Nestlé komt met eerste KitKat met traceerbare cacao


Nestlé introduceert de eerste KitKat ‘Breaks for Good’ die gemaakt is met traceerbare cacaomassa

Introductie - Nestlé introduceert de eerste KitKat ‘Breaks for Good’ die gemaakt is met traceerbare cacaomassa. De basis voor de KitKat is afkomstig van bonen die verbouwd zijn door de boerengezinnen die deelnemen aan het I van Nestlé.

De KitKat brengt consumenten en de boeren in Nestlé's programma dichter bij elkaar, zo laat Nestlé in een toelichting weten. Volgens de fabrikant wordt hierdoor het bewustzijn vergroot over de duurzaamheid van de cacao die wordt gebruikt in de repen.

Het Income Accelerator-programma , dat in 2022 werd gelanceerd, heeft als doel de inkomenskloof van gezinnen die cacao telen te verkleinen, kinderarbeid te verminderen en betere landbouwmethoden en gendergelijkheid te bevorderen. Tot nu toe heeft het programma meer dan 10.000 gezinnen in Ivoorkust ondersteund en breidt dit jaar uit naar Ghana. Tegen 2030 wil het programma naar schatting 160.000 gezinnen bereiken.

De herkomst van de cacao kan binnen het programma precies worden vastgesteld en ook kan de cacao fysiek apart wordt opgeslagen. In de eerste helft van dit jaar wil Nestlé traceerbare cacao in al haar KitKat chocolade in Europa gaan verwerken, en het plan is om dit hierna ook in andere regio’s te introduceren.

Bron: Nestlé/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Cacaofabriek Wild Child Cacao wil verduurzamen en groeien

Crowdfunding – De ambachtelijke chocolademakerij Wild Child Cacao in Amsterdam Noord wil nieuwe en duurzamere machines aanschaffen en groeien. De twee initiatiefnemers Eva Kuin en Malou Dronkers van de cacaofabriek zijn daarom en crowdfundingactie gestart om de benodigde 50.000 euro binnen te halen.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid