Markies opent sociaal grand café FAIR’S bij ROC van Twente


Catering - Onderwijscateraar Markies Catering en ROC van Twente openen morgen het nieuwe horecaconcept FAIR’S. Het grand café geeft invulling aan Social Return On Investment (SROI) en moet een plek zijn waar participatiemedewerkers re-integreren en waar studenten, docenten en gasten van buiten ROC samenkomen.

FAIR’S staat voor ‘Smaakvolle gerechten, eerlijke producten en gelijke kansen voor iedereen’, laten Markies en ROC van Twente weten. De producten worden daarom zoveel mogelijk vers in de buurt ingekocht. Dennis van der Laan, rayonmanager van Markies Catering: “Bij FAIR’S bieden wij naast de eerlijke en heerlijke gerechten, ook gelijke kansen voor iedereen. Eenvoud en inclusiviteit vormen samen de basis voor FAIR’S. Binnen ons sociale café proberen we een veilige werkplek te creëren voor mensen die moeite hebben om te slagen op de reguliere arbeidsmarkt. Om welke reden dan ook.”

Zelfvertrouwen

Werkplein Twente ondersteunt Markies in de ontwikkeling en begeleiding van de participatiemedewerkers. Bram van der Linden, operationeel manager van Markies Catering: “We willen onze medewerkers voorzien van kennis en zelfvertrouwen, want binnen deze enorme groep mensen barst het van de kwaliteiten. Wat ze met elkaar delen is dat ze stuk voor stuk zeer gemotiveerd zijn om weer aan de slag te kunnen. Wij willen ze daarom een plek bieden om te groeien en een werkplek waar ze met plezier naartoe gaan. Dat is wat ons betreft invulling geven aan SROI. De kracht zit hem in onze persoonlijke aanpak. Iedere deelnemer heeft een eigen, unieke achtergrond. Dat vraagt een om een nauwe samenwerking tussen medewerker, horecamanager, jobcoach en eventuele ouders of voogd. Ieder met zijn eigen rol.”

MVO

ROC van Twente heeft veel aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Adrie Michels, directeur HR bij ROC van Twente: “De inzet van participatiemedewerkers is hier een mooi voorbeeld van”. Vandaar dat de medewerkers binnen FAIR’S in de grootste locatie van ROC van Twente, Gieterij in Hengelo, vanaf september samen met Markies worden ingezet.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht


Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht

FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid