Marco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO


Volgens Marco van Bergen heeft OONIVOO WineSpired het mooiste terras van Uden

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren.  Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Van Bergen heeft het restaurant aan de Udense Markt acht jaar gehad. De ondernemer is naast restaurateur en vinoloog ook eigenaar van drie supermarkten in Oss en runt sinds 15 jaar zijn wijnhandel OONIVOO Wines & More. In 2021 kwam daar nog wijnspeciaalzaak OONIVOO Wines & More bij, eveneens gevestigd aan de Markt in Uden. De hoge inflatie en de energiecrisis hebben de 51-jarige ondernemer doen besluiten om te stoppen met het restaurant. Van Bergen: “Aanvankelijk konden we het na het sterverlies begin 2022 nog redelijk goed volhouden en was het team supergemotiveerd, maar in september 2022 kregen we als gevolg van de hoge inflatie en de energiecrisis de grootste tik. Vooral doordeweeks.” 

Vallen en opstaan

De ondernemer heeft geen spijt van zijn periode als restaurateur. “Als retailer ben ik verliefd geworden op de passie die horecamensen hebben voor hun ambacht. Mijn team bestaat uit echte ‘passionado’s’ en hun toewijding voor het vak is een verrijking van mijn ondernemerschap die ik niet had willen missen. Ik ben trots op wat we hebben bereikt. We hebben Uden op de culinaire kaart gezet en onder chef Thijs Berkers en de huidige chef Jasper Kox hebben we noteringen in alle toonaangevende restaurantgidsen én een Michelinster behaald. Tegelijkertijd merk je dat je kwetsbaar bent en dat ondernemen gepaard gaat met vallen en opstaan.”

Opvolger gezocht

Ondanks alles is Van Bergen er van overtuigd dat het prachtige monumentale pand alles biedt voor een succesvolle exploitatie. Hij zoekt daarom een opvolger. “Er is een prachtige unieke toiletgroep en het terras met 90 zitplaatsen is wat mij betreft het mooiste terras van Uden Je kan op deze plek succes hebben, zeker als je de ruimten op de eerste verdieping goed commercieel benut. Dat kan uiteraard op wat hoger culinair niveau, maar ik denk dat een bistro of brasserie ook succesvol kan zijn.”

Bron: OONIVOO/@FoodClicks

Ondernemer Marco van Bergen

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht


Fastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation

Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

Lees bericht

REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht



Consumentenbestedingen stegen in 2023 met 6%

Analyse - De consumentenbestedingen in fast moving consumer goods (FMCG) en Tech & Durables (T&D) stegen in 2023 met 6 procent ten opzichte van 2022. Het markttotaal komt daarmee uit op 78,6 miljard euro in 2023. Dat blijkt uit de nieuwe NIQ Retail Spend Barometer, die de verkoopgegevens verzamelt van zowel NIQ als GfK. 

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid