Organisaties gaan zich sterk maken voor duurzame en gezonde voeding voor ouderen


Zorg - Gezonde en duurzame voeding als het ‘nieuwe normaal’ in de zorg. Met die ambitie starten verschillende organisaties, die betrokken zijn bij het Pact voor de Ouderenzorg en Green Deal binnenkort initiatieven voor chefs, managers en bestuurders in de zorg. Eerder dit jaar bleek tijdens de bijeenkomst ‘Pact voor de Ouderenzorg: Aandacht voor voeding’ een groot animo bij verpleeghuisorganisaties om hun voedingsaanbod te verbeteren. Vanuit het Pact voor de Ouderenzorg wil het ministerie van VWS partijen met ambitie verbinden. Met het initiatief van de actieleernetwerken ‘Voeding in de Zorg’ stimuleert het ministerie de stap van goede ideeën naar de praktijk. De thema’s van deze netwerken, met de stichting Eten+Welzijn als regievoerder, zijn: ‘Smakelijk eten voor complexe doelgroep’, ‘Verpleeghuis met hart voor de wijk’ en ‘Maaltijdorganisatie binnen woongroepen’. Green Deal Duurzame Zorg Stichting Eten+Welzijn en Platform Patiënt en Voeding starten in het kader van de Green Deal Duurzame Zorg het programma ‘Verduurzaming voedings- en voedselbeleid’. Het programma vergroot de kennis over de gezondheids- en milieueffecten en zorgt ervoor dat gezonde en duurzame voeding de norm wordt. Drie activiteiten staan centraal: het organiseren van jaarlijkse regionale duurzaamheidstafels voor zorgbestuurders, het opstarten van lerende netwerken tussen managers, cliënten en experts, en het uitgeven van verhaallijnen waarbij (cliënt)ervaring, kennis en toepassing in beeld worden gebracht.  Nieuwe lerende netwerken In navolging van drie succesvolle lerende netwerken gedurende het afgelopen jaar, start Eten+Welzijn op 26 september 2019 nieuwe lerende netwerken. Zorgprofessionals leren en werken hierin met elkaar rondom een specifiek thema. Ze komen in contact met de praktijk en gaan het gesprek aan met cliënten, patiënten en experts. Thema's zijn onder andere ‘Integraal proces en bekostiging van het voedingsproces’, 'Arbeidsproblematiek' en 'Verbinding zorg en facilitair in relatie tot eten en welzijn'. Bron: @FoodClicks Zorg - Gezonde en duurzame voeding als het ‘nieuwe normaal’ in de zorg. Met die ambitie starten verschillende organisaties, die betrokken zijn bij het Pact voor de Ouderenzorg en Green Deal binnenkort initiatieven voor chefs, managers en bestuurders in de zorg. Eerder dit jaar bleek tijdens de bijeenkomst ‘Pact voor de Ouderenzorg: Aandacht voor voeding’ een groot animo bij verpleeghuisorganisaties om hun voedingsaanbod te verbeteren. Vanuit het Pact voor de Ouderenzorg wil het ministerie van VWS partijen met ambitie verbinden. Met het initiatief van de actieleernetwerken ‘Voeding in de Zorg’ stimuleert het ministerie de stap van goede ideeën naar de praktijk. De thema’s van deze netwerken, met de stichting Eten+Welzijn als regievoerder, zijn: ‘Smakelijk eten voor complexe doelgroep’, ‘Verpleeghuis met hart voor de wijk’ en ‘Maaltijdorganisatie binnen woongroepen’. Green Deal Duurzame Zorg Stichting Eten+Welzijn en Platform Patiënt en Voeding starten in het kader van de Green Deal Duurzame Zorg het programma ‘Verduurzaming voedings- en voedselbeleid’. Het programma vergroot de kennis over de gezondheids- en milieueffecten en zorgt ervoor dat gezonde en duurzame voeding de norm wordt. Drie activiteiten staan centraal: het organiseren van jaarlijkse regionale duurzaamheidstafels voor zorgbestuurders, het opstarten van lerende netwerken tussen managers, cliënten en experts, en het uitgeven van verhaallijnen waarbij (cliënt)ervaring, kennis en toepassing in beeld worden gebracht.  Nieuwe lerende netwerken In navolging van drie succesvolle lerende netwerken gedurende het afgelopen jaar, start Eten+Welzijn op 26 september 2019 nieuwe lerende netwerken. Zorgprofessionals leren en werken hierin met elkaar rondom een specifiek thema. Ze komen in contact met de praktijk en gaan het gesprek aan met cliënten, patiënten en experts. Thema's zijn onder andere ‘Integraal proces en bekostiging van het voedingsproces’, 'Arbeidsproblematiek' en 'Verbinding zorg en facilitair in relatie tot eten en welzijn'. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Green Deal Eiwitrijke Gewassen gelanceerd

Duurzaamheid – Donderdag 14 juli hebben 56 organisaties hun handtekening gezet onder de nationale Green Deal Eiwitrijke Gewassen. Doel van de Green Deal is opschaling van de teelt, verwerking en consumptie van Nederlandse eiwitrijke gewassen. Het maakt de teelt economisch weer aantrekkelijk voor boeren, verhoogt de zelfvoorzieningsgraad van eiwitten en leidt tot meer duurzame landbouw.

Lees bericht


Ook horeca sportkantines moet voldoen aan nieuwe coronaregels

Sportkantines – Clubhuizen en sportkantines van sportverenigingen zijn net als de normale horeca gehouden aan de nieuwe coronamaatregelen die gisteren zijn ingegaan. Dat is bevestigd door een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Sportverenigingen zijn daarvan meestal niet op de hoogte en hanteren de nieuwe regels ook niet.

Lees bericht

De Vegetarische Slager wil ook deel EU-vleessubsidie

Subsidie – De Vegetarische Slager heeft zich bij de EU aangemeld als vleessubsidie-kandidaat om met het subsidiegeld vegetarisch vlees meer onder de aandacht te brengen. Tijdens de ‘Nationale week zonder vlees’, die morgen begint, zet zij het initiatief ‘subsidiespecktakel’ op.

Lees bericht



KHN: ‘Verbod rookruimtes is klap in het gezicht horecaondernemers’

Uitspraak - KHN-voorman Robèr Willemsen vindt het verbod van de rookruimtes, zoals dat vandaag door de Hoge Raad is bepaald, een klap in het gezicht van horecaondernemers die fors hebben geïnvesteerd in aparte rookruimtes. “Het valt ook moeilijk te rijmen met de afspraken die we met staatssecretaris Blokhuis van VWS hebben gemaakt in het Preventieakkoord.” Volgens tellingen van...

Lees bericht

Green Deal-coalitie gaat werk maken van duurzaam voedsel in de zorg

Zorg - Stichting Eten+Welzijn, Platform Patiënt en Voeding en Dutch Cuisine hebben 10 oktober de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ ondertekend. Zij gaan zich inzetten voor een duurzaam en gezond voedsel- en voedingsbeleid in de zorg. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) heeft met 132 partijen uit de zorg, overheid en bedrijfsleven de Green Deal afgesloten...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid