Horeca Alliantie spreekt met premier over lockdown-effecten


Hartenkreten werden er onlangs ook tijdens de demonstratie op het Malieveld geuit door horecaondernemers

Corona - De verenigingen VCHO, NHG en ProFri, verenigd in de Horeca Alliantie, hebben gisteren samen met ONL Overleg gehad met premier Mark Rutte. Via een onlineverbinding bespraken enkele ondernemers namens de organisaties de effecten van de horecalockdown.

Doel van het gesprek was de premier laten weten dat het huidige pakket maatregelen niet voldoende is  voor veel ondernemer om te overleven. Ondernemer René Boerdam van grand café De Jaren in Amsterdam riep Rutte zelfs op: “Mark, help ons overleven!” Hij gaf aan sinds 1994 eigenaar te zijn van De Jaren en in de periode geen verlies te hebben geleden, maar de buffer heeft het nu zwaar te verduren. Oplossingen zijn niet gemakkelijk: “Het bedingen van huurverlaging is lastig. De opgeschorte belastingen moeten we ooit nog betalen. Datzelfde geldt voor uitgestelde betalingen bij de bank of de brouwerij”, aldus Boerdam.

Diepe zakken

De ondernemers stelden de ontoereikendheid van de verschillende steunmaatregelen uitgebreid aan de orde. Rutte kon geen toezeggingen doen: “Ik zie dat de buffers op zijn. Onze zakken zijn nog steeds diep; de rente is laag. Op dit moment wordt er dus gewerkt aan aanvullende steunmaatregelen. Bij sommige groepen blijft het lastig ze te bereiken met regelingen. Maar we werken er hard aan.”

Hartenkreten

Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland (ONL)overhandigde Mark Rutte het boekje “Hartenkreten uit de Horeca”. Dit boekje van de Horeca Alliantie, aangesloten bij ONL, bevat een selectie van persoonlijke noodkreten die horecaondernemers de afgelopen weken met ProFri, VCHO en NHG deelden. De Horeca Alliantie voerde later ook onlineoverleg met staatssecretaris van economische zaken, Mona Keijzer, over de zogenaamde ‘field labs’. Dit zijn de praktijktesten waar de coronamaatregelen worden getoetst. De Horeca Alliantie drong aan op het zo snel mogelijk starten van deze testen voor de ‘natte horeca’ en zegde de medewerking in het gesprek toe.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

NHN is nieuwe belangenbehartiger in de horeca

Cafetaria – ‘Een nieuwe stem in de horeca.’ Zo presenteert Nieuwe Horeca Nederland ‘(NHN) zich sinds dinsdag online. De nieuwe branchestichting in oprichting wil in eerste instantie de horecabedrijven in ons land perspectief bieden met hun ‘torenhoge energierekening. Maar NHN wil ook een eigentijds alternatief als belangenbehartiger in transitietijd.

Lees bericht




‘Opnieuw dreun voor de horeca, ondernemers woedend’

Coronamaatregelen - De berichten die in de media verschijnen over de verplichte dagelijkse sluiting van de horeca om 19.00 uur leiden tot veel woede bij horecaondernemers. Dat laat althans de Horeca Alliantie weten. Ook Koninklijke Horeca Nederland KHN) riep vandaag in paginagrote krantenadvertenties het kabinet op de horeca niet het kind van de rekening te laten zijn bij het nemen van...

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid