Ondanks aangescherpte regels goede Free From Expo 2021


De Deense ambassadeur Jarl Kåre Frijs-Madsen opende de free From Food Expo 2021

Beurzen - Ondanks de aangescherpte maatregelen als gevolg van de toenemende coronabesmettingen, opende Free From Food Expo 2021 eind november toch haar deuren in de Amsterdamse RAI. Vierduizend internationale foodprofessional bezochten de tweedaagse foodexpo en beoordeelden de beurs desondanks als ‘sfeervol, inspirerend en van hoge kwaliteit’.

Het was spannend of de beurs doorgang kon hebben, laat ook organisator Ronald Holman van Expo Business Communications weten. ‘Dankzij ons stevige Covid-19 protocol hebben de we beurs onder de meest veilige omstandigheden toch kunnen voortzetten,” aldus Holman. Hij is vooral blij dat de organisatie er in is geslaagd op de beurs een prettige sfeer te creëren, ook al was het in een afgeslankte versie, en toch voldoende kwaliteit te brengen om de beurs als relevant aan te merken.

Duurzaamheid

De tweedaagse Free From Food Expo draaide om innovatie en duurzaamheid in de voedingsindustrie, met een hoofdrol voor biologisch, vegan en plantaardig en voedingsmiddelen zonder zuivel, toegevoegde suikers en gluten. Producten die door toenemende zorgen over het klimaat en het groeiende besef van het belang van gezonde voeding steeds meer mainstream worden. Om het retail- en foodservice assortiment nog beter aan te laten sluiten op deze vraag en de productontwikkeling te versnellen, creëerde Free From Functional & Health Ingredients 2021 een internationale verbindingsplek voor foodprofessionals uit alle vakgebieden. Van category managers en inkopers, tot fabrikanten, marketeers en voedingstechnologen.

Internationaal

Vanuit de Nederlandse en Belgische markt waren branche breed belangrijke spelers aanwezig, zoals Albert Heijn, Nestlé, Unilever, Carrefour, KLM Catering, Picknick, Click en de snel opkomende quick commerce organisatie Gorillas. Ook brachten landenpaviljoens trends en inzichten van over de hele wereld. Van Oostenrijk, Litouwen en Finland tot Tunesië, de Verenigde Staten en Denemarken, dat wereldwijd vooroploopt in veganistische en vrij van-producten. De Deense ambassadeur Jarl Kåre Frijs-Madsen heeft de expo dan ook geopend.

Twee edities in 2022

De volgende Amsterdam-editie staat gepland voor najaar 2022, wederom in de Rai. DE beurs kent ook nog een Spaanse editie, die op 7 en 8 juni 2022 wordt gehouden in Fira de Barcelona in het Spaanse Barcelona.

Bron: Free From Food/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Brede partnersteun Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

Campagne - De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel heeft dit jaar 79 partners aan zich verbonden. De campagne wordt breed gesteund door de voedingsindustrie, waaronder bedrijven in de plantaardige vlees-, vis- en zuivelindustrie, en verschillende grote supermarkten. De vijfde editie van de Nationale Week Zonder Vlees heeft dit jaar voor het eerst de toevoeging ‘& Zuivel’ en vindt plaats van 7 t/m 13...

Lees berichtYB draagt cheque over aan het Wereld Natuur Fonds

Formulenieuws – YB (voorheen Yoghurt Barn) zet in op plantaardig eten dat bij voorkeur lokaal wordt geproduceerd. Om die reden werd een actie opgezet met het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL), waarbij een deel van de omzet van een aantal YB producten naar het WWF ging. Onlangs werd de eerste cheque overhandigd van €4.368,00.

Lees berichtProVeg roept horeca op te helpen met daling vleesconsumptie

Horeca – De vleesconsumptie in Nederland was altijd stijgend, ondanks alle vleesalternatieven, maar in 2020 liet de vleesconsumptie een historische daling zien van bijna 2 kg per persoon. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. De daling wordt vooral geweten aan de horecasluiting omwille van de coronapandemie. Voor ProVeg reden de horeca op te roepen klanten vaker...

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid