Keurmerk Goed Gefrituurd voor Lekkerrr en De Daltons


Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd

Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.

Ondernemer Voet deed de nodige ervaring op bij andere frituurspeciaalzaken voordat hij in mei van dit jaar Lekkerrr Hoogzandveld overnam. Onbekend is zijn zaak in het moderne Nieuwegeinse winkelcentrum niet: het bedrijf bestaat dit jaar dertig jaar. Nadat het toenmalige ondernemersechtpaar Gruters voorjaar 2019 met pensioen ging, werd Lekkerrr ad interim gerund door cafetariahouders uit Amersfoort.

Sterrenfrituurgids

Directeur Frans van Rooij zegt over de toekenning van het keurmerk Goed Gefrituurd: “Voet meldde zich direct aan als aspirant-lid van onze vakvereniging ProFri, maar koos er ook voor om meteen door te pakken. Eigenlijk onmiddellijk vroeg hij het keurmerk aan. Los van enkele puntjes die nog op de i gezet moeten worden, voldoet Jan-Willem met zijn team aan de basisvoorwaarden van het Goed Gefrituurd keurmerk.”

Het bemachtigen van het keurmerk, betekent ook dat Lekkerrr Hoogzandveld een vermelding krijgt in de Nationale Smulgids met Nederlandse frituurspeciaalzaken. De volgende editie van deze ‘sterrenfrituurgids’ verschijnt eind 2023. Het keurmerk én de Smulgids maken frituurkwaliteit herkenbaar voor de consument.

Brede kaart

Naast belegde broodjes, heeft Lekkerrr Hoogzandveld een royaal aanbod aan snackspecialiteiten, inclusief glutenvrije snacks én een ruim assortiment kipproducten. Uitgebreid is ook het segment ‘fritesspecials’ op kaart, friet met toppings als stoofvlees, teriyaki en spicy chicken. Naast veel andere gerechten, serveert Lekkerrr Hoogzandveld ook schnitzels met toppings.

De Daltons

Recent werd ook het vakmanschap van De Daltons in Voorthuizen bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd. Ondernemer Robbert Jan de Veen is een bekende entrepreneur in de branche. De Veen doorliep het uitgebreide traject van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. De V’s vormen de pijlers onder het keurmerk.

Golden Boy

Het is zeker niet de eerste keer dat De Daltons de aandacht trekt. Niet alleen is De Veen bestuurlijk actief in de horeca, maar ook won het bedrijf in Voorthuizen in de loop van zijn bestaan de nodige vakprijzen. Zo trok De Veen twee jaar geleden internationaal nog de aandacht met zijn hamburgersandwich The Golden Boy à raison van 5.000 euro, door Guiness World Records officieel in de annalen bijgeschreven als ‘de duurste hamburger ter wereld’. Robbert Jan de Veen deed de nodige inspiratie op in de VS, waar bij anderhalf jaar woonde voordat hij het bedrijf van zijn ouders overnam. De Amerikaanse ervaringen zijn onder meer verwerkt in de uitgebreide burgerkaart van De Daltons.

Bron: ProFri/@FoodClicks

Ondernemer Robbert Jan de Veen van De Daltons in Voorthuizen is een bekende entrepreneur in de branche

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ProFri biedt samen met NHN vaste energieprijzen aan

Energiecontract - Vakvereniging ProFri bood samen met haar energiepartner COMCAM al eerder dit jaar leden energiebundels aan tegen lage tarieven. Met Nieuwe Horeca Nederland (NHN) zet ProFri nu een tandje bij. Naast frituurzaken kunnen ook andere bedrijven aanhaken bij de najaarsbundel. De prijzen voor 2023 en 2024 leveren ondernemers veelal blije gezichten op, volgens ProFri.

Lees bericht


Sligro-formule Plaza na rebranding klaar voor verdere groei

Formulenieuws - Plaza , een soft-franchise formule van Sligro, heeft een flinke metamorfose ondergaan. Na een volledige rebranding gaan tientallen ondernemers, verspreid door het hele land, fris en eigentijds de toekomst tegemoet. De formule heeft ook een nieuwe slogan: ’Lekker bij ons. Plaza’.

Lees bericht


ProFri gaat energiecrisis bij snackbars in kaart brengen

Cafetaria’s - Vakvereniging ProFri start een energie-enquête onder cafetaria’s, snackbars en frituren. De belangenvereniging wil inventariseren hoe groot de problemen zijn bij deze ondernemers als gevolg van de hoge energieprijzen. Volgens ProFri zijn er al tientallen cafetaria’s vanwege de oplopende kosten gestopt en overwegen honderden ondernemers te stoppen.

Lees bericht


NHN is nieuwe belangenbehartiger in de horeca

Cafetaria – ‘Een nieuwe stem in de horeca.’ Zo presenteert Nieuwe Horeca Nederland ‘(NHN) zich sinds dinsdag online. De nieuwe branchestichting in oprichting wil in eerste instantie de horecabedrijven in ons land perspectief bieden met hun ‘torenhoge energierekening. Maar NHN wil ook een eigentijds alternatief als belangenbehartiger in transitietijd.

Lees bericht

Horeca Alliantie wil energiestress in kaart brengen

Energiecrisis - De Horeca Alliantie wil onder de noemer ‘Horeca In Nood’ de energiestress in de horecabranche in kaart brengen. Ondernemers kunnen via de Horeca Alliantie hun energienood delen. De binnengekomen reacties worden gepubliceerd en gebundeld voor politiek Den Haag.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid