IKEA-restaurant serveert nieuwe Beyond Burger


De Beyond Burger bij Ikea

Plantaardig – Warenhuis IKEA heeft sinds vandaag de nieuwe meatier Beyond Burger op het menu staan in de restaurants van Amsterdam en Amersfoort. De burger is gemaakt van plantaardige ingrediënten en bevat geen genetisch gemodificeerd organisme (GMO’s), soja of gluten. De komende acht weken wordt gekeken of er voldoende belangstelling is voor de burger.

De Beyond Burger heeft de smaak en de textuur van een echte hamburger. De nieuwe burger, die bij Ikea op het menu staat, zou nog meer voldoen aan de smaak en de kwaliteit van een normale hamburger. Met name door de combinatie van erwten- en rijsteiwitten. “In lijn met onze missie Eat What You Love, willen wij consumenten laten genieten van hun gerechten met de voordelen van plantaardige eiwitten,” aldus Bram Meijer, Regional Marketing Director EMEA van Beyond Meat.

Marcel Ruttgers, Food Manager bij IKEA: “IKEA wil zoveel mogelijk mensen stimuleren een gezonder en duurzamer leven te leiden. Dat doen we door steeds meer lekkere, gezonde en duurzame voeding aan te bieden die een positieve impact heeft op mens en milieu. Bij IKEA kijken we nadrukkelijk naar plantaardige varianten van bestaande gerechten met vlees en introduceren we steeds vaker nieuwe, vegetarische opties.”

De nieuwe Beyond Burger wordt bij IKEA geserveerd op een broodje met tomaat, rode ui en sla, met frietjes en frietsaus. De burger bestaat uit 19 gram eiwitten en heeft 32% minder zout.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

IKEA komt met ‘voordelig geprijsde’ plantdog

Formulenieuws – IKEA introduceert de plantdog, een plantaardige variant van de al veertig jaar bestaande populaire hotdog. Net als alle andere plantaardige opties in het IKEA Food aanbod, is deze nieuwe hotdog lager in prijs dan de kipvariant. Op die manier wil het Zweedse woonwarenhuis mensen stimuleren om te kiezen voor een plantaardig alternatief.

Lees bericht


Koffie bij IKEA voortaan ook verkrijgbaar met haverdrank

Formulenieuws - IKEA Nederland biedt klanten en medewerkers vanaf 4 oktober ook de mogelijkheid om koffie te drinken met haverdrank. Door haverdrank als optie aan te bieden naast koemelk, wil het Zweedse woonwarenhuis zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met plantaardige voeding.

Lees bericht

Disneyland Parijs kiest voor Beyond Meat

Samenwerking - Disneyland Parijs heeft Beyond Meat aangewezen als partner voor het leveren van al het plantaardige vlees in het hele resort, inclusief de beide themaparken, Disney Village en Disney Hotels. Bezoekers aan het park kunnen nu voortaan de Beyond Burger, de Beyond Sausage en Beyond Meatballs bestellen.

Lees bericht

IKEA pakt samen met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Consumenten kunnen voortaan overgebleven IKEA maaltijden en producten bestellen via de Too Good To Go app en deze afhalen bij een IKEA winkel in Nederland. Het warenhuis biedt de overgebleven producten uit het restaurant en de Zweedse delicatessenwinkel - zoals de balletjes – vanaf nu tegen lagere prijzen aan om voedselverspilling tegen te gaan.

Lees bericht


Tuincentra en woonwinkels vrezen ‘gedoe’ bij nieuwe horecaregels

Leisure - Met het vervallen van de anderhalvemeterregel zaterdag en andere versoepelingen, moeten horecabedrijven vragen om de coronapas en boven de veertien jaar ook om een identiteitsbewijs. Ook de tuincentra en woonwinkels met horeca moeten aan die regels voldoen. Die vrezen bij de uitvoering van de controle ‘gedoe’ bij klanten en hebben problemen met hun rol van politieagent zeggen zij...

Lees bericht

Ikea heropent alle restaurants , behalve locatie Amsterdam

Formulenieuws – Alle restaurants van warenhuis Ikea gaan op dinsdag 1 september weer open, met uitzondering van de locatie Amsterdam. De regels in de hoofdstad zijn aangescherpt door een lokale stijging in het aantal coronabesmettingen. Ikea vindt het daarom verstandig de opening van deze locatie nog even uit te stellen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid