LIVEKINDLY Collective breidt RvC uit met zes topmanagers


Benoeming - LIVEKINDLY Collective, een collectief van startup merken dat wil uitgroeien tot een van de grootste plantaardige voedingsbedrijven ter wereld, breidt de Raad van Commissarissen uit met zes topmanagers op het gebied van duurzaamheid en (plantaardige) voeding.

Het gaat om voormalig Unilever topman Paul Polman en Suzy Amis Cameron (One Meal a Day to Save your Health), Barbara Kux (ex- Siemens), Shujun Li (private equity-fondsTrustbridge Partners) , Walter Robb (Whole Foods Market) en Gaby Sulzberger (Two Sigma Impact). Met de komst van deze ondernemers en bedrijfsexperts haalt het bedrijf diepgaande kennis in huis op het gebied van duurzaamheid, voeding en de plantaardige markt. Hiermee versnelt het collectief haar missie om plantaardig eten de nieuwe norm te maken. “De nieuwe leden van onze Raad van Commissarissen hebben stuk voor stuk bijzondere carrières opgebouwd als het gaat om het leiden en transformeren van organisaties, het pionieren in de plantaardige voedingsmarkt, en bijdragen aan het klimaatbeleid en duurzame toekomst”, aldus Roger Lienhard, oprichter en uitvoerend voorzitter van de Blue Horizon Group en oprichter van LIVEKINDLY Collective. “Hun passie, expertise en ervaring gaat ons helpen om een revolutie teweeg te brengen in de wereldwijde productie van proteïne om de plantaardige beweging te leiden”.

LIVEKINDLY Collective is opgericht met het doel om de wereldwijde voedingsindustrie te transformeren in een gezonder, duurzamer en vriendelijker systeem en plantaardige voeding beschikbaar te maken voor iedereen. In 2020 wist het collectief aan startups $335 miljoen aan financiering op te halen.“Door Suzy, Barbara, Shujun, Paul, Walter en Gaby toe te mogen voegen aan onze Raad van Commissarissen zorgen we ervoor dat onze missie wordt ondersteund met best practices in bestuur en bedrijfsadvies,” aldus Kees Kruythoff, CEO en voorzitter van LIVEKINDLY Collective. De andere leden van de Raad van Commissarissen zijn Roger Lienhard, Björn Witte, Chris Kerr en Marcus Keitzer aanvullen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht


Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht


Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Lees bericht

Duurzame inkoop realiseer je stap voor stap

Bijeenkomst - Hoe kom je tot een meer duurzame inkoop en hoe overtuig je de eigen organisatie van het belang van een inkoop met minder milieu-impact. Die vragen stonden centraal bij een bijeenkomst maandag van Greendish en BrightGreen in het Beatrixgebouw in Utrecht. Als een ding duidelijk werd tijdens de bijeenkomt, was het wel dat grote stappen niet per definitie...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid