Horeca sowieso dicht tot eind mei en geen festivals


Lowlands heeft voorbereidingstijd nodig en wil duidelijkheid van het kabinet

Overheid – Een ‘duivels dilemma’ noemde minister-president Mark Rutte de versoepeling van de coronamaatregelen dinsdag. Graag had hij meer willen vrijgeven, maar nu bleef de versoepeling beperkt tot lagere scholen, kinderdagverblijven en het sporten voor de jeugd. De horeca blijft echter dicht en alle festivals  gaan tot 1 september in elk geval niet door.

De persconferentie dinsdag was misschien een streep door de rekening van veel optimisten. Veel horecamensen hadden gehoopt op meer verruiming. Maar in de aanloop naar de persconferentie werd steeds meer duidelijk dat de gehoopte versoepeling er niet zou komen. Tot 20 mei blijven de meeste maatregelen van kracht. Afhankelijk van de ontwikkeling in de ziekenhuizen ten aanzien van opnames, bezetting van de ic-afdeling en de eventuele besmettingsgraad, na de nu aangekondigde verruiming, wordt de komende tijd gekeken tot welke aanpassingen de huidige maatregelen kunnen gaan leiden.

Rutte riep op vast te houden aan datgene wat tot nu toe door goede naleving van de regels  is bereikt. Hij gaf aan tussentijds zoveel mogelijk de afwegingen in zijn keuzes te willen delen. Liever had ook hij verdere verruiming van de maatregelen willen vertellen, maar het is te vroeg en niet verstandig. “Voorzichtigheid nu, is beter dan spijt achteraf.”

Festivals

Het feit dat de festivals niet door gaan en de horeca vooralsnog gesloten blijft, treft de foodservicesector hard. Het zal vreemd zijn een zomer te hebben zonder festivals als Pinkpop, Lowlands, Concert at Sea,  Zwarte Cross, Mysteryland, Down the Rabbit Hole en Best Kept Secrets. Maar ook voor alle lokale festiviteiten gedurende de zomer zijn de maatregelen een hard gelag.

Bioscoop

Hetzelfde geldt voor de horeca. Lege terrassen vooralsnog dit voorjaar en geen bezetting in de restaurants tot – in ieder geval - eind mei. Ondanks alle initiatieven die horecaondernemers hebben getroffen om invulling te geven aan de anderhalvemetersamenleving. Rutte noemde de bioscoopsector een paar maal zeer specifiek tijdens zijn persconferentie dinsdag. Waarschijnlijk omdat zij met plaatsbewijzen de afstand kunnen garanderen. Maar net als het bezoek aan een voetbalwedstrijd zorgt bioscoopbezoek voor verplaatsing van groepen mensen en juist dat is niet gewenst.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam

Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.

Lees bericht




Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid