Jumbo Eerbeek plaatst eerste bulkfeed emballage-automaat


Statiegeld – Klanten van Jumbo Eerbeek kunnen vanaf woensdag in één keer - tot 100 stuks - zowel PET als blik leegschudden in de emballage-automaat van Tomra. De zogenaamde ‘bulkfeed-automaat’ is de eerste in Nederland. Bovendien vindt de uitbetaling van het statiegeld direct en snel plaats via een Tikkie QR-code.

De automaat is sneller, schoner en handiger dan de bestaande machines. Doordat er veel flesjes en blikjes te gelijkertijd kunnen worden ingezameld ontstaan er ook minder wachtrijen. De invoering van statiegeld op blik zorgde in de afgelopen maanden voor problemen bij supermarkten, zoals lange wachtrijen en vervuilde statiegeldmachines.

De nieuwe statiegeldmachine werd vandaag feestelijk gepresenteerd. Burgemeester van Brummen, Alex van Hedel nam de nieuwe machine officieel in gebruik samen met drie generaties Jumbo ondernemers Heine. Bestaand uit oprichter en oud-eigenaar van het familiebedrijf, de heer Heine sr. (83), en de huidige eigenaren zoon Casper Heine (57) en kleinzoon Christiaan Heine (28).

Inleveren en direct uitbetalen

Inmiddels hebben al tientallen klanten van Jumbo Eerbeek hun zakken met blikjes en PET-flessen ingeleverd. Hierbij kunnen zij onder andere kiezen voor terugbetaling via Tikkie. Het enige wat ze hiervoor hoeven te doen, is de QR-code van Tikkie op het beeldscherm van de machine te scannen en het luik opent automatisch. Vervolgens kunnen mensen hun tas met statiegeldverpakkingen legen en het luik weer sluiten. De machine begint direct met het tellen en sorteren van de verpakkingen, waarna het statiegeld binnen enkele seconden via Tikkie digitaal wordt uitbetaald. Klanten kunnen ook kiezen voor terugbetaling in Jumbo Eerbeek via een statiegeldbon of hun statiegeld rechtstreeks doneren aan een goed doel.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Nadat de flessen en blikjes zijn geteld wordt het bedrag bijgeschreven via Tikkie
De nieuwe statiegeldmachine werd officieel in gebruik genomen door Alex van Hedel, burgemeester van Brummen, samen met drie generaties Jumbo ondernemers Heine
Klanten kunnen hun flesjes en blikjes in één keer in de automaat leeggooien

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees bericht


Ondernemersfamilie Macleane neemt Jumbo Beuningen over

Supermarkten - De Jumbo winkel in Beuningen van de familie Kalkman wordt op 20 november overgedragen aan de ondernemersfamilie Macleane. Na 32 jaar ondernemerschap in Beuningen, neemt de familie Kalkman afscheid van de vestiging om van hun vrije tijd te genieten. De familie Macleane beheert momenteel al twee Jumbo winkels in Elst en een Bakker Bart in Rijnstate Elst.

Lees bericht


Jumbo sluit zich aan bij twee internationale inkooppartijen

Inkoop - Jumbo Supermarkten gaat samenwerken op het gebied van inkoop met andere Europese supermarktketens. Jumbo sluit zich hiervoor aan bij Everest en Epic Partners, twee Europese inkooporganisaties. De samenwerking gaat per direct van start en biedt vanaf 2024 voor Jumbo belangrijke schaalvoordelen.

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid