Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst


Alle deelnemende teams met de juryleden voor de Jonge Talenten verkiezing 2024

Wedstrijd – Deze week  zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Van de 14 deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade van de Cas Spijkers Academie Twente uitgeroepen tot winnaar van Talent van de Toekomst 2024. Bjorn Snijder, Gijs Caron en Joey Roozenboom wisten zich staande te houden in een stevige concurrentiestrijd. Ze hebben een menu gecreëerd waaraan de jury de meeste punten heeft gegeven. Dick Middelweerd, juryvoorzitter witte brigade: “Zoveel talenten gezien. De gerechten die tot onze verbeelding spraken waren in de basis gewoon heel erg goed. Mooie frisheid, mooie zuren en mooie cuissons. Wees trots op je vak, het ambacht en straal dit ook uit”.

Horizon College Heerhugowaard was met deelnemers Sem Verstraeten en Noortje Barneveld de winnaar van Talent van de Toekomst 2024 bij de wedstrijd voor zwarte brigades. Nadine Mögling, juryvoorzitter zwarte brigade: “De kwaliteit is enorm gestegen, waarin vooral de creativiteit een aspect is waar wij als jury van hebben genoten”. 

Het aanstormend talent is door de top van de Nederlandse gastronomie beoordeeld. Voor de witte brigade waren Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve **), Erik van Loo (Parkheuvel **), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn **), Yorni van Dijk (Basiliek *) en Ollie Schuiling (Kasteel Heemstede *) het jury-team. Voor de zwarte brigade vormden Nadine Mögling (Bij Jef *), Cindy Borger (De Groene Lantaarn **), Joey de Kruijff (Central Park *) en Marèl Disselhorst (Yano) het juryteam. De jonge gastvrouwen en -heren zijn beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie.

De volledige uitslag:

 Witte brigade Talent van de Toekomst 2024

- Cas Spijkers Academie Twente

- Cas Spijkers Academie Nijmegen

- Deltion College Zwolle

Zwarte brigade Talent van de Toekomst 2024

- Horizon College Heerhugowaard

- ROC Mondriaan Den Haag

- Albeda Horecacollege Rotterdam

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste geslaagden SVH Plant-based chef

Opleiding - De allereerste groep cursisten van de SVH Plant-based chef opleiding in Nederland heeft onlangs hun diploma in ontvangst genomen. Na een intensieve vakopleiding van ruim 35 weken, met de focus op de eiwittransitie, zijn alle bereidingstechnieken van plantaardig koken behandeld. De cursisten hebben geleerd om smaakvolle en voedzame plantaardige gerechten te creëren.

Lees bericht



Markies nieuwe cateraar van Deltion College in Zwolle

Catering - Markies Catering is sinds begin september de nieuwe cateraar van het Deltion College in Zwolle. Studenten en medewerkers van het ROC kunnen terecht bij drie restaurants, een koffiecorner en gebruik maken van andere cateringservices. Een gezond en duurzaam assortiment stond centraal in de aanbesteding.

Lees bericht

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer

Geslaagd - Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, is onlangs geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Hij is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft behaald, en de 300ste SVH Meester van Nederland.

Lees bericht



SVH en VANG Buitenshuis starten e-learning duurzame horeca

Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gaan samen aan de slag voor een meer duurzame horeca. Beide partijen willen ondernemers met een e-learning voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid