Horecabezoek in juli en augustus weer bijna op oude niveau


Onderzoek - Één zwaluw maakt nog geen zomer, maar lichtpuntjes zijn er wel. Doordat veel mensen de vakantie in eigen land hebben doorgebracht en het mooie terrasweer, hebben veel mensen de weg naar de horecabedrijven weer weten te vinden. Niet alleen de jongeren, maar ook de groep ouder dan 50 jaar.

Dit blijkt uit het Visit report van bureau Datlinq op basis van de vierwekelijkse Shopper monitor. Gemeten werd de periode acht, de 4 weken tot en met de tweede week van augustus. Hieruit blijkt dat de bezoeken aan de horecabedrijven en fastservicebedrijven in juli en augustus weer vrijwel terug zijn op het niveau van vorige jaren.

Tot en met periode acht ligt het aantal bezoeken nog met 30 procent achter, maar ten opzichte van de ruim 20 procent die de bezoeken achterbleven in periode 7 is de min 6% nu in periode 8 een goede stap voorwaarts. Deze constatering wordt in de markt ook door andere partijen gedeeld. Recent nog meldde het FD nog dat ook het aantal mensen dat in de horeca werkt weer terug is op niveau. Ook daaruit valt af te lezen dat ook de bezoekersaantallen weer naar het oude niveau toegroeien.

Voor de horecabedrijven is het te hopen dat het fraaie weer nog even aanhoudt en dat de verruimde terrassen mogen blijven staan van de gemeenten. Het zo op peil houden van de bezoeken is een belangrijke factor in het overeind houden van veel bedrijven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid