‘Horecapersoneel vindt vooral werk in e-commerce en bezorging’


Recruitment – Horecapersoneel dat als gevolg van de horecasluiting niet aan de slag kan, vindt vooral werk bij e-commerce bedrijven en in de bezorging. Dat meldt recruiter Nowjobs.

De branches e-commerce en bezorging zijn mede door de aankomende drukte rondom Black Friday en de feestdagen in december naarstig op zoek naar extra mensen. De vraag naar mensen was al groot door de groei in online verkoop van allerlei producten door de komst van corona. Volgens Nowjobs  kunnen jongeren die hun bijbaan in de horeca of evenementenbranche verloren zijn, zo weer aan het werk. Een speciale app van de recruiter laat zien waar welke bedrijven op zoek zijn. Werkzoekende kunnen bijvoorbeeld zo aan het werk als koerier of orderpicker voor het bezorgplatform van de lokale bakker DoorB en Bakker Bart.

Bedrijven in de e-commerce en bezorging hebben door de aankomende feestmaand vooral veel flexibel personeel nodig. Met name de bezorgdiensten, e-fulfilmentbedrijven en webwinkels. De recruitment app Nowjobs brengt deze bijverdieners in contact met ondernemers met gaten in de planning. Werkzoekenden en studenten kunnen op die manier vaak dezelfde of de volgende dag al aan het werk zijn. Ook het arbeidscontract wordt via de app aangeboden. Uitbetaling van de gewerkte uren vindt de volgende dag plaats, volgens de recruiter.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid