Oudste horecabeurs BBB Maastricht was vooral sfeervol
Vakbeurzen – Was het aanbod nu zo overweldigend? Nee, de oudste horecavakbeurs BBB in Maastricht was vooral sfeervol en gemoedelijk. Zoals de oudste horecavakbeurs van het land altijd wel is. Ook al zijn er twee edities overgeslagen.
De horecabeurs BBB Maastricht in het MECC is een beurs waar proeven en netwerken centraal staan. Ook deze editie was dat het geval, nadat de beurs twee edities door corona geen doorgang had kunnen hebben. De Zuid-Nederlandse en Belgische foodprofessionals, die traditioneels de beurs in Maastricht komen bezoeken, doen dat niet alleen voor het foodaanbod op de beurs, maar ook voor de initiatieven als Folie Culinair, de demokeuken van Culinaire Saisonnier met internationale sterrenchefs, de Gault&Millau Chef’s Table en de wine tasting met Limburgse wijnen. Maar daarnaast waren er ook initiatieven als de Best Burger Benelux in samenwerking met LA Streetfood, het TIPPR Limburgplein met streekproducten, de Pubstreet en de Green Chef XL Battle in samenwerking met de Cas Spijkers Academie.
BBB Horeca Summit
Nieuw dit jaar was de BBB Horeca Summit, die BBB Maastricht organiseerde in samenwerking met HotelloTOP. Gedurende 3 dagen gingen topsprekers uit verschillende horecasegmenten met elkaar in gesprek en gaven zij antwoord op vragen die leefden bij de aanwezige horecaprofessionals.
De beurs werd dit jaar voor het eerst georganiseerd onder leiding van beursmanager Silvie Slachter. Zij wilde met de BBB een kwaliteitsslag maken en horecaondernemers- en toeleveranciers nog meer met elkaar in contact brengen. Aan de sfeer op de BBB zal het aan die ambitie niet hebben gelegen, die is altijd sfeervol en gemoedelijk in Maastricht. Ook aan de aankleding zal het niet hebben gelegen. Hooguit het ontbreken van een een aantal traditionele deelnemers aan de beurs. Maar uiteindelijk gaat het de beursdeelnemers er toch ook om hoe vol het orderboekje na afloop is, of hoeveel leads er zijn binnengehaald.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Spaanse vakbeurs Alimentaria&Hostelco verwacht 15% groei
Vakbeurzen - Alimentaria&Hostelco, vakbeurs voor de sectoren voeding, dranken, foodservice en horeca-apparatuur, keert van 18 tot en met 21 maart 2024 terug naar de Gran Vía van Fira de Barcelona. De beurs toont een lijst van 900 internationale exposanten uit meer dan 60 landen.
Lees berichtMaastricht wordt gaststad MICHELIN Gids Ceremonie 2024
Uitreiking - Michelin zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden in MECC Maastricht tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Tijdens het event worden zoals elk jaar de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands zijn.
Lees berichtJubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records
Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.
Lees berichtMelaard over Gastvrij: “Horecabeurs moet horeca uitstralen”
Vakbeurzen - Het wordt een jubileumeditie Gastvrij Rotterdam. De horecabeurs die maandag tot en met woensdag wordt gehouden in Rotterdam Ahoy is de tiende. En wat alle edities gemeen hebben met elkaar is de gerichte horeca-invulling. Managing Director en beursorganisator Robert Melaard is daar ook heel strikt in. “Soms is het verleidelijk om vierkante meters te verhuren aan partijen die...
Lees berichtGastvrij Rotterdam zet horecapersoneel in campagne centraal
Campagne - De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, die van 18 tot en met 20 september in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, krijgt ter gelegenheid van de tiende editie een nieuw campagnebeeld. Centraal daarin staat de horecaprofessional.
Lees berichtEuro-Toques gaat meerjarig samenwerken met BBB Maastricht
Vakbeurzen – Euro-Toques Nederland en horecavakbeurs BBB Maastricht gaan samen met partners PALUX en Culinaire Saisonnier meerjarig de vakwedstrijden oppakken in het Euro-Toques paviljoen. Het nieuwe paviljoen is te vinden op Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van BBB Maastricht dat zich focust op het midden tot hoog segment.
Lees bericht