Nieuwe La Place in de Efteling krijgt oriëntaalse metamorfose
Formulenieuws – Het nieuwe La Place restaurant in de Efteling wordt omgedoopt tot restaurant Kashba en krijgt en volledig oriëntaalse look in de sfeer van Sindbad de Zeeman. Exploitant Vermaat en het attractiepark starten binnenkort met de totale verbouw van het voormalige Panorama-restaurant.
‘De Wereld van Sindbad’ maakt sinds 2022 deel uit van het Reizenrijk in de Efteling. De verhuizing van La Place naar het voormalige Panorama-restaurant in dit gebied, bood de kans om het restaurant volledig te transformeren. Horecabedrijf Vermaat werkte samen met de Efteling aan een integraal concept dat helemaal past in het thema: de wereld van Sindbad de Zeeman. Het nieuwe concept biedt ruim 700 zitplaatsen, zowel binnen als buiten op het terras.
Kashba
Kashba betekent: Oosters vestigingswerk waar handel wordt gedreven. Dit is vertaald naar diverse oriëntaalse thema’s in het restaurant. Zo kom je volgens Vermaat binnen op de bedrijvige markt, vervolg je je reis door de mystieke oase en ga je op ontdekkingstocht in de kleurrijke nomadentent. Naast de binnenkant wordt ook de buitenkant van het pand aangepakt. Zo krijgt het pand diverse kantelen en oriëntaalse ornamenten. Op het terras aan de voorzijde komt een overkoepelende nomadentent die het terras en het pand met elkaar verbindt. Ingrid van Leeuwen, Formule Directeur Vermaat: “Gasten kunnen hier straks genieten van het vertrouwde assortiment van La Place, zoals de focaccia tonijnsalade of de baguette kruidenroomkaas. Daarnaast wordt het assortiment aangevuld met oriëntaalse smaken, bijvoorbeeld met de Oosterse linzensoep en de couscous salade.”
Kiosk Nomade
In de nomadentent, voorheen het a-la-carte-gedeelte van het restaurant, opent kiosk Nomade. De kiosk biedt de mogelijkheid om dranken en etenswaren via de buitenzijde te bestellen om mee te nemen. Sander de Bruijn, Manager Design & Experience, van De Efteling: “We zijn trots dat wij naast Vogelrok, Sirocco en Archipel nu met Restaurant Kashba Sindbad een echte thuishaven kunnen geven waar hij en onze gasten kunnen bijkomen op weg naar het volgende avontuur.”
De verbouwing van het La Place restaurant startte op 9 januari en is begin april afgerond.
Bron: La Place/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’
Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.
Lees berichtLa Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas
Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.
Lees berichtAttractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit
Onderzoek – Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit dan dierentuinen. De top acht qua loyaliteit telt zeven dierentuinen. De Efteling is het enige attractiepark binnen de top acht. Aquaria scoren het laagst op loyaliteit. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Attractieparken en Dierentuinen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 6.000 Nederlanders.
Lees berichtDuurzame inkoop realiseer je stap voor stap
Bijeenkomst - Hoe kom je tot een meer duurzame inkoop en hoe overtuig je de eigen organisatie van het belang van een inkoop met minder milieu-impact. Die vragen stonden centraal bij een bijeenkomst maandag van Greendish en BrightGreen in het Beatrixgebouw in Utrecht. Als een ding duidelijk werd tijdens de bijeenkomt, was het wel dat grote stappen niet per definitie...
Lees berichtCoöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment
Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.
Lees berichtYounique Concepts en Vermaat bundelen de krachten aan de Amstel
Formulenieuws - Younique Concepts en Vermaat gaan samen een vernieuwde invulling geven aan de horecalocatie Amstel1. Daarmee krijgt het partnership tussen de twee bedrijven nog meer vorm. Beide bedrijven werken al samen met de Pesca pop-ups op de Dutch Grand Prix en de TEFAF, waar Vermaat de food hospitality verzorgt.
Lees bericht