Pizza Profs organiseert eerste Pizza Inspiratie Event
Event - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Een van de gastsprekers op het event is de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen.
Pizza Profs vond het tijd worden voor een eigen event. “We zijn in 2021 met ons platform voor professionele pizzamakers en -ondernemers gestart. Steeds meer pizzaioli haken aan bij onze missie om gezonde pizza winstgevend op de kaart te zetten”, aldus Pizza Prof-oprichter Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy.
Op het programma staan verschillende lezingen en inspiratiesessies. Zo komt de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti, speciaal naar Nederland voor het event. De chef vertelt over de culinaire mogelijkheden van tomatensaus op pizza. Casoni werkt sinds 2010 bij Mutti. Verder demonstreert de Italiaanse deegspecialist Salvatore van de Pizza Academy hoe je het perfecte deeg bereidt. En een sommelier vertelt hoe je wijn en pizza combineert.
Trends
Marcel Losekoot gaat in op de trends en ontwikkelingen in pizzaland. Hoe je als ondernemer je pizzabusiness gezond houdt, staat centraal in de lezing van Lisanne Korfage van HTC Advies. Laila Echternach van Foodservice Instituut Nederland gaat in op de vraag hoe de toekomst van de foodservice eruit gaat zien. De werving van personeel en hoe je omgaat met personeelstekorten, komt aan de orde in de voordracht van Ricardo Eshuis, directeur van Pizza Prof-partner SVH. Toegang voor het allereerste Pizza Inspiratie Event is gratis.
NK Pizza Bakken 2023
Naast het event op 24 oktober, organiseert Pizza Profs in samenwerking met De Lekkerste Wedstrijden het NK Pizza Bakken 2023. Op dinsdag 10 januari vindt dit plaats tijdens de Horecava in Amsterdam.
Platform Pizza Profs
Samen met de support van foundingpartners Ake Ideal NordCap (importeur Moretti Forni), HANOS, Van Gestel, SVH, SVO heeft Marcel Losekoot van de Pizza Academy begin 2021 het platform Pizza Profs in het leven geroepen. Inmiddels hebben partners als Arla Pro en Mutti zich ook aangesloten bij het platform. De missie van Pizza Profs is om pizza als lekker, voedzaam en culinair product op de kaart zetten en ondernemers in de pizzabranche hierbij te ondersteunen.
Bron: Pizza Profs/@FoodClicksHanos
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst
Wedstrijd – Deze week zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd, die voor de tiende keer werd gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.
Lees berichtFSIN: ‘Invloed gemaksgeneraties op foodmarkt wordt groter’
Analyse - De invloed van de Gemaksgeneraties (Millennials en Generatie Z) op de foodmarkt wordt steeds groter. Het aandeel van deze twee generaties in de buitenshuis consumptie schiet omhoog. Dat blijkt uit de Foodshopper Monitor 2024 die op dinsdag door het FoodService Instituut Nederland (FSIN) op het brunchcongres is gepresenteerd.
Lees berichtSVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf en Leermeester Horeca bekend
Wedstrijd - Onlangs maakte SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven en leermeesters in de Top 3 van de wedstrijd staan.
Lees berichtFSIN: ‘Omzet Out of Home groeit in 2023 met €3 miljard’
Marktcijfers - De Nederlandse consument geeft dit jaar een recordbedrag uit aan restaurant- en cafébezoek. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwacht dat de omzet van de totale Out of Home-sector in 2023 groeit naar ruim €22 miljard. Dat is een stijging van €3 miljard, oftewel 15,8%, ten opzichte van 2022. Voor volgend jaar verwacht het FSIN een afvlakking van de groei.
Lees berichtFSIN: Duurzaamheid is ‘langetermijn-waardecreatie’
Foodservice – Duurzaamheid wordt te vaak gezien als synoniem voor milieumaatregelen, volgens het Foodservice Instituut Nederland (FSIN). Maar dat is het niet. Het instituut geeft daarom de voorkeur om duurzaamheid te definiëren als waardecreatie in het vinden van een evenwicht tussen economische, sociale en ecologische prestaties op de lange termijn.
Lees berichtTwan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer
Geslaagd - Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, is onlangs geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Hij is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft behaald, en de 300ste SVH Meester van Nederland.
Lees bericht