ahoy 43.000 dozen in. De actie wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van partners Ahoy, NIBC, Upfield, Riedel, Dr. Oetker, Mars en Bidfood.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid