Horecasector is blij met ontmoetingsplek Gastvrij Rotterdam


Drukte bij de stand van Bidfood op maandag tijdens Gastvrij Rotterdam 2021

Beurzen – Het is tijdens Gastvrij Rotterdam weer voor het eerst dat de horecasector de gelegenheid heeft om elkaar te ontmoeten en de innovaties te bekijken en te proeven van de afgelopen maanden. De aanwezige deelnemers en bezoekers zijn blij met de ontmoetingsplek.

De beursorganisatie heeft er ook alles aangedaan om de ontmoetingsplek zo compleet mogelijk te maken. De wens om na anderhalf jaar van corona beperkende maatregelen weer iets neer te zetten wat gastvrij, overzichtelijk en gezellig is, is ook bij de deelnemende standhouders groot. Er kon dus ook volop geproefd en getest worden.

Was het druk de eerste dag? Neen, niet druk, maar er liepen voldoende horecamensen door de gangpaden. Zeker wanneer je bedenkt dat het buiten nog fraai zomerweer is, de horecabedrijven met een fors te kort aan personeel zitten, dus graag bij hun zaak willen blijven, en de wens om met nieuwe dingen te starten vooralsnog niet zo groot is, omdat de bestaande service al meer dan genoeg aandacht nodig heeft.

Efficiënte keuken

De ondernemers die op Gastvrij Rotterdam rondlopen zijn wel op zoek naar een efficiëntere werkwijze binnen hun keuken of vernieuwingen op de kaart. Zij zochten naar praktische keukenapparatuur, nieuwe en slimmere basisproducten voor gerechten of gezondere (lees soms plantaardige, red.)  alternatieven voor bestaande  producten. De beurs biedt voor die ondernemers absoluut een platform. Helemaal door de inzet van participerende horecagroothandels als Bidfood, Makro en Zegro, naast diverse start- en scale-ups.

Genoeg te zien

En wat was er zoal nieuw? Een kleine selectie, om duidelijk te maken dat een bezoek loont. De bakkers Edwin Klaasen en Bart Cales van Broodheeren presenteren hun eerste broodproducten. Remia introduceert een mayonaise met pesto. Hekos Oriental Food breidt haar assortiment uit met de Thai Red Curry Visloempia. Van Geloven toont de Borrelmaatjes en praat ondernemers bij hoe zij hun terrasseizoen kunnen verlengen. Chocolava laat zien dat bitterballen ook goed met chocolade zijn te maken. Er zijn talloze aanbieders van gezonde en minder gezonde dranken en er is veel aanbod op het gebied van vegetarisch. Le Frique laat zien hoe je van een frikandel een culinair product kunt maken en Juicemakers maakt het ondernemers makkelijker om hun sappenmachines voortaan kant-en-klaar voor de lease aan te bieden. Tot slot herintroduceert Pietercil Foodservice het Cook &Create concept voor foodprofessionals. Dit voor de keuken gebruiksvriendelijke ingrediëntenconcept kreeg de vuurdoop tijdens de Horecava in 2020, maar kende nooit een uitrol door de sluiting van de horeca. Genoeg te zien dus.

Gastvrij Rotterdam is geopend tot en met aanstaande woensdag 22 september.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees berichtFinalisten HANOS Gouden Koksmuts bekend

Wedstrijd - De finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn Hotel Restaurant Het Roode Koper, Restaurant Flore, Restaurant Moustique en Passy Events. Zij werden gekozen tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam. Daar streden de deelnemers om een plek in de finale die plaats zal vinden op maandag 9 januari 2023 tijdens de HORECAVA.

Lees bericht

Drukke eerste dag bij Gastvrij Rotterdam

Vakbeurzen – Het was druk op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam. De beurs die groter is dan de vorige editie, kende op bepaalde momenten zelfs opstoppingen in de gangpaden, wat tamelijk uniek is voor de Rotterdamse horecabeurs. De drukte liet zien dat het enthousiasme in de horeca groot is, ondanks de wellicht wat sombere geluiden over de nabije toekomst van...

Lees bericht


‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees bericht

McCain Foods neemt Scelta Products over

Overname - McCain Foods heeft Scelta Products, Nederlands producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, overgenomen. Hiermee voegt McCain waarde toe aan haar groeiende business in plantaardige hapjes en snacks.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid