Keurmerken voor cafetaria Liana en Restaria Nieuwveld


Thijmen Hartog en Wim Wink met hun Goed Gefrituurd Keurmerk

Keurmerk - Cafetaria Liana in Sint Willebrord heeft andermaal het keurmerk Goed Gefrituurd ontvangen, het bewijs van uitmuntend vakmanschap voor frituurspeciaalzaken. Het Brabantse snackbedrijf beschikte al over dit keurmerk, maar vanwege een nieuwe eigenaar was een hertoetsing noodzakelijk. Ook Restaria Nieuwveld in Poortugaal ontving het keurmerk.

Cafetaria Liana is opnieuw met goed gevolg getoetst op de aspecten Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid. Het Nederlands Frituurcentrum voert de audits voor het keurmerk uit in opdracht van vakvereniging ProFri. Ondernemer Tijmen Hartog doorstond de audits en het mystery guestbezoek met glans. Hij nam vlak voor corona Cafetaria Liana over van Wim Wink.

Winky

Liana bestaat al tientallen jaren: Wink nam de zaak in 1977 over. Bovendien is Liana ‘home of the Winky’, de snackkruising tussen een kroket en een bamischijf die naamgever Wim Wink heeft bedacht. De Winky wordt inmiddels regionaal gedistribueerd.

Restaria Nieuwveld

Vorige week kreeg ook het vorig jaar geopende Restaria Nieuwveld in Poortugaal het keurmerk Goed Gefrituurd. Het was niet de eerste keer dat ondernemer Patrick Nieuwveld het keurmerk ontving. Ook met zijn vorige bedrijf in Hoogvliet verwierf hij dit kenteken van uitmuntend vakmanschap. Nieuwveld is een ervaren ondernemer. Niet alleen had hij in het verleden tevens een cafetaria in Rotterdam, ook was hij tussendoor werkzaam als accountmanager voor een frietproducent en een grossier. Bovendien vervulde Nieuwveld bestuursfuncties bij Koninklijke Horeca Nederland en ProFri.

Bron: ProFri/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Alide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri

Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.

Lees bericht


ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht

Foodsector blij met uitblijven strenge controle verpakkingsregels

Politiek – CBL en branchevereniging ProFri voor professionele frituurders zijn blij met de uitspraak van demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over het in de ijskast zetten van de controles op de nieuwe verpakkingsregels. Zij heeft besloten dat deze weliswaar blijven, maar dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ze niet streng gaat controleren. Ook het...

Lees bericht

Frans van Rooij vertrekt als directeur ProFri

Persoonlijk – Frans van Rooij, directeur van branchevereniging ProFri, heeft tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging voor professionele frituurders, bekendgemaakt dat hij al zijn functies neerlegt. Een opvolger is nog niet gevonden.

Lees bericht


ProFri haalt met Rational 50-ste partner binnen

Cafetaria – Vakvereniging ProFri haalde onlangs met Rational de vijftigste partner binnen. ProFri-directeur Frans van Rooij ziet de mijlpaal als signaal dat er steeds meer herkenning en erkenning komt voor de inzet die de vereniging levert voor de frituurbranche.

Lees bericht

Ook veel ondernemers dupe faillissement Hagu

Faillissement – Het faillissement van groothandel Hagu treft ook veel ondernemers. Dat laat vakvereniging ProFri weten, die door meerdere bezorgde leden is gebeld. Het gaat vooral om ondernemers die vooraf artikelen besteld en betaald hebben en die later zouden worden afgeleverd.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid