Horecasector is blij met ontmoetingsplek Gastvrij Rotterdam


Drukte bij de stand van Bidfood op maandag tijdens Gastvrij Rotterdam 2021

Beurzen – Het is tijdens Gastvrij Rotterdam weer voor het eerst dat de horecasector de gelegenheid heeft om elkaar te ontmoeten en de innovaties te bekijken en te proeven van de afgelopen maanden. De aanwezige deelnemers en bezoekers zijn blij met de ontmoetingsplek.

De beursorganisatie heeft er ook alles aangedaan om de ontmoetingsplek zo compleet mogelijk te maken. De wens om na anderhalf jaar van corona beperkende maatregelen weer iets neer te zetten wat gastvrij, overzichtelijk en gezellig is, is ook bij de deelnemende standhouders groot. Er kon dus ook volop geproefd en getest worden.

Was het druk de eerste dag? Neen, niet druk, maar er liepen voldoende horecamensen door de gangpaden. Zeker wanneer je bedenkt dat het buiten nog fraai zomerweer is, de horecabedrijven met een fors te kort aan personeel zitten, dus graag bij hun zaak willen blijven, en de wens om met nieuwe dingen te starten vooralsnog niet zo groot is, omdat de bestaande service al meer dan genoeg aandacht nodig heeft.

Efficiënte keuken

De ondernemers die op Gastvrij Rotterdam rondlopen zijn wel op zoek naar een efficiëntere werkwijze binnen hun keuken of vernieuwingen op de kaart. Zij zochten naar praktische keukenapparatuur, nieuwe en slimmere basisproducten voor gerechten of gezondere (lees soms plantaardige, red.)  alternatieven voor bestaande  producten. De beurs biedt voor die ondernemers absoluut een platform. Helemaal door de inzet van participerende horecagroothandels als Bidfood, Makro en Zegro, naast diverse start- en scale-ups.

Genoeg te zien

En wat was er zoal nieuw? Een kleine selectie, om duidelijk te maken dat een bezoek loont. De bakkers Edwin Klaasen en Bart Cales van Broodheeren presenteren hun eerste broodproducten. Remia introduceert een mayonaise met pesto. Hekos Oriental Food breidt haar assortiment uit met de Thai Red Curry Visloempia. Van Geloven toont de Borrelmaatjes en praat ondernemers bij hoe zij hun terrasseizoen kunnen verlengen. Chocolava laat zien dat bitterballen ook goed met chocolade zijn te maken. Er zijn talloze aanbieders van gezonde en minder gezonde dranken en er is veel aanbod op het gebied van vegetarisch. Le Frique laat zien hoe je van een frikandel een culinair product kunt maken en Juicemakers maakt het ondernemers makkelijker om hun sappenmachines voortaan kant-en-klaar voor de lease aan te bieden. Tot slot herintroduceert Pietercil Foodservice het Cook &Create concept voor foodprofessionals. Dit voor de keuken gebruiksvriendelijke ingrediëntenconcept kreeg de vuurdoop tijdens de Horecava in 2020, maar kende nooit een uitrol door de sluiting van de horeca. Genoeg te zien dus.

Gastvrij Rotterdam is geopend tot en met aanstaande woensdag 22 september.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws





Horecava toont te weinig antwoorden op de horeca-uitdagingen

Vakbeurzen - Afgelopen week kon horeca minnend Nederland zich op de Horecava weer te goed doen aan allerlei hapjes en drankjes en andere inspiratie voor de foodservicesector. Volgens de organisatie bezochten ruim 64.000 bezoekers deze foodbeurs voor professionals. Veel nieuws kregen die niet te zien. Natuurlijk er waren aanbieders met nieuwe snacks, nieuwe verpakkingen, maar veel verder dan een ander kleurtje,...

Lees bericht


Remia opent ‘pop-up museum’ op Horecava

Actie - De combinatie van Remia Fritessaus Classic en Remia Curry Ketchup is onlangs uitgeroepen tot het ‘Lekkerste Speciaaltje’. Als eerbetoon aan dit culinaire erfgoed heeft Remia tijdens de aankomende Horecava daarom een exclusief pop-up museum geopend, waar de combinatie wordt tentoongesteld.

Lees bericht

Spaanse vakbeurs Alimentaria&Hostelco verwacht 15% groei

Vakbeurzen - Alimentaria&Hostelco, vakbeurs voor de sectoren voeding, dranken, foodservice en horeca-apparatuur, keert van 18 tot en met 21 maart 2024 terug naar de Gran Vía van Fira de Barcelona. De beurs toont een lijst van 900 internationale exposanten uit meer dan 60 landen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid