Kabinet werkt aan heropening van de horeca


Het aftellen naar opening van de horeca zoals dat eerder het geval was voor veel ondernemers

Politiek – Volgens RTL Nieuws werkt het kabinet aan een proef om 25 horecazaken onder bepaalde strikte voorwaarden open te laten gaan. Het wordt genoemd als onderdeel van een groter plan.

Berichten dat het kabinet zou werken aan een heropeningsplan van de horeca circuleren al langer. Maar nu worden het plan door diverse partijen bevestigd. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakt melding op de website van een gefaseerd plan om de horeca eerder te openen en niet een systeem te hanteren van open of dicht. KHN zou het overleg houden met de partners MKB-Nederland en VNO-NCW. Het zou gaan om een slim plan dat gekoppeld is aan de routekaart van het kabinet waarover met verschillende ministeries wordt gesproken.

De uitgangspunten van KHN voor het uitrollen van het plan met slimme maatregelen zijn:

- De horeca in de buitenruimte openstellen omdat daar nauwelijks risico is.

- De horeca in de binnenruimte openstellen omdat er veel risicobeheersing is met maatregelen zoals triage, reserveren, placeren en registratie bron- en contactonderzoek.

- De aanvullende maatregelen als het aantal gasten per m2, groepsgrootte, zittend of staand, etc. kunnen met fieldlabs op effectiviteit worden getoetst en waar mogelijk worden versoepeld.

Op basis van ervaringen van de fieldlabs worden in het plan mogelijk nog aanpassingen gedaan, laat KHN weten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Aantal bezoeken buitenshuis nog boven niveaus eerste lockdown

Analyse – De Horeca – inclusief de segmenten  fastservice, vervoer en catering - liggen tezamen -38% lager in P11 (week 41 tot en met  week 44),  in vergelijking met de zelfde periode in voorgaande jaren. Cumulatief gezien tot en met periode P11 is dit -33%. In p4 en P5 lag dit gemiddeld op -56%.

Lees bericht


Gelderland stelt 1 miljoen beschikbaar voor getroffen ondernemers

Overheid - De provincie Gelderland gaat ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrijetijdsector extra helpen door 1 miljoen euro beschikbaar te stellen. De door de coronamaatregelen getroffen bedrijven in deze sectoren kunnen met de voucherregeling ‘Steuntje in de rug’ een bedrag tot 5000 euro inzetten voor adviesdiensten en ondersteuning.

Lees bericht


UFS en Orbisk strijden samen tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - Unilever Food Solutions (UFS) en voedselafvalmonitor Orbisk gaan gezamenlijk strijden tegen voedselverspilling in de horeca. De samenwerking sluit aan bij Unilevers ‘Future Foods’ plan, dat de milieu-impact van de voedselketen moet verminderen en mensen gaat helpen met de transitie naar gezondere voedingspatronen.

Lees bericht


Horeca blijft dicht, misschien begin december kleine tussenstap

Corona – ‘De cijfers zijn lager, maar nog altijd te hoog’, met die woorden maakten minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid duidelijk dat het de goede kant opgaat, maar niet goed genoeg om de maatregelen al te veel te versoepelen. In ieder geval niet voor de horeca. Berekeningen over de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames geven aan dat er...

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid