Horecava eenmalig als Horecava Limited


Beurzen – De horecabeurs Horecava had al aangekondigd te komen met een hybride variant, maar laat nu weten dat dit event eenmalig als Horecava Limited van start gaat. Het wordt een speciale, kleinschalige beurs, die gedeeltelijk live en virtueel wordt gehouden.

Horecava Limited vindt plaats van 11 tot en met 14 januari in RAI Amsterdam. In de nieuwe opzet krijgt het event een hart waar trends en oplossingen voor de horeca worden samengebracht. Daaromheen staan tastings, merk- en productpresentaties en fysieke ontmoetingen centraal. Want van dat laatste is de beursorganisatie overtuigd, meer dan ooit hebben horecaondernemers en leveranciers elkaar nodig en is er behoefte elkaar te ontmoeten.

Ingrediënten nieuw concept

Horecava Limited richt zich sterk op het verbinden van bezoekers onderling en met de aanwezige bedrijven, in een veilige en gastvrije setting. Zes zones bieden een mix van experts, collega’s, bedrijven, innovaties, kookdemo’s, proeverijen en trends.

- Het Podium is het hoofdtheater waar bijzondere horecaontwikkelingen en prominente sprekers in de schijnwerpers staan. Ook online bezoekers doen actief mee. Eén van de onderdelen is ‘De Horecawereld draait door’, georganiseerd samen met HotelloTOP. CEO’s uit de foodservice en ondernemers praten over de toekomst van de hospitality industrie.

- Aan Tafel laat bezoekers kennis maken met nieuwe smaken en foodtrends. Na aanmelding schuiven bezoekers letterlijk aan lange tafels aan met uitzicht op de dynamische keuken. De menukaart biedt proeverijen voor zowel fine dining als casual horeca.

- Food Court toont nieuwe eet- en drinkconcepten met aandacht voor lokale en kleinere leveranciers.

- De Lounge is de plek om elkaar fysiek te ontmoeten. Omringd door startups én shop in shop concepten.

- De Business laat een selecte groep bedrijven producten en diensten presenteren vanuit een eigen stand.

- De Expert is het theater waar bedrijven in de vorm van masterclasses oplossingen voor de uitdagingen van vandaag bieden.

Carlijn Groen, Director Food Horecava: “We horen van zowel leveranciers als horecaondernemers dat er veel behoefte is aan het uitwisselen van ervaringen en kennis, juist nu. Als Horecava ondersteunen we hen daar graag bij. Echter, het grootschalige karakter van de Horecava is in de huidige Covid-pandemie niet passend. Daarom introduceren we dit concept, waarin de belangrijkste decision makers uit de branche veilig en gastvrij elkaar kunnen ontmoeten.“

Horecava 365

Het virtuele deel van Horecava Limited krijgt onderdak op horecava.nl. Na registratie is door alle professionals uit de wereld van eten, drinken en buitenshuis slapen, toegang te krijgen tot het theaterprogramma, de kookdemonstraties en masterclasses.

Deelname fysiek en virtueel

Bedrijven kunnen zich op het event presenteren bij de Food Court, Aan Tafel, De Business en De Expert. Met het coronaprotocol draagt RAI Amsterdam zorg voor een veilige beursdeelname. Bezoek aan de beurs is digitaal mogelijk in verschillende variaties, fysiek bezoek gaat alleen op uitnodiging.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Italiaanse pizzachef Renato Bosco in jury eerste NK Pizza Bakken

Wedstrijd - De eerste editie van het Nationaal Kampioenschap Pizza Bakken 2023 op 10 januari tijdens de Horecava krijgt met de komst van de Italiaanse pizzachef Renato Bosco als jurylid internationale allure. Het wordt de eerste keer dat het NK Pizza Bakken wordt gehouden. Ook  SVH Meesterkok Robert Kranenborg heeft zitting in de jury.

Lees bericht


Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht

Finalisten HANOS Gouden Koksmuts bekend

Wedstrijd - De finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn Hotel Restaurant Het Roode Koper, Restaurant Flore, Restaurant Moustique en Passy Events. Zij werden gekozen tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam. Daar streden de deelnemers om een plek in de finale die plaats zal vinden op maandag 9 januari 2023 tijdens de HORECAVA.

Lees bericht

Drukke eerste dag bij Gastvrij Rotterdam

Vakbeurzen – Het was druk op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam. De beurs die groter is dan de vorige editie, kende op bepaalde momenten zelfs opstoppingen in de gangpaden, wat tamelijk uniek is voor de Rotterdamse horecabeurs. De drukte liet zien dat het enthousiasme in de horeca groot is, ondanks de wellicht wat sombere geluiden over de nabije toekomst van...

Lees bericht


‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid