Markies opent sociaal grand café FAIR’S bij ROC van Twente


Catering - Onderwijscateraar Markies Catering en ROC van Twente openen morgen het nieuwe horecaconcept FAIR’S. Het grand café geeft invulling aan Social Return On Investment (SROI) en moet een plek zijn waar participatiemedewerkers re-integreren en waar studenten, docenten en gasten van buiten ROC samenkomen.

FAIR’S staat voor ‘Smaakvolle gerechten, eerlijke producten en gelijke kansen voor iedereen’, laten Markies en ROC van Twente weten. De producten worden daarom zoveel mogelijk vers in de buurt ingekocht. Dennis van der Laan, rayonmanager van Markies Catering: “Bij FAIR’S bieden wij naast de eerlijke en heerlijke gerechten, ook gelijke kansen voor iedereen. Eenvoud en inclusiviteit vormen samen de basis voor FAIR’S. Binnen ons sociale café proberen we een veilige werkplek te creëren voor mensen die moeite hebben om te slagen op de reguliere arbeidsmarkt. Om welke reden dan ook.”

Zelfvertrouwen

Werkplein Twente ondersteunt Markies in de ontwikkeling en begeleiding van de participatiemedewerkers. Bram van der Linden, operationeel manager van Markies Catering: “We willen onze medewerkers voorzien van kennis en zelfvertrouwen, want binnen deze enorme groep mensen barst het van de kwaliteiten. Wat ze met elkaar delen is dat ze stuk voor stuk zeer gemotiveerd zijn om weer aan de slag te kunnen. Wij willen ze daarom een plek bieden om te groeien en een werkplek waar ze met plezier naartoe gaan. Dat is wat ons betreft invulling geven aan SROI. De kracht zit hem in onze persoonlijke aanpak. Iedere deelnemer heeft een eigen, unieke achtergrond. Dat vraagt een om een nauwe samenwerking tussen medewerker, horecamanager, jobcoach en eventuele ouders of voogd. Ieder met zijn eigen rol.”

MVO

ROC van Twente heeft veel aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Adrie Michels, directeur HR bij ROC van Twente: “De inzet van participatiemedewerkers is hier een mooi voorbeeld van”. Vandaar dat de medewerkers binnen FAIR’S in de grootste locatie van ROC van Twente, Gieterij in Hengelo, vanaf september samen met Markies worden ingezet.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsKapteijn: ‘Statiegeldregeling past bij duurzaamheidstrategie Vrumona’

Interview - De statiegeldregeling voor de kleine plasticflesjes en een aantal buitenhuislocaties gaat in per 1 juli aanstaande. Maar per 1 juni hebben consumenten al de mogelijkheid plastic flesjes in te leveren. Niet elke organisatie of ondernemer, die de verplichting heeft de flesje in te leveren, is er al klaar voor. En hoe zit dat bij de frisdrankproducten? Is een bedrijf als...

Lees bericht

Hutten doet succesvolle pilot met hybride melk

Catering – Om de uitstoot van CO2 te verminderen, is het kijken op welke onderdelen in het proces of bij welke producten er bespaard kan worden. Zo startte Hutten een pilot bij een aantal espressobars waarbij gebruik werd gemaakt van ‘hybride melk’. Dat is melk die voor de helft uit koemelk bestaat en voor de andere helft uit haverdrink. En wat...

Lees bericht

‘Één dag extra thuiswerken is 400 miljoen euro omzetderving’

Onderzoek – Eén dag extra in de week thuiswerken kost de cateringsector en de broodjeszaken rondom de kantoren 400 miljoen euro aan omzetderving. Dat heeft de Rabobank becijferd. PURA GO micromarkets en Selecta met AH to go zien deze ontwikkelingen als een bevestiging waarom het concept van de onbemande of bemande minimarkets bij bedrijven succesvol kan zijn.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid