Horecaondernemers kunnen steunpakket NOW-3 aanvragen


Corona – Horecaondernemers kunnen zich tot en met 13 december inschrijven voor de steunmaatregel NOW-3 van de rijksoverheid. Het gaat om een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden oktober, november en december.

Om in aanmerking te komen voor het steunpakket gelden wel weer meer mitsen en maren en voorwaarden dan bij de vorige twee regelingen. Het is daarom zaak voor ondernemer goed te kijken naar de voorwaarden. Ook is de tegemoetkoming lager dan bij het eerste NOW-pakket in het voorjaar. Toen bedroeg de steun maximaal 90 procent van de loonsom, nu is dit 80 procent. Hier staat tegenover dat van een extra verlaging bij (alsnog) bedrijfseconomisch ontslag van medewerkers geen sprake meer is. Wel ben je in geval van ontslag verplicht je in te spannen om nieuw werk te zoeken voor de medewerker. Bovendien moet het ontslag bij de UWV gemeld worden.

Mate van omzetverlies

Om in aanmerking te komen voor NOW-3 moet je, gerekend over drie aaneensluitende maanden, minimaal 20 procent van jouw bedrijfsomzet kwijt zijn. Als je over eerdere maanden van het jaar dit omzet verlies al doorgegeven hebt, gaat het in dit geval dus om de maanden oktober, november en december.

Bron: ProFri

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Aantal bezoeken buitenshuis nog boven niveaus eerste lockdown

Analyse – De Horeca – inclusief de segmenten  fastservice, vervoer en catering - liggen tezamen -38% lager in P11 (week 41 tot en met  week 44),  in vergelijking met de zelfde periode in voorgaande jaren. Cumulatief gezien tot en met periode P11 is dit -33%. In p4 en P5 lag dit gemiddeld op -56%.

Lees bericht


Gelderland stelt 1 miljoen beschikbaar voor getroffen ondernemers

Overheid - De provincie Gelderland gaat ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrijetijdsector extra helpen door 1 miljoen euro beschikbaar te stellen. De door de coronamaatregelen getroffen bedrijven in deze sectoren kunnen met de voucherregeling ‘Steuntje in de rug’ een bedrag tot 5000 euro inzetten voor adviesdiensten en ondersteuning.

Lees bericht


UFS en Orbisk strijden samen tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - Unilever Food Solutions (UFS) en voedselafvalmonitor Orbisk gaan gezamenlijk strijden tegen voedselverspilling in de horeca. De samenwerking sluit aan bij Unilevers ‘Future Foods’ plan, dat de milieu-impact van de voedselketen moet verminderen en mensen gaat helpen met de transitie naar gezondere voedingspatronen.

Lees bericht


Horeca blijft dicht, misschien begin december kleine tussenstap

Corona – ‘De cijfers zijn lager, maar nog altijd te hoog’, met die woorden maakten minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid duidelijk dat het de goede kant opgaat, maar niet goed genoeg om de maatregelen al te veel te versoepelen. In ieder geval niet voor de horeca. Berekeningen over de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames geven aan dat er...

Lees bericht

Twee iconische Haagse horecagelegenheden bundelen krachten

Samen sterk - Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade en restaurant Waterproef slaan de handen ineen en openen vanaf vrijdag tijdelijk een tweede restaurant in het hotel. Op initiatief van Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade opent restaurant Waterproef, een begrip in de haven van Scheveningen, een tijdelijke tweede vestiging.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid