Investeerders gezocht voor eerste Amsterdamse Mercearia


De drie initiatiefnemers achter de Latijns-Amerikaanse Eetwinkel Mercearia

Eetwinkel – Het moet de eerste Mercearia worden van Amsterdam. Een Latijns-Amerikaans eetconcept dat tot nog toe niet in de hoofdstad te vinden is. Drie gepassioneerde koks Estela Barroca en broers Daan en Matthijs Pasmans willen daarin verandering brengen en zijn op zoek naar investeerders.

Volgens de drie initiatiefnemers is er in Amsterdam op het gebeid van eten en drinken van alles te vinden, maar ontbreekt een Latijns-Amerikaanse eetwinkel. Mercearia, zoals dit soort winkels worden genoemd in het Portugees en Spaans, brengen niet alleen geïmporteerde producten aan de man, maar ook vers bereid eten. Naast een breed aanbod van salsas, jams, verschillende soorten meel, zoetigheden en snacks uit de regio’s van Zuid- en Midden-Amerika, kun je in de nieuwe eetwinkel dus ook terecht voor dagverse gerechten gemaakt door het team van een Braziliaanse en twee Nederlandse koks die gespecialiseerd zijn in de kleuren en smaken van dit exotisch continent.

Ook voor thuis

Klassieke recepten uit het zuiden, zoals farofa, een traditioneel Braziliaans bijgerecht gemaakt van maniokmeel - populair tijdens barbeques; artisanale dulce de leche - een Argentijns delicatesse; en pittige salsas en moles voor de Mexicaanse gemeenschap staan op het menu. “We gaan ook wekelijks seizoensgebonden gerechten aanbieden die je in de winkel kunt eten of mee naar huis kan nemen, zoals Braziliaanse feijoada, een stoof van zwarte bonen en varkensvlees,” aldus co-founder Barroca, de Braziliaanse chef uit Rio de Janeiro die ook jarenlang in Cali, Colombia woonde. Sinds ze 5 jaar geleden in Amsterdam arriveerde heeft ze haar internationaal curriculum uitgebreid met werkervaring bij De School, waar ze momenteel als chef werkt, en De Kas waar ze de broers Pasmans in de keuken heeft leren kennen“.

50.000 euro

In de eerste vier weken van de crowdfunding heeft Mercearia al 50% van het streefbedrag van 50.000 euro opgehaald om haar deuren te openen. Mercearia’s co-founder, Mattijs Pasmans is verrast. “Blijkbaar ben ik niet de enige Nederlander die behoefte heeft aan Latijns-Amerikaans eten.” Na een imposant cv opgebouwd te hebben in Amsterdam, waaronder Rijks Restaurant en Bord’eau, werkte hij heel 2021 bij Oteque, een Braziliaans sterrenrestaurant in Rio. Om tijdelijk terug te keren bij Restaurant Watergang.

Bron: Crowdaboutnow/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eetwinkel De Tabaksplant in Afferden volledig vernieuwd

Formulenieuws - Aan het natuurgebied van de Afferdense en Deestse Waarden ligt ‘De Tabaksplant’. Dit bedrijf is al meer dan 80 jaar een begrip in het Land van Maas en Waal. Samen met zoon Caine en  schoondochter Lieke gaan Theo en Miriam Reijers de uitdaging aan om van De Tabaksplant een vernieuwd horecahart te maken, met ruim terras en speeltuin voor...

Lees bericht


Nieuwe kapitaalinjectie moet zorgen voor verdere groei Cheflix

Platform – De Netflix van sterrenchefs, Cheflix, heeft in een nieuwe kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij diverse investeerders. Onder de investeerders zijn de founders van scale-ups zoals Creative Fabrica en Studocu. Hoewel er ook interesse was van een groot mediaconcern uit de Verenigde Staten, hebben de founders van Cheflix, Thomas van Burg en Jeroen van den Brink, toch gekozen voor investeerders...

Lees bericht

Oosterhoutse Frietkoning opent Eetwinkel Lossez

Formulenieuws – Horeca-ondernemer Peter Lossez van de Frietkoning in Oosterhout start een nieuwe locatie in Oosterhout met de cafetariaformule Eetwinkel van Chefs Culinar. Lossez verwacht samen met Eetwinkel op die locatie goed te kunnen groeien.

Lees bericht

Eetwinkel Selissen in Boxtel krijgt keurmerk Goed Gefrituurd

Cafetaria - Het vak- en bakmanschap van Eetwinkel Selissen in Boxtel is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Onderneemster Jorien van der Pasch (34) kreeg het bijbehorende gevelschildje voor uitblinkend vakmanschap overhandigd door ProFri-directeur Frans van Rooij.

Lees bericht


CrowdAboutNow bereikt mijlpaal met 100 miljoen

Crowdfunding - CrowdAboutNow, het crowdfunding platform dat zich richt op het financieren van lokale ondernemers, heeft de mijlpaal bereikt van 100 miljoen. In totaal is er 100 miljoen geïnvesteerd in ondernemers die met het platform hun crowdfunding zijn gestart.

Lees bericht

Cacaofabriek Wild Child Cacao wil verduurzamen en groeien

Crowdfunding – De ambachtelijke chocolademakerij Wild Child Cacao in Amsterdam Noord wil nieuwe en duurzamere machines aanschaffen en groeien. De twee initiatiefnemers Eva Kuin en Malou Dronkers van de cacaofabriek zijn daarom en crowdfundingactie gestart om de benodigde 50.000 euro binnen te halen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid