Milka gaat samenwerking aan met Patissier Hidde de Brabander
Samenwerking – Milka spreekt van de grootste verandering in het merk sinds 25 jaar. Met een nieuwe merkcampagne en een aangepaste receptuur introduceert het chocolademerk de meest tedere chocolade ooit. Ter ere van deze vernieuwde formule ontwikkelt Milka samen met Meester Patissier Hidde de Brabander een recept voor de ‘Ultieme Milka Chocoladefondue’.
Vanaf nu heeft de Milka-tablet een nieuwe look. Op basis van verschillende consumententests met betrekking tot smaakervaring, is het merk ook overgestapt op een meer gebogen vorm, waarvan is bewezen dat deze een meer optimale eetbeleving oplevert. Daarnaast bevat de nieuwe reep ook een aantal leuke verrassingen: een nieuwe Milka-gravering en Lila de Milka-koe die haar debuut maakt op de tablet. “We weten dat mensen bij het kiezen van chocolade het meest waarde hechten aan smaak. De combinatie van ons aangepaste recept en de nieuwe vorm biedt de consument een verbeterde smaakbelevenis”, aldus Abigaile Jacobs, Brand Manager Milka Benelux.
Cacoa (for) Life
Door de toevoeging van meer cacao en Alpenmelk is de chocolade romiger en intenser. Ook bij dit vernieuwde en geëvalueerde recept blijft Milka gebruik maken van speciaal geselecteerde ingrediënten. De Milka-reep is gemaakt van chocolade die geproduceerd is door Cacoa Life, het duurzaamheidsprogramma voor cacao van Mondelez International.
Meester Patissier Hidde de Brabander
Door de toevoeging van meer cacao en Alpenmelk geeft Milka chocolade een intense en romige smaak. Ook voelt de reep, vanwege de ronde chunks, fijner en zachter aan. Om de vernieuwde formule bij consumenten onder de aandacht te brengen werkt Milka samen met patissier Hidde de Brabander. De patissier heeft een chocoladefondue recept ontwikkeld waar de consument de nieuwe smaak kan ervaren. Tegen begin 2023 zijn de vernieuwde repen overal verkrijgbaar.
Bron: Mondelez/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schiphol versterkt samenwerking met Lagardère Travel Retail
Luchthaven - Per 1 mei 2025 versterkt Schiphol haar succesvolle samenwerking met Lagardère Travel Retail voor de exploitatie van meer dan twintig duty-free winkels achter de securitycontrole. Deze samenwerking vindt plaats in een joint venture waarin Lagardère Travel Retail 70% van de aandelen heeft en Schiphol 30%.
Lees berichtAls eerste supermarkt koopt AH alle cacao in via Tony’s Open Chain
Supermarkt - Albert Heijn gaat de inkoop van de cacao voor alle eigen merkproducten de komende 3 jaar regelen via Tony’s Open Chain. AH is daarmee de eerste supermarktpartij die dat doet voor het huismerk-assortiment producten met cacao.
Lees berichtBaker & Baker introduceert Côte d’Or muffins & donuts
Introductie - De Europese fabrikant van bakkerijproducten Baker & Baker introduceert muffins en donuts van het merk Côte d'Or. Vanaf september zijn de muffins en donuts in de Benelux verkrijgbaar bij een aantal retailers en foodservicebedrijven.
Lees berichtLancering luxe Amsterdams chocolademerk MARMIR
Introductie - MARMIR Chocolate heet het nieuwe Amsterdamse chocolademerk dat woensdag is geïntroduceerd. officieel. Nederland is hiermee een luxe boutique chocolademerk van eigen bodem rijker. De chocolade is door ervaren patisserie chefs ontwikkeld van ingrediënten van hoge kwaliteit en bestemd voor de zakelijke markt, horecagelegenheden en consumenten.
Lees berichtCaroline Baume benoemd als Marketing Director Mondelēz Benelux
Benoeming – Mondelēz International heeft Caroline Baume aangesteld als Marketing Director Benelux. Zij krijgt de verantwoordelijkheid voor merken binnen alle categorieën: Biscuits, Chocolate, Cheese & Grocery.
Lees berichtVerkoop Fairtrade producten stijgt met 6%
Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.
Lees bericht