Horecasector is blij met ontmoetingsplek Gastvrij Rotterdam


Drukte bij de stand van Bidfood op maandag tijdens Gastvrij Rotterdam 2021

Beurzen – Het is tijdens Gastvrij Rotterdam weer voor het eerst dat de horecasector de gelegenheid heeft om elkaar te ontmoeten en de innovaties te bekijken en te proeven van de afgelopen maanden. De aanwezige deelnemers en bezoekers zijn blij met de ontmoetingsplek.

De beursorganisatie heeft er ook alles aangedaan om de ontmoetingsplek zo compleet mogelijk te maken. De wens om na anderhalf jaar van corona beperkende maatregelen weer iets neer te zetten wat gastvrij, overzichtelijk en gezellig is, is ook bij de deelnemende standhouders groot. Er kon dus ook volop geproefd en getest worden.

Was het druk de eerste dag? Neen, niet druk, maar er liepen voldoende horecamensen door de gangpaden. Zeker wanneer je bedenkt dat het buiten nog fraai zomerweer is, de horecabedrijven met een fors te kort aan personeel zitten, dus graag bij hun zaak willen blijven, en de wens om met nieuwe dingen te starten vooralsnog niet zo groot is, omdat de bestaande service al meer dan genoeg aandacht nodig heeft.

Efficiënte keuken

De ondernemers die op Gastvrij Rotterdam rondlopen zijn wel op zoek naar een efficiëntere werkwijze binnen hun keuken of vernieuwingen op de kaart. Zij zochten naar praktische keukenapparatuur, nieuwe en slimmere basisproducten voor gerechten of gezondere (lees soms plantaardige, red.)  alternatieven voor bestaande  producten. De beurs biedt voor die ondernemers absoluut een platform. Helemaal door de inzet van participerende horecagroothandels als Bidfood, Makro en Zegro, naast diverse start- en scale-ups.

Genoeg te zien

En wat was er zoal nieuw? Een kleine selectie, om duidelijk te maken dat een bezoek loont. De bakkers Edwin Klaasen en Bart Cales van Broodheeren presenteren hun eerste broodproducten. Remia introduceert een mayonaise met pesto. Hekos Oriental Food breidt haar assortiment uit met de Thai Red Curry Visloempia. Van Geloven toont de Borrelmaatjes en praat ondernemers bij hoe zij hun terrasseizoen kunnen verlengen. Chocolava laat zien dat bitterballen ook goed met chocolade zijn te maken. Er zijn talloze aanbieders van gezonde en minder gezonde dranken en er is veel aanbod op het gebied van vegetarisch. Le Frique laat zien hoe je van een frikandel een culinair product kunt maken en Juicemakers maakt het ondernemers makkelijker om hun sappenmachines voortaan kant-en-klaar voor de lease aan te bieden. Tot slot herintroduceert Pietercil Foodservice het Cook &Create concept voor foodprofessionals. Dit voor de keuken gebruiksvriendelijke ingrediëntenconcept kreeg de vuurdoop tijdens de Horecava in 2020, maar kende nooit een uitrol door de sluiting van de horeca. Genoeg te zien dus.

Gastvrij Rotterdam is geopend tot en met aanstaande woensdag 22 september.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsVan Geloven opent nieuwe fabriekshal in Maastricht

Industrie – Snackfabrikant Van Geloven opent vandaag in Maastricht een nieuwe fabriekshal om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar snacks in de Benelux en om moederbedrijf McCain Foods te kunnen voorzien van kaassnacks voor haar out-of-home klanten zoals internationale fastfoodketens.

Lees bericht

Van Geloven opent nieuwe fabriek in Maastricht

Snacks - Snackfabrikant Van Geloven opent 8 oktober de nieuwe fabriekshal in Maastricht. De uitbreiding is nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar snacks in de Benelux en om moederbedrijf McCain Foods te kunnen voorzien van innovatieve kaassnacks voor haar out-of-home klanten zoals de bekende internationale fastfoodketens.

Lees bericht

’T Noorden wint verkiezing Leukste horecateam van Nederland

Verkiezing – Restaurant ’T Noorden in Aalten heeft de verkiezing gewonnen van het Leukste horecateam van Nederland 2021. De verkiezing is een onderdeel van de Week van de horeca die plaats had tussen 20 en 25 september.  Het horecateam van ’T Noorden werd gekozen uit tientallen inzendingen.

Lees bericht


Kees Visser winnaar Bocuse d’Or Nederland 2021

Wedstrijd - Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Kees Visser, samen met zijn commis Jeffrey Buijl van Restaurant Cristó in Zierikzee, de winnaar geworden van de Nederlandse Bocuse d’Or finale 2021. Zij gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Boedapest in maart 2022.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid