Kees Visser winnaar Bocuse d’Or Nederland 2021


Deelnemers aan de Bocuse d'Or tijdens Gastvrij Rotterdam 2021

Wedstrijd - Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Kees Visser, samen met zijn commis Jeffrey Buijl van Restaurant Cristó in Zierikzee, de winnaar geworden van de Nederlandse Bocuse d’Or finale 2021. Zij gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Boedapest in maart 2022.

Drie kandidatenteams hebben zich de afgelopen maanden voorbereid op deze prestigieuze kookwedstrijd waarbij ze zijn beoordeeld door drie Nederlandse sterrenchefs onder leiding van de voorzitter van Bocuse d’Or Nederland: Soenil Bahadoer van Restaurant De Lindehof**.

De kandidatenteams voor de finale Bocuse d’Or Nederland 2021 waren John Spruit & Stas Thelossen, Kees Visser & Jeffrey Buijl en Kaan Nalbant & Nan Lont. Zij moesten net zoals tijdens de Europese en wereldfinale één vis- en één vleesgerecht bereiden. In totaal hadden de kandidaten 5 uur en 35 minuten de tijd om hun gerechten aan de jury te presenteren.

Wereldfinale

Nu de Nederlandse finale gestreden is en Kees Visser met zijn commis Jeffrey Buijl Nederland gaat vertegenwoordigen zijn de volgende stappen: een bezoek aan de wereldfinale in Lyon volgende week om inspiratie op te doen. In maart 2022 Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Boedapest. En de 10 beste kandidaten van de Europese finale gaan strijden op de wereldfinale die gehouden wordt tijdens de vakbeurs Sirha in 2023 in Lyon.

Bocuse d’Or is een internationale zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks.

Bron: Bocuse d'Or/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Marco van der Wijngaard net niet in wereldfinale Bocuse d’Or

Wedstrijd - Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Marco van der Wijngaard en commis Stijn de Jong (beiden Sterklas) zijn er net niet in geslaagd om een plek te winnen in de wereldfinale van Bocuse d’Or. Het team kreeg een penalty en eindigde ondanks een goede prestatie tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim de 11de...

Lees bericht






Jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.

Lees bericht

Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid