NK Vegan Barbecue 25 september bij De Groene Afslag


Wedstrijd – Op 25 september wordt het Nederlands Kampioenschap Vegan Barbecue gehouden bij circulaire ontmoetingsplek De Groene Afslag. Het kampioenschap wordt door het plantaardige merk Vegan Masters georganiseerd, samen met De Groen Afslag in Laren.

Met dit NK willen de organisatoren chefs uitdagen hun mooiste culinaire gerechten aan het publiek te tonen en hiermee veganistisch barbecueën op de kaart te zetten. Een jury onder leiding van radio DJ Giel Beelen selecteert uit alle deelnemers de winnaar, die zich Nederlands Kampioen Vegan Barbecueën mag noemen.

Aanleiding om dit NK te organiseren is te laten zien hoe breed de mogelijkheden zijn wanneer men kiest voor volledig plantaardige ingrediënten tijdens het barbecueën. Oprichter Danny Galiart van Vegan Masters: “Bij een traditionele barbecue zijn het de kruiden, specerijen en groenten die de smaak brengen. Wat nu als we het dierlijke aspect achterwege laten en juist die ingrediënten op de voorgrond laten treden?” Doel van de organisatoren is dat zij worden verrast. Zij rekenen op ‘mind-blowing’ inzendingen.

Lekker, maar ook duurzaam

En bij de ingrediënten houdt het niet op. Zo zet de organisatie ook in op het duurzaam gebruik van brandstof door te kiezen voor kokosbriketten. Hierdoor is tot 3 keer minder brandstof nodig. Voor kokos worden geen bomen gekapt, want de briketten worden gemaakt van reststromen. Verder wordt brandstofgebruik ook beperkt tot het broodnodige. 

Twee inzendingen per deelnemer

De jury zal zich tijdens het NK buigen over twee inzendingen per deelnemer. De eerste is een barbecue plate, een bord met verschillende gerechten die samen een compleet barbecue menu vormen, inclusief bijgerechten en sauzen. De tweede inzending is een signature burger, als het ultieme barbecuegerecht. De totaalscore van beide inzendingen bepaalt wie Nederlands Kampioen Vegan Barbecueën wordt. Het NK zal plaatsvinden op zaterdag 25 september bij De Groene Afslag in Laren. Inschrijven kan via www.nkveganbbq.nl.

Bron: Vegan Masters/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht


Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht


Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Lees bericht

Duurzame inkoop realiseer je stap voor stap

Bijeenkomst - Hoe kom je tot een meer duurzame inkoop en hoe overtuig je de eigen organisatie van het belang van een inkoop met minder milieu-impact. Die vragen stonden centraal bij een bijeenkomst maandag van Greendish en BrightGreen in het Beatrixgebouw in Utrecht. Als een ding duidelijk werd tijdens de bijeenkomt, was het wel dat grote stappen niet per definitie...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid