Oudste horecabeurs BBB Maastricht was vooral sfeervol


Baker & Baker (voorheen CSM) stond met haverbrood en Waldkorn

Vakbeurzen – Was het aanbod nu zo overweldigend? Nee, de oudste horecavakbeurs BBB in Maastricht was vooral sfeervol en gemoedelijk. Zoals de oudste horecavakbeurs van het land altijd wel is. Ook al zijn er twee edities overgeslagen.

De horecabeurs BBB Maastricht in het MECC is een beurs waar proeven en netwerken centraal staan. Ook deze editie was dat het geval, nadat de beurs twee edities door corona geen doorgang had kunnen hebben. De Zuid-Nederlandse en Belgische foodprofessionals, die traditioneels de beurs in Maastricht komen bezoeken, doen dat niet alleen voor het foodaanbod op de beurs, maar ook voor de initiatieven als Folie Culinair, de demokeuken van Culinaire Saisonnier met internationale sterrenchefs, de Gault&Millau Chef’s Table en de wine tasting met Limburgse wijnen. Maar daarnaast waren er ook initiatieven als de Best Burger Benelux in samenwerking met LA Streetfood, het TIPPR Limburgplein met streekproducten, de Pubstreet en de Green Chef XL Battle in samenwerking met de Cas Spijkers Academie.

BBB Horeca Summit

Nieuw dit jaar was de BBB Horeca Summit, die BBB Maastricht organiseerde in samenwerking met HotelloTOP. Gedurende 3 dagen gingen topsprekers uit verschillende horecasegmenten met elkaar in gesprek en gaven zij antwoord op vragen die leefden bij de aanwezige horecaprofessionals.

De beurs werd dit jaar voor het eerst georganiseerd onder leiding van beursmanager Silvie Slachter. Zij wilde met de BBB een kwaliteitsslag maken en horecaondernemers- en toeleveranciers nog meer met elkaar in contact brengen. Aan de sfeer op de BBB zal het aan die ambitie niet hebben gelegen, die is altijd sfeervol en gemoedelijk in Maastricht. Ook aan de aankleding zal het niet hebben gelegen. Hooguit het ontbreken van een een aantal traditionele deelnemers aan de beurs. Maar uiteindelijk gaat het de beursdeelnemers er toch ook om  hoe vol het orderboekje na afloop is, of hoeveel leads er zijn binnengehaald.

Bron: @FoodClicks

Vegan Masters was een van de start-ups met hun plantaardige producten
Bickery Food Group had een ruim assortiment mocktails
Gefermenteerde pickles van Bikl
Maqs breidde het assortiment uit met de pittige sauzen van het Nederlandse bedrijf Sigaya waarmee ook de noodles nu worden gewokt
Neven van Bieze Food had een open stand waar volop werd gekookt
Makro was groots vertegenwoordigd op de BBB

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nominaties Horecava Innovation Award 2022 bekend

Vakbeurzen – De Horecava als beurs mag dan op het geplande moment niet doorgaan, de Horecava Innovation Award wel. Een jury selecteerde voor de vier categorieën 16 nominaties uit ruim 120 inzendingen. De winnaars worden 10 januari 2022 bekendgemaakt.

Lees bericht


Horecava 2022 schuift door naar het voorjaar

Beurzen - Vakbeurs Horecava 2022 gaat in januari niet door, maar wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in het voorjaar. Dit besluit heeft de organisatie, in afstemming met de horecabranche, genomen en is dinsdag bekendgemaakt.

Lees bericht

BBB Horeca Summit nieuw op BBB Maastricht

Beurzen – Op 11 tot en met 13 oktober wordt de BBB Maastricht gehouden in het vernieuwde MECC Congrescentrum in Maastricht. Voor de horecaprofessionals is dan weer drie dagen lang proeven, beleven en netwerken. Nieuw dit jaar is de BBB Horeca Summit, die de BBB organiseert in samenwerking met Servicecenter 4Hospitality.

Lees bericht
Gastvrij Rotterdam gaat door en is doorstroom evenement

Beurzen – Vakbeurzen blijven vallen onder de zogenaamde ‘doorstroom evenementen’ en mogen van het kabinet doorgaan, mits de organisatie zich houdt aan 1 persoon per 5m2 vloeroppervlakte. Voor Gastvrij Rotterdam betekent die richtlijn dat de horecabeurs doorgang kan vinden.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid