Keurmerk Goed Gefrituurd voor Lekkerrr en De Daltons


Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd

Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.

Ondernemer Voet deed de nodige ervaring op bij andere frituurspeciaalzaken voordat hij in mei van dit jaar Lekkerrr Hoogzandveld overnam. Onbekend is zijn zaak in het moderne Nieuwegeinse winkelcentrum niet: het bedrijf bestaat dit jaar dertig jaar. Nadat het toenmalige ondernemersechtpaar Gruters voorjaar 2019 met pensioen ging, werd Lekkerrr ad interim gerund door cafetariahouders uit Amersfoort.

Sterrenfrituurgids

Directeur Frans van Rooij zegt over de toekenning van het keurmerk Goed Gefrituurd: “Voet meldde zich direct aan als aspirant-lid van onze vakvereniging ProFri, maar koos er ook voor om meteen door te pakken. Eigenlijk onmiddellijk vroeg hij het keurmerk aan. Los van enkele puntjes die nog op de i gezet moeten worden, voldoet Jan-Willem met zijn team aan de basisvoorwaarden van het Goed Gefrituurd keurmerk.”

Het bemachtigen van het keurmerk, betekent ook dat Lekkerrr Hoogzandveld een vermelding krijgt in de Nationale Smulgids met Nederlandse frituurspeciaalzaken. De volgende editie van deze ‘sterrenfrituurgids’ verschijnt eind 2023. Het keurmerk én de Smulgids maken frituurkwaliteit herkenbaar voor de consument.

Brede kaart

Naast belegde broodjes, heeft Lekkerrr Hoogzandveld een royaal aanbod aan snackspecialiteiten, inclusief glutenvrije snacks én een ruim assortiment kipproducten. Uitgebreid is ook het segment ‘fritesspecials’ op kaart, friet met toppings als stoofvlees, teriyaki en spicy chicken. Naast veel andere gerechten, serveert Lekkerrr Hoogzandveld ook schnitzels met toppings.

De Daltons

Recent werd ook het vakmanschap van De Daltons in Voorthuizen bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd. Ondernemer Robbert Jan de Veen is een bekende entrepreneur in de branche. De Veen doorliep het uitgebreide traject van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. De V’s vormen de pijlers onder het keurmerk.

Golden Boy

Het is zeker niet de eerste keer dat De Daltons de aandacht trekt. Niet alleen is De Veen bestuurlijk actief in de horeca, maar ook won het bedrijf in Voorthuizen in de loop van zijn bestaan de nodige vakprijzen. Zo trok De Veen twee jaar geleden internationaal nog de aandacht met zijn hamburgersandwich The Golden Boy à raison van 5.000 euro, door Guiness World Records officieel in de annalen bijgeschreven als ‘de duurste hamburger ter wereld’. Robbert Jan de Veen deed de nodige inspiratie op in de VS, waar bij anderhalf jaar woonde voordat hij het bedrijf van zijn ouders overnam. De Amerikaanse ervaringen zijn onder meer verwerkt in de uitgebreide burgerkaart van De Daltons.

Bron: ProFri/@FoodClicks

Ondernemer Robbert Jan de Veen van De Daltons in Voorthuizen is een bekende entrepreneur in de branche

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Alide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri

Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.

Lees berichtILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht

Cafetaria-omzet stijgt nauwelijks in januari 2024

Analyse - 2024 is voorzichtig uit de startblokken gekomen voor de cafetariasector; de omzet kwam dit jaar met 0,4% iets hoger uit vergeleken met januari 2023. Vermeld moet worden dat januari 2023 een zeer goede maand was ten opzichte van januari 2022 met een plus van 13,9%. Dat blijkt uit de analyse die Rien de Koning heeft gedaan op basis van alle transacties van het horecaplatform...

Lees berichtCafetariaomzet in 2023 met 6% gegroeid

Analyse – De omzet in de Nederlandse cafetaria’s is in het afgelopen kalenderjaar met 6,2% toegenomen. Dat is exact hetzelfde groeicijfer als dat van 2022 ten opzichte van 2021. De omzetten in de laatste drie maanden van 2023 waren zelfs gelijk aan die van 2022 dus omzetgroei van 0%.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid