Holland Food Service gaat voor 100% groene stroom


Holland Food Service streeft naar 100% groene energie

Zorg - Holland Food Service zet in op verduurzaming. Op de productielocatie in Wijchen is een zonnecentrale in gebruik genomen en vervangt Groendus de energiemeters voor slimme meters. Ook oriënteert Holland Food Service zich om gebruik te gaan maken van de Groendus Energiemarktplaats, zodat bij onvoldoende aanbod toch groene stroom inzetbaar is.

Het familiebedrijf Holland Food Service is in de loop van de jaren van kruidenier uitgegroeid naar een toonaangevende horecaleverancier voor zorginstellingen. Elke keer wanneer het bedrijf van vader op zoon overging, werd er iets aan toegevoegd. Met de vierde generatie aan het roer werd het tijd voor verregaande verduurzaming. Frank Kampschreur, algemeen directeur Holland Food Service: “Als bedrijf heb je naar mijn mening de plicht om je steentje bij te dragen om de huidige klimaat- en energiecrisis tegen te gaan. Ik heb aan den lijve ondervonden dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Alleen al de zonnecentrale plaatsen bleek een uitdaging door zowel netcongestie als uitbreiding van ons pand. Ik ben blij dat we samen met Groendus een succesvolle zonnecentrale hebben weten te realiseren.”

Vermogensregeling

Om ervoor te zorgen dat de capaciteit van de dakpnelen en de centrale optimaal benut worden heeft Groendus een dynamische vermogensregeling toegepast. De regeling zorgt ervoor dat het bedrijf de eigen stroomopwek volledig kan gebruiken. Zodra het eigen verbruik daalt zorgt de regelaar ervoor dat de maximale netcapaciteit niet wordt overschreden.

Op naar 100%

De zonnecentrale moet Holland Food Service zoveel mogelijk van zelf opgewekte energie voorzien. Om op de momenten dat er geen eigen opwek beschikbaar is ook echt groene stroom te gebruiken verkent Holland Food Service de mogelijkheden om na het aflopen van de huidige energiecontracten de Groendus Energiemarktplaats op te gaan. Op deze plek wordt vraag en aanbod van groene stroom aan elkaar gekoppeld. Voor Holland Food Service is het logisch om de eigen opwek aan te vullen met windenergie. Op momenten dat er geen zonne-energie beschikbaar is, bijvoorbeeld ’s nachts, is windenergie er namelijk vaak wel. Holland Food Service kan op zijn beurt zonne-energie die zij over hebben via de marktplaats verkopen aan organisaties in de buurt. Ook deze regionale uitwisseling van energie draagt bij aan het voorkomen van netcongestie.

Bron: Holland Food Service/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Tweede Nationale Aardappelrooidag

Event - Op zaterdag 3 september vindt de tweede editie van de Nationale Aardappelrooidag plaats. Na het succes van de afgelopen editie, is de rooidag dit jaar nog grootser met telers verdeeld over het hele land. Zij zetten hun akkers open om jong en oud te leren over de duurzame groei en oogst van aardappelen.

Lees bericht


Jan Ernst de Groot wordt Chief Sustainability Officer Ahold Delhaize

Benoeming  – Ahold Delhaize kondigt woensdag aan dat Jan Ernst de Groot is aangesteld als Chief Sustainability Officer (CSO). In deze nieuw gecreëerde functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het succes van de integrale visie, strategie en doelstellingen van Ahold Delhaize met betrekking tot alle aspecten van ecologische duurzaamheid, gezond eten, sociale impact, ethiek, mensenrechten en bestuur.

Lees bericht

Aldi haalt doelstelling CO2-reductie ruimschoots

Formulenieuws  – ALDI heeft de eigen uitstoot van broeikasgassen (CO₂) met 48.3 procent verlaagd ten opzichte van 2015. Daarmee werd de gestelde klimaatdoelstelling voor 2021 ruimschoots behaald. De discounter publiceert de resultaten in het internationale Duurzaamheidsverslag over 2021.

Lees bericht

Bunzl Retail wekt eigen energie voortaan zelf op

Duurzaamheid - Bunzl Retail & Industry zorgt voortaan voor de eigen energie. Het bedrijf plaatste daarvoor 3.567 zonnepanelen op het dak van de locatie in Arnhem. Het bedrijf in verpakkingen en logistieke retailoplossingen, zet daarmee een volgende stap richting een duurzame toekomst.

Lees bericht


FCSI-congres: ‘Verduurzaming is geen vraag, maar een eis’

Congres - De transitie naar duurzaamheid en minder voedselverspilling was het centrale thema tijdens het FCSI-congres Hospitality Hub 2022 in Hotel de Werelt in Lunteren. Het congres dat door corona twee jaar was uitgesteld, kende een goede line-up met sprekers als Paul van Oers van de Hotelschool Maastricht, Emma Kallen sustainability consultant bij Factor Delta, impact manager Kathelijn van Elk van...

Lees bericht

Platform voor horeca lanceert marktplaats ‘no waste’

Voedselverspilling - TIPPR, het inspiratieplatform voor de horeca,  lanceert een marktplaats met overschotten en imperfecte producten. Op het platform ‘no Waste’ kunnen fabrikanten en groothandelaren producten aanbieden, die zij niet meer kunnen verkopen, maar voor een horecaondernemer tegen een gunstige prijs nog wel geschikt zijn om te gebruiken.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid