Landal ‘t Loo plaatst eerste Europese biovergister op vakantiepark


Interieurfoto van Landal GreenParks in Apeldoorn

Leisure – Landal GreenParks heeft als eerste vakantiepark in Europa een biovergister geplaatst. De eerste innovatieve machine staat op Landal Landgoed ’t Loo. In de biovergister worden voedselrestanten omgezet in energie.

Hans Oosterdijk, director Portfolio & Concept Design bij Landal GreenParks, maakte dat onlangs bekend bij een bijeenkomst van FoodserviceXS. Volgens Oosterdijk blijft het niet bij die ene biovergister, maar is het de bedoeling dat meerdere vakantieparken van Landal GreenParks er eentje krijgen

De biovergister zet voedselresten en ander organisch afval om in biogas en in kwalitatief hoogwaardige plantenvoeding. Dat levert belangrijke duurzaamheidsvoordelen op; er hoeft geen gft-afval meer te worden opgehaald, met het biogas wordt het zwembad verwarmd en de hoogwaardige

De biovergister is in staat om dagelijks tot 50 kg voedselresten en organisch afval te verwerken en produceert 15 m3 biogas en 50 liter hoogwaardige plantenvoeding per dag. Het is de bedoeling dat niet alleen de voedselresten uit de restaurants worden omgezet, ook parkgasten kunnen hun voedselresten inleveren.

Op jaarbasis levert de biovergister 5.500 m3 biogas, vergelijkbaar met het gebruik van vier gezinnen. Ook wordt 18.000 liter hoogwaardige plantenvoeding geproduceerd, meer dan het park voor eigen gebruik nodig heeft. Vandaar dat er straks ook flesjes plantenvoeding verkocht gaan worden aan parkgasten.

Bron: Landal/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Landal ’t Loo neemt proef met zelfrijdende bezorgrobot

Leisure - Vakantiepark Landal Landgoed ’t Loo in ’t Loo-Oldebroek heeft de primeur van de eerste zelfrijdende robot op een Europees vakantiepark. De bezorgrobot gaat het parkteam in eerste instantie ondersteunen bij het aanleveren en ophalen van linnengoed in de recreatiewoningen, maar later wordt de bezorgrobot ook ingezet voor ontbijt- en bbq-pakketten en pizza’s.

Lees bericht‘AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen’

Bijeenkomst – Donderdag vond de bijeenkomst ‘Phygital’ van Trema Foodnetwerk. Het thema behandelde de vraagstukken van de steeds verdere (noodzakelijke) integratie van digitalisering en robotisering in de foodservicebranche. Efficiency en gebrek aan personeel zijn belangrijk uitgangspunten bij de invulling. Conclusie van de dag: AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen, maar kunnen de menselijke waarde van gastvrijheid nooit vervangen.

Lees berichtKoekjes van De Koekfabriek voor gasten Landal GreenParks

Leisureparken - Landal GreenParks gaat op 15 vakantieparken de koekjes van De Koekfabriek serveren. In totaal gaat het om ruim 1 miljoen handgemaakte koekjes, die gasten krijgen bij hun warme dranken. De samenwerking is bijzonder: bij De Koekfabriek werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Dankzij de samenwerking met Landal GreenParks kunnen circa tien structurele werkplekken worden opgevuld.

Lees bericht

Holland Food Service gaat voor 100% groene stroom

Zorg - Holland Food Service zet in op verduurzaming. Op de productielocatie in Wijchen is een zonnecentrale in gebruik genomen en vervangt Groendus de energiemeters voor slimme meters. Ook oriënteert Holland Food Service zich om gebruik te gaan maken van de Groendus Energiemarktplaats, zodat bij onvoldoende aanbod toch groene stroom inzetbaar is.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid