Horecava eenmalig als Horecava Limited
Beurzen – De horecabeurs Horecava had al aangekondigd te komen met een hybride variant, maar laat nu weten dat dit event eenmalig als Horecava Limited van start gaat. Het wordt een speciale, kleinschalige beurs, die gedeeltelijk live en virtueel wordt gehouden.
Horecava Limited vindt plaats van 11 tot en met 14 januari in RAI Amsterdam. In de nieuwe opzet krijgt het event een hart waar trends en oplossingen voor de horeca worden samengebracht. Daaromheen staan tastings, merk- en productpresentaties en fysieke ontmoetingen centraal. Want van dat laatste is de beursorganisatie overtuigd, meer dan ooit hebben horecaondernemers en leveranciers elkaar nodig en is er behoefte elkaar te ontmoeten.
Ingrediënten nieuw concept
Horecava Limited richt zich sterk op het verbinden van bezoekers onderling en met de aanwezige bedrijven, in een veilige en gastvrije setting. Zes zones bieden een mix van experts, collega’s, bedrijven, innovaties, kookdemo’s, proeverijen en trends.
- Het Podium is het hoofdtheater waar bijzondere horecaontwikkelingen en prominente sprekers in de schijnwerpers staan. Ook online bezoekers doen actief mee. Eén van de onderdelen is ‘De Horecawereld draait door’, georganiseerd samen met HotelloTOP. CEO’s uit de foodservice en ondernemers praten over de toekomst van de hospitality industrie.
- Aan Tafel laat bezoekers kennis maken met nieuwe smaken en foodtrends. Na aanmelding schuiven bezoekers letterlijk aan lange tafels aan met uitzicht op de dynamische keuken. De menukaart biedt proeverijen voor zowel fine dining als casual horeca.
- Food Court toont nieuwe eet- en drinkconcepten met aandacht voor lokale en kleinere leveranciers.
- De Lounge is de plek om elkaar fysiek te ontmoeten. Omringd door startups én shop in shop concepten.
- De Business laat een selecte groep bedrijven producten en diensten presenteren vanuit een eigen stand.
- De Expert is het theater waar bedrijven in de vorm van masterclasses oplossingen voor de uitdagingen van vandaag bieden.
Carlijn Groen, Director Food Horecava: “We horen van zowel leveranciers als horecaondernemers dat er veel behoefte is aan het uitwisselen van ervaringen en kennis, juist nu. Als Horecava ondersteunen we hen daar graag bij. Echter, het grootschalige karakter van de Horecava is in de huidige Covid-pandemie niet passend. Daarom introduceren we dit concept, waarin de belangrijkste decision makers uit de branche veilig en gastvrij elkaar kunnen ontmoeten.“
Horecava 365
Het virtuele deel van Horecava Limited krijgt onderdak op horecava.nl. Na registratie is door alle professionals uit de wereld van eten, drinken en buitenshuis slapen, toegang te krijgen tot het theaterprogramma, de kookdemonstraties en masterclasses.
Deelname fysiek en virtueel
Bedrijven kunnen zich op het event presenteren bij de Food Court, Aan Tafel, De Business en De Expert. Met het coronaprotocol draagt RAI Amsterdam zorg voor een veilige beursdeelname. Bezoek aan de beurs is digitaal mogelijk in verschillende variaties, fysiek bezoek gaat alleen op uitnodiging.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Genomineerden Horecava Awards 2026 bekend
Verkiezing - De genomineerden voor de Horecava Awards 2026 zijn bekend. De genomineerden presenteren een breed en representatief overzicht van de meest opvallende innovaties binnen de hospitalitysector. De jury selecteerde oplossingen die bijdragen aan slimmer, duurzamer en efficiënter werken in de horeca.
Lees berichtHorecava en Wine Professional bundelen opnieuw de krachten
Vakbeurzen - Tijdens Horecava 2026 slaan Horecava en Wine Professional opnieuw de handen ineen. De grootste horecabeurs van Nederland en de vooraanstaande wijnbeurs van de Benelux presenteren samen Taste of Wine Professional met een programma dat wijn laat aansluiten bij het thema van dit jaar: Betaalbare luxe.
Lees berichtBBB Maastricht viert 70 jaar met wereldrecord vlaai
Vakbeurzen - De 70e editie van horecavakbeurs BBB Maastricht trok van 6 tot en met 8 oktober duizenden bezoekers naar het MECC Maastricht. De jubileumeditie bracht traditie en innovatie samen in een recordeditie, aldus de organisatie.
Lees berichtRuim 20.000 horecaprofessionals bezoeken 12e editie Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen - De twaalfde editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam heeft deze week 20.624 professionals uit de horeca- en foodservicebranche samengebracht in Rotterdam Ahoy. Met 534 exposanten en een breed programma van wedstrijden, proeverijen en themapaviljoens bevestigde de beurs opnieuw haar positie als toonaangevend platform voor innovatie, ontmoeting en inspiratie.
Lees berichtHOMiES en Gastvrij Rotterdam verlengen samenwerking
Samenwerking - HOMiES, het platform voor foodservice-innovatie, en horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam hebben hun samenwerking met een jaar verlengd. Na een succesvolle editie van het vernieuwde Start-Up Paviljoen, waar 32 jonge bedrijven zich presenteerden, is gezamenlijk besloten dat het initiatief ook in 2026 terugkeert.
Lees berichtInschrijving geopend voor NK De Lekkerste 2026
Wedstrijden - De inschrijving voor het NK De Lekkerste 2026 is geopend. Het jaarlijkse topevenement voor de fast casual-branche vindt van 12 tot en met 15 januari 2026 plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.
Lees bericht