Herbruikbare beker wordt het nieuwe normaal op het station


Reizigers konden een herbruikbare beker met een grijpmachine bemachtigen

Stationshops - Als het aan NS ligt, wordt het drinken uit een herbruikbare beker op het station het nieuwe normaal. Om het gebruik van herbruikbare bekers te stimuleren vraagt NS samen met verschillende ondernemers op het station hier opnieuw aandacht voor met de ‘Bring Your Own’ campagne.

Iedere dag belanden meer dan 80.000 wegwerpbekers in de prullenbakken op de stations in Nederland. Per jaar zijn dat er ruim 30 miljoen. Deze wegwerpbekers zijn nu nog moeilijk te recyclen. Tijdens de Week Zonder Afval kunnen reizigers van dinsdag 23 mei tot en met vrijdag 26 mei op de vier grote stations een herbruikbare beker winnen. Uit grote grijpmachines kunnen ze zelf een herbruikbare beker grijpen.

Afvalvrij station 

NS, ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat streven gezamenlijk naar afvalvrije stations in 2040. Een afvalvrij station is een station dat geen restafval kent en waar alles draait op herbruikbare grondstoffen. Een station waar verpakkingen afkomstig zijn van een hernieuwbare of gerecyclede bron en waar alle materialen dankzij afvalscheiding en -recycling opnieuw gebruikt kunnen worden. Wegwerpbekers vormen een significant aandeel in de hoeveelheid afval op een station, vijf procent.

SUP wetgeving

Op dit moment is NS bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe Single Use Plastic (SUP) wetgeving, die 1 juli ingaat. Daarin is geregeld dat voor een aantal wegwerpverpakkingen die plastic bevatten een meerprijs gerekend moet worden. Het doel hiervan is om reizigers aan te sporen om een eigen beker of verpakking mee te nemen. Daarnaast kunnen reizigers in de winkels op het station een herbruikbare beker kopen, waarmee ze een bijdrage leveren aan het terugdringen van het plastic afval dat dagelijks op de stations wordt weggegooid.

25 cent

Wanneer reizigers een eigen herbruikbare beker meenemen, besparen ze 25 cent. NS geeft deze korting bij het meebrengen van een eigen beker al sinds 2018.

Bron: NS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Coco & Sebas opent vier nieuwe locaties op NS-stations

Formulenieuws – Chocolade en cadeauwinkel Coco & Sebas heeft 4 winkels geopend op NS-stations. Het gaat om de locaties Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal. Coco & Sebas heeft voor de reizigers een speciaal assortiment samengesteld om onderweg van te genieten of als cadeaus mee te nemen.

Lees bericht


NS Kiosk lanceert eigen sandwichlijn en narrowcasting

Reizigersshop – NS-formule Kiosk is op alle fronten hard bezig stappen te zetten. Lanceerde het bedrijf eerder deze week een eigen lijn sandwiches onder private label, later die week startte de shopformule ook met het plaatsen van digitale schermen in de winkels en in de etalages.

Lees bericht


Lekker Onderweg App vervangt spaarkaarten NS formules

Reizigersshops - NS komt met een nieuwe app om het sparen van gratis producten bij de winkels van Kiosk, Julia’s, Luca’s by Julia’s en StationsHuiskamer makkelijker, duurzamer en sneller te maken. De formules hebben nu nog elk hun eigen papieren spaarkaart. Deze worden vervangen door de nieuwe Lekker Onderweg App waarmee reizigers met een app bij alle...

Lees bericht


‘Blikjes met statiegeldlogo stromen nu al binnen’

Statiegeld – Vanaf 1 april zit er statiegeld op blik en moeten deze blikjes kunnen worden ingeleverd. Dat betekent dat de blikjes met het statiegeldlogo nu al binnenstromen stromen bij supermarkten, NS Stations, bioscopen, sportverenigingen en andere verkooppunten. Maandag konden de eerste blikjes met statiegeld worden ingenomen.

Lees bericht

NS wil in Week zonder Vlees reiziger verleiden tot meer vegan

Actie – NS ziet de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel, die van 6 tot en met 12 maart, wordt gehouden, als goede aanleiding om meer reizigers te verleiden tot het consumeren van vega en vegan. Samen met 25 van de 45 AH to Go-winkels op het station gaat de NS met de eigen formules Julia’s, StationsHuiskamer en Kiosk een aantal vegetarisch en vegan producten...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid