Kabinet werkt aan heropening van de horeca


Het aftellen naar opening van de horeca zoals dat eerder het geval was voor veel ondernemers

Politiek – Volgens RTL Nieuws werkt het kabinet aan een proef om 25 horecazaken onder bepaalde strikte voorwaarden open te laten gaan. Het wordt genoemd als onderdeel van een groter plan.

Berichten dat het kabinet zou werken aan een heropeningsplan van de horeca circuleren al langer. Maar nu worden het plan door diverse partijen bevestigd. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakt melding op de website van een gefaseerd plan om de horeca eerder te openen en niet een systeem te hanteren van open of dicht. KHN zou het overleg houden met de partners MKB-Nederland en VNO-NCW. Het zou gaan om een slim plan dat gekoppeld is aan de routekaart van het kabinet waarover met verschillende ministeries wordt gesproken.

De uitgangspunten van KHN voor het uitrollen van het plan met slimme maatregelen zijn:

- De horeca in de buitenruimte openstellen omdat daar nauwelijks risico is.

- De horeca in de binnenruimte openstellen omdat er veel risicobeheersing is met maatregelen zoals triage, reserveren, placeren en registratie bron- en contactonderzoek.

- De aanvullende maatregelen als het aantal gasten per m2, groepsgrootte, zittend of staand, etc. kunnen met fieldlabs op effectiviteit worden getoetst en waar mogelijk worden versoepeld.

Op basis van ervaringen van de fieldlabs worden in het plan mogelijk nog aanpassingen gedaan, laat KHN weten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Samenwerking KHN en Horeca Vakbeurs Hardenberg

Vakbeurzen - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) regio Overijssel en Horeca Vakbeurs gaan de komende editie samenwerken. De samenwerking richt zich niet alleen op het hebben van een eigen beursstand op de horecabeurs, maar KHN is ook medeorganisator van de Regionale Biertapwedstrijd Overijssel 2025.

Lees bericht


Ad Schaap en Kaj Gorgels starten samen Drippy’s

Horecaconcept - Kaj Gorgels, bekend van YouTube en tv-presentator, start samen met horecaondernemer en CEO van De Beren Ad Schaap en culinair influencer Colin Knopper hamburgerrestaurant Drippy’s. Het horecabedrijf is gevestigd aan  het Stadhuisplein in Rotterdam.

Lees bericht

Vakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens

Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.

Lees bericht




Essense nieuwe high-end cateraar in eventcatering

Eventcatering – Chef-koks Jeroen Robberegt en Jasper Gronert hebben de handen ineen geslagen en zijn een nieuw avontuur aangegaan in de eventcatering met het bedrijf Essense. Met het high-end cateringbedrijf willen zij een nieuwe norm neerzetten op het gebied van culinaire evenementen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid