ProFri wil overgangstermijn verbod 15-jarige maaltijdbezorgers
Politiek – ProFri, de belangenvereniging voor professionele frituurders, verzoekt staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een overgangstermijn in te stellen voor bezorgers van 15 jaar. Gisteren werd bekend gemaakt dat het frituurspeciaalzaken, bezorgrestaurants en andere maaltijdbezorgers vanaf 1 juli niet langer is toegestaan medewerkers jonger dan 16 jaar in te zetten voor commerciële maaltijdbezorging.
De belangenvereniging heeft de staatsecretaris per brief verzorgd de ingangsdatum met drie maanden uit te stellen. De korte termijn tussen kennisgeving en implementatie van deze wijziging in de Nadere Regeling Kinderarbeid stelt veel bedrijven in onze achterban voor onoverkomelijke problemen.
Niet voorzien
Volgens ProFri is de termijn van twee dagen te kort voor ondernemers in de planning veranderingen aan te brengen. Ook omdat de verwachting eerder was gewekt dat de staatssecretaris regelgeving zou voorbereiden. Implementatie van die regelgeving zou op die manier nog even duren, een directe implementatie werd evenwel niet voorzien.
1 oktober
Om ondernemers niet extra in de problemen te brengen in combinatie met alle coronamaatregelen, vraagt ProFri de invoering uit te stellen tot 1 oktober. In de brief staat: ‘het plotseling ingevoerde totaalverbod om 15-jarigen maaltijden te laten bezorgen, stelt de (toch al door corona getroffen) bedrijven voor grote problemen’. Voor 15 jarigen geldt in de huidige regelgeving al een beperking, daarom wijst ProFri er op dat het met name gaat om het algehele verbod, verondersteld mag immers worden dat ondernemers zich reeds hielden aan wettelijke regels en regelingen die voor 15-jarigen reeds vóór 1 juli golden
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels
Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.
Lees berichtFoodsector blij met uitblijven strenge controle verpakkingsregels
Politiek – CBL en branchevereniging ProFri voor professionele frituurders zijn blij met de uitspraak van demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over het in de ijskast zetten van de controles op de nieuwe verpakkingsregels. Zij heeft besloten dat deze weliswaar blijven, maar dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ze niet streng gaat controleren. Ook het...
Lees berichtFrans van Rooij vertrekt als directeur ProFri
Persoonlijk – Frans van Rooij, directeur van branchevereniging ProFri, heeft tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging voor professionele frituurders, bekendgemaakt dat hij al zijn functies neerlegt. Een opvolger is nog niet gevonden.
Lees berichtProFri haalt met Rational 50-ste partner binnen
Cafetaria – Vakvereniging ProFri haalde onlangs met Rational de vijftigste partner binnen. ProFri-directeur Frans van Rooij ziet de mijlpaal als signaal dat er steeds meer herkenning en erkenning komt voor de inzet die de vereniging levert voor de frituurbranche.
Lees berichtOok veel ondernemers dupe faillissement Hagu
Faillissement – Het faillissement van groothandel Hagu treft ook veel ondernemers. Dat laat vakvereniging ProFri weten, die door meerdere bezorgde leden is gebeld. Het gaat vooral om ondernemers die vooraf artikelen besteld en betaald hebben en die later zouden worden afgeleverd.
Lees berichtEetwinkel Selissen in Boxtel krijgt keurmerk Goed Gefrituurd
Cafetaria - Het vak- en bakmanschap van Eetwinkel Selissen in Boxtel is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Onderneemster Jorien van der Pasch (34) kreeg het bijbehorende gevelschildje voor uitblinkend vakmanschap overhandigd door ProFri-directeur Frans van Rooij.
Lees bericht