Oud Veneca-voorzitter Kees van der Waaij overleden


Kees van der Waaij op 71-jarige leeftijd overleden / Foto bij: Veneca

Persoonlijk - Voormalig Unilever-topman en oud Veneca-voorzitter Kees van der Waaij is op 71-jarige leeftijd overleden. Van der Waaij was van 2001 tot 2011 voorzitter van de raad van bestuur van het levensmiddelenconcern en van 2013 tot vorig jaar december lid van de Raad van Commissarissen en ook voorzitter van Veneca, de brancheorganisatie voor cateringbedrijven.

In zijn hoedanigheid als Veneca-voorzitter maakte Van der Waaij zich sterk voor een breed steunpakket voor de cateraars tijdens de coronaperiode. Hij vroeg het kabinet om een extra steunpakket van 100 miljoen euro. Belangrijkste reden voor die extra steun was volgens Van der Waaij noodzakelijk omdat veel gemeenten en overheidsdiensten als gevolg van de coronamaatregelen hun personeel thuis lieten werken, maar de contracten met de cateraars eenzijdig opzegden.

Uit de overlijdensadvertentie van zijn familie in het Financieele Dagblad blijkt dat Van der Waaij geheel onverwacht op 10 juni is overleden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht

ONCE, Veneca en VOCC onderzoeken gezamenlijk belangenplatform

Catering – Een nieuwe samenwerking in hospitality noemen de verenigingen Veneca, ONCE en VOCC het plan om op 1 januari 2024 één gezamenlijk belangenplatform in te richten, waar het gaat om gastvrijheid, eten en drinken op (veelal andermans) locatie. Dit jaar wordt gebruikt om de samenwerking in de vorm van een federatie uit te werken, zo meldt Venenca.

Lees bericht

Nieuwe cao catering met ruimte voor hospitality

Catering  - Vakbonden CNV Vakmensen, FNV Catering en De Unie en werkgeversorganisaties VENECA en VOCC hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een cao voor de catering en de inflight-medewerkers met ruimte voor hospitality voor de komende twee jaar. De nieuwe cao heeft de ingangsdatum van 1 april 2022.

Lees bericht


Smart catering van New Fork ook naar Amsterdam

Catering – De bedrijfscateraar New Fork met hun smart catering gericht op hybride werkvormen gaat vanaf april ook aan de slag in Amsterdam. De bedrijfsexperimenten - het afgelopen jaar - in Rotterdam bleken levensvatbaar en trokken klanten als Coolblue en Deutsche Bank. Recente overnames van Amsterdamse cateringbedrijven zorgen er voor dat New Fork nu ook aan de slag gaat in de...

Lees bericht

Veneca vraagt 100 miljoen extra steun voor cateraars

Interview – De cateringsector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Samen met andere sectoren in de foodketen wordt gekeken naar de consequenties voor de bedrijven en trekt de branchorganisatie samen op waar het kan en nodig is. Voorzitter Kees van der Waaij van Veneca, de brancheorganisatie van contractcateraars: “Goed om te weten waar iedereen mee bezig is en het wordt hoog...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid