HorecaEvenTT blijft qua sfeer indruk maken


De Lokettaria, oftewel de robotautomaat die zelf frituurt en de snacks in de automaat klaarlegt

Vakbeurzen – Niet het aanbod, maar juist de sfeer maakt de vakbeurs HorecaEvenTT in Leeuwarden zo specifiek. Zowel deelnemer als bezoek laten merken dat de beurs gezien wordt als de ontmoetingsplatform voor het noordelijk deel van Nederland. Daarom doelgerichte gesprekken op de beursvloer en door de komst van veel horecaondernemers van de eilanden een efficiënte manier van relatiebeheer voor veel bedrijven.

Er waren wat veranderingen aangebracht op de beursvloer waardoor bedrijven op andere plekken stonden dan normaal. Voor sommige deelnemers was dat even wennen omdat het bezoek daardoor later op gang kwam dan ze gewend waren. Maar toch hoorde je geen bedrijf klagen over het bezoek. En al helemaal niet over de kwaliteit er van. Wat dat betreft blijft het HorecaEvenTT indruk maken qua sfeer, of dat nu in Leeuwarden is, of voorheen in Assen.

Deze keer was ook de ‘frituurrobot’ Lokettaria te zien bij het HorecaEvenTT. Nadat deze eerder voor het eerst tentoon werd gesteld op de Recreatiebeurs in Hardenberg en de Horecava was het nu de beurt aan het HorecaEventt in het WTC-gebouw. De Lokettaria is een vinding van Eyemation, een bedrijf dat zich bezighoudt met industriële automatisering. Het bedrijf is al geruie tijd bezig met de ontwikkeling van hun automatische frituurkeuken. Robots halen hier de kroketten uit de vriezer, frituren deze en stoppen deze daarna in een loketautomaat. De frituurrobots doen ook aan kwaliteitscontrole en verwijderen snacks die na een bepaalde tijd niet verkocht zijn. Attractiepark Slagharen heeft de halfautomatische variant van de Lokettaria al een tweetal seizoenen staan. Door het werken met kunstmatige intelligentie kan de Lokettaria zelf inschatten hoeveel snacks er nog zijn. De automaat zou een productie van 450 producten per uur aankunnen.

Jeremy's Relish

Opvallend product op het HorecaEvenTT was Jeremy's Relish van tv-kok Jeremy Vermolen. Verkrijgbaar in drie varianten, die gemengd met sauzen of toegevoegd aan salades een eigen twist gaven aan deze producten. Mooi aan dit product is dat het gemaakt is van afvalstromen. Jeremy’s Relish wordt bereidt met verse ingrediënten, die samen met het ‘zuurtje’ zorgen voor een fraaie smaakbalans. 

Hieronder een impressie van de beurs afgelopen week.

Bron: @FoodClicks

Het speciaalbierplein op de beursvloer
Veel regionale producten, ook vanaf de Waddeneilanden
Ht 'speciaaltje' van Remia was er ook
Nieuwe dispenser van Remia, waarvoor momenteel de belangstelling wordt getest
De pindasaus van Mooy was nieuw op de beurs in Leeuwarden
Relish van Jeremy Vermolen, toepasbaar in tal van producten

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Glutenvrij Markt nieuw op Gastvrij Rotterdam

Vakbeurzen – Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, dat van 18 tot en met 20 september in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, krijgt een Glutenvrij Markt. Het plein is weliswaar met vier aanbieders klein, maar de organisatie wil daarmee wel laten zien dat er steeds meer vraag komt naar glutenvrije producten en gerechten.

Lees bericht


Deelname Horeca Vakbeurs Hardenberg nu op 50 bedrijven

Vakbeurzen - De Horeca Vakbeurs in Hardenberg krijgt steeds meer vorm laat organisatie EasyFairs weten. Inmiddels hebben ruim 50 bedrijven uit uiteenlopende segmenten zoals food, dranken en keukenapparatuur toegezegd deel te nemen aan de nieuwe beurs in het oosten van het land.

Lees bericht

Nederland krijgt nieuwe vakbeurs: Horeca Expo Hardenberg

Vakbeurzen  - Nederland krijgt een nieuwe vakbeurs: Horeca Expo Hardenberg. De locatie voor het event, dat in januari 2024 zal worden gehouden, is de Evenementenhal in Hardenberg. Deze locatie kende in het verleden ook een vakbeurs voor de horeca. Op Horeca Expo Hardenberg kunnen kunnen horecaprofessionals zich drie dagen lang oriënteren op de nieuwste producten, services, technieken, smaken en trends,...

Lees bericht

Onbemand rukt op, binnenkort eerste onbemande frietkraam

Shopconcept – Onbemande locaties waar eet- en drinkwaren wordt aangeboden rukken op. Niet alleen als stand alone vendingmachines, maar ook steeds vaker als shopconcept. In Nederland is binnen petrol De Haan Minerale Oliën een voortrekker en Albert Heijn binnen de supermarktsector, maar die dreigt te worden ingehaald door Aldi. Nieuw in Nederland is de Lokettaria, een onbemande frietkraam.

Lees bericht


HorecaEvenTT verhuist naar WTC Expo Leeuwarden

Beurzen - HorecaEvenTT heeft met ingang van dit jaar een nieuwe thuislocatie. De komende 14e editie, van 11-13 april 2022, wordt de horecabeurs van Noord- en Oost-Nederland georganiseerd in WTC Expo in Leeuwarden. Daarmee neemt de organisatie afscheid van de Expo in Assen.

Lees bericht

HorecaEvenTT gaat februari 2022 niet door

Vakbeurzen - De komende editie van HorecaEvenTT van 7 tot en met 9 februari 2022 in Assen gaat niet door. Het organiseren van een beurs waar persoonlijk contact belangrijk is, is onder de huidige coronasituatie niet haalbaar. Dat laat de organisatie weten aan de standhouders.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid