Nestlé introduceert vegan visvervanger VUNA


Introductie – Nestlé introduceert onder het merk Garden Gourmet VUNA, haar eerste vegan visvervanger.

Het innovatieteam van Nestlé heeft hard gewerkt om een vegan tonijn te ontwikkelen die echt naar tonijn smaakt, zo laat het bedrijf weten. Een visvervanger maken is niet eenvoudig, omdat plantenvezels totaal anders zijn dan de structuur van vis. Maar dankzij een wetenschappelijke doorbraak is het gelukt om die structuur zo goed mogelijk te benaderen, aldus het bedrijf.

De vegan tonijn VUNA wordt gemaakt op basis van erwten-eiwitten en bestaat uit zeven ingrediënten.

Bron: Nestlé/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thema-attractie World Food Experience opent in 2023

Experience – Eind 2023 gaat de World Food Center Experience open. Bezoekers van dit eerste thema-attractiecentrum kunnen vanaf dat moment met al hun zintuigen voedsel gaan beleven. In de Experience ontdekken bezoekers de complete wereld achter hun eten op een leuke en leerzame manier.

Lees bericht


Garden Gourmet en Health Food Wall samen in zorgmaaltijden

Samenwerken – Het plantaardige merk Garden Gourmet van Nestlé en Health Food Wall gaan samen een veganistisch menu van maaltijden en snacks voor de zorg ontwikkelen. De recepten zijn speciaal gemaakt om de zorg te ondersteunen in de behoefte aan smakelijke en volwaardige veganistische maaltijden.

Lees bericht


Nestlé en Rode Kruis zorgen voor goede start schooljaar

Actie - Geef elk kind een goede start van het schooljaar, zo luidt de boodschap van het Rode Kruis en Nestlé dit jaar. Tijdens de actie ‘Back to School’, die loopt van 30 augustus tot en met 19 september, doneert Nestlé bij elke aankoop van een Nestlé product bij Albert Heijn 10 cent aan het Rode Kruis.

Lees berichtNestlé introduceert ‘Incredible veganistisch’ gehakt

Introductie - Na de introductie van de Garden Gourmet Incredible Burger introduceert Nestlé Nederland nu ook het Garden Gourmet Incredible Gehakt. De burger is wel gelijk voorzien van nieuwe receptuur, want de ontwikkelingen in vleesalternatieven blijft doorgaan. Bij Incredible gehakt gaat het om een veganistisch rauw gehakt dat in principe op dezelfde manier gebruikt wordt als normaal vleesgehakt. Alleen is...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid