Markies opent sociaal grand café FAIR’S bij ROC van Twente


Catering - Onderwijscateraar Markies Catering en ROC van Twente openen morgen het nieuwe horecaconcept FAIR’S. Het grand café geeft invulling aan Social Return On Investment (SROI) en moet een plek zijn waar participatiemedewerkers re-integreren en waar studenten, docenten en gasten van buiten ROC samenkomen.

FAIR’S staat voor ‘Smaakvolle gerechten, eerlijke producten en gelijke kansen voor iedereen’, laten Markies en ROC van Twente weten. De producten worden daarom zoveel mogelijk vers in de buurt ingekocht. Dennis van der Laan, rayonmanager van Markies Catering: “Bij FAIR’S bieden wij naast de eerlijke en heerlijke gerechten, ook gelijke kansen voor iedereen. Eenvoud en inclusiviteit vormen samen de basis voor FAIR’S. Binnen ons sociale café proberen we een veilige werkplek te creëren voor mensen die moeite hebben om te slagen op de reguliere arbeidsmarkt. Om welke reden dan ook.”

Zelfvertrouwen

Werkplein Twente ondersteunt Markies in de ontwikkeling en begeleiding van de participatiemedewerkers. Bram van der Linden, operationeel manager van Markies Catering: “We willen onze medewerkers voorzien van kennis en zelfvertrouwen, want binnen deze enorme groep mensen barst het van de kwaliteiten. Wat ze met elkaar delen is dat ze stuk voor stuk zeer gemotiveerd zijn om weer aan de slag te kunnen. Wij willen ze daarom een plek bieden om te groeien en een werkplek waar ze met plezier naartoe gaan. Dat is wat ons betreft invulling geven aan SROI. De kracht zit hem in onze persoonlijke aanpak. Iedere deelnemer heeft een eigen, unieke achtergrond. Dat vraagt een om een nauwe samenwerking tussen medewerker, horecamanager, jobcoach en eventuele ouders of voogd. Ieder met zijn eigen rol.”

MVO

ROC van Twente heeft veel aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Adrie Michels, directeur HR bij ROC van Twente: “De inzet van participatiemedewerkers is hier een mooi voorbeeld van”. Vandaar dat de medewerkers binnen FAIR’S in de grootste locatie van ROC van Twente, Gieterij in Hengelo, vanaf september samen met Markies worden ingezet.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Join Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht


Fors verlies van banen verwacht in facilitaire sector

Catering – Geert van de Laar verwacht als voorzitter van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag (Code VM) een fors verlies van banen in de facilitaire sector. De facilitaire sector (branches beveiliging, catering, projectverhuizing, schoonmaak, samen goed voor € 8,7 miljard omzet) kent meer dan 250.000 medewerkers.

Lees bericht


Markies en Summa College zetten stappen in verduurzaming schoolkantines

Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.

Lees berichtVitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam

Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden,...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid