Horeca sowieso dicht tot eind mei en geen festivals


Lowlands heeft voorbereidingstijd nodig en wil duidelijkheid van het kabinet

Overheid – Een ‘duivels dilemma’ noemde minister-president Mark Rutte de versoepeling van de coronamaatregelen dinsdag. Graag had hij meer willen vrijgeven, maar nu bleef de versoepeling beperkt tot lagere scholen, kinderdagverblijven en het sporten voor de jeugd. De horeca blijft echter dicht en alle festivals  gaan tot 1 september in elk geval niet door.

De persconferentie dinsdag was misschien een streep door de rekening van veel optimisten. Veel horecamensen hadden gehoopt op meer verruiming. Maar in de aanloop naar de persconferentie werd steeds meer duidelijk dat de gehoopte versoepeling er niet zou komen. Tot 20 mei blijven de meeste maatregelen van kracht. Afhankelijk van de ontwikkeling in de ziekenhuizen ten aanzien van opnames, bezetting van de ic-afdeling en de eventuele besmettingsgraad, na de nu aangekondigde verruiming, wordt de komende tijd gekeken tot welke aanpassingen de huidige maatregelen kunnen gaan leiden.

Rutte riep op vast te houden aan datgene wat tot nu toe door goede naleving van de regels  is bereikt. Hij gaf aan tussentijds zoveel mogelijk de afwegingen in zijn keuzes te willen delen. Liever had ook hij verdere verruiming van de maatregelen willen vertellen, maar het is te vroeg en niet verstandig. “Voorzichtigheid nu, is beter dan spijt achteraf.”

Festivals

Het feit dat de festivals niet door gaan en de horeca vooralsnog gesloten blijft, treft de foodservicesector hard. Het zal vreemd zijn een zomer te hebben zonder festivals als Pinkpop, Lowlands, Concert at Sea,  Zwarte Cross, Mysteryland, Down the Rabbit Hole en Best Kept Secrets. Maar ook voor alle lokale festiviteiten gedurende de zomer zijn de maatregelen een hard gelag.

Bioscoop

Hetzelfde geldt voor de horeca. Lege terrassen vooralsnog dit voorjaar en geen bezetting in de restaurants tot – in ieder geval - eind mei. Ondanks alle initiatieven die horecaondernemers hebben getroffen om invulling te geven aan de anderhalvemetersamenleving. Rutte noemde de bioscoopsector een paar maal zeer specifiek tijdens zijn persconferentie dinsdag. Waarschijnlijk omdat zij met plaatsbewijzen de afstand kunnen garanderen. Maar net als het bezoek aan een voetbalwedstrijd zorgt bioscoopbezoek voor verplaatsing van groepen mensen en juist dat is niet gewenst.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht


SIAL Paris komt met nieuwe digitale catalogus

Vakbeurzen – SIAL Paris, internationale vakbeurs die van 15 tot en met 19 oktober wordt gehouden,  komt met een nieuwe digitale catalogus. Op de CXMP marktplaats treft de gebruiker een overzicht aan van ruim 7.000 aanwezige exposanten en hun producten. De digitale catalogus moet een hulpmiddel zijn voor exposanten en bezoekers om 365 dagen van het jaar commercieel in contact te zijn.

Lees bericht

‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees berichtJoin Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid