Opleiding Ron Blaauw erkend als SVH-brancheopleiding


Erkenning - Tijdens de officiële opening van Blaauw’s nieuwe restaurant Ron Gastrobar Indonesia Downtown, heeft het Ron Blaauw College het SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor de brancheopleiding SVH Keukenassistent. Het is de eerste opleiding, opgezet door en in het bedrijf zelf, die erkend is volgens de kwaliteitseisen van de SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen. Ron Blaauw is in maart 2018 met zijn college van start gegaan. De start van het Ron Blaauw College is feitelijk de wens van het bedrijfsleven om een andere route te hebben naast die van het regulier onderwijs. Met de nieuwe mogelijkheid wordt de instroom van nieuwe medewerkers in de horeca vergroot en wordt er tevens een bijdrage geleverd aan het aantrekkelijker maken van het werken in de branche. SVH-directeur Ricardo Eshuis: "Ron Blaauw heeft in 2010 zijn titel SVH Meesterkok behaald, de hoogste graad in vakbekwaamheid. Het team van Ron Blaauw past de opleiding nu in, binnen het bestaande werk. Op deze manier komen werken en leren perfect samen op de werkvloer.” Voor de toetsing maakt de opleider gebruik van de SVH-examens. Alleen als het volledige traject aan alle eisen voldoet, ontvangt de opleider het erkenningskeurmerk voor de betreffende opleiding. Bron: SvH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca groeit tot 2025 met 100.000 medewerkers

Onderzoek - Het aantal horecamedewerkers groeit de komende jaren met 100.000: van 443.900 begin 2018 naar 540.800 in 2025. Dat blijkt uit de nieuwe arbeidsmarktmonitor van SVH en KHN. De horeca groeit, er zijn meer horecabedrijven en dus zijn er ook meer medewerkers nodig. Om deze groei te realiseren, moeten horecaondernemers volgens beide partijen inzetten op drie dingen: behoud van medewerkers door goed werkgeverschap, het...

Lees bericht

Topkok Ron Blaauw nieuwe ambassadeur Swinckels’ Pilsner

Campagne – Biermerk Swinckels’ gaat samenwerken met sterrenchef Ron Blaauw. De nieuwe ambassadeur van de bierbrouwer gaat het premiumbier ook binnen een paar maanden in al zijn restaurants schenken. Daarnaast gaat d chef-kok Swinckels’ vertegenwoordigen op culinaire events en andere activiteiten. Swinkels’ is volgens het biermerk populair bij sterrenkoks. In 24 procent van de Nederlandse Michelinsterren restaurants zou het worden geschonken. Ook...

Lees bericht

Deliveroo opent Editions keukens in Nederland

Horeca - Maaltijdenbezorger Deliveroo is gestart met Editions keukens, die zes restaurantconcepten aanbieden van twee bekroonde chef-koks: Ron Blaauw en Michiel van der Eerde van BAUT. De keukens staan op de eerste jeu de boules foodhal van Nederland: Mooie Boules. De gerechten van de chefs worden exclusief bezorgd bij klanten van Deliveroo en zijn verkrijgbaar voor bezoekers van de jeu...

Lees bericht

Kortingscode.nl inventariseert de goedkoopste sterrenrestaurants

Onderzoek – Een keer eten bij een echt sterrenrestaurant wil iedereen wel een keer, maar waar kun je dat doen tegen een redelijk tarief? Besparingsplatform Kortingscode.nl zocht uit, waar je het voordeligst bij een 1-sterrenrestaurant kan eten. Nederland telt 108 sterrenrestaurants waarvan 89 restaurants 1 Michelin ster hebben. December vorig jaar werd die lijst weer bekend gemaakt. Naar de Michelin-lijst wordt door de...

Lees bericht


Recordaantal deelnemende restaurants bij HEERLIJK10Daagse

Actieweek - De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse, die van 27 oktober t/m 5 november wordt gehouden heeft een recordaantal deelnemende restaurants. Dat laat Arthur Bassant directeur van HEERLIJK.nl weten. Over het exacte aantal deelnemende restaurants doet HEERLIJK geen uitspraken, maar het zijn er wel enkele honderden. “Maar dit jaar is het aantal restaurants dat meedoet extreem hoog,” laat...

Lees bericht

Ron Blaauw met horecaconcept Nacarat in Hudson’s Bay Amsterdam

Horeca – Het was al gemeld, maar vandaag officieel: Hudson’s Bay en Ron Blaauw gaan samenwerken en openen aan het Rokin in Amsterdam een nieuw restaurant. Op deze flagship locatie van het Canadese warenhuis, opent de chef kok in het najaar op de bovenste verdieping van het gebouw het restaurant Nacarat. Hudson’s Bay opent dit jaar tien warenhuizen in...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid