ProFri wil overgangstermijn verbod 15-jarige maaltijdbezorgers


Politiek – ProFri, de belangenvereniging voor professionele frituurders, verzoekt staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een overgangstermijn in te stellen voor bezorgers van 15 jaar. Gisteren werd bekend gemaakt dat het frituurspeciaalzaken, bezorgrestaurants en andere maaltijdbezorgers vanaf 1 juli niet langer is toegestaan medewerkers jonger dan 16 jaar in te zetten voor commerciële maaltijdbezorging.

De belangenvereniging heeft de staatsecretaris per brief verzorgd de ingangsdatum met drie maanden uit te stellen. De korte termijn tussen kennisgeving en implementatie van deze wijziging in de Nadere Regeling Kinderarbeid stelt veel bedrijven in onze achterban voor onoverkomelijke problemen.

Niet voorzien

Volgens ProFri is de termijn van twee dagen te kort voor ondernemers in de planning veranderingen aan te brengen. Ook omdat de verwachting eerder was gewekt dat de staatssecretaris regelgeving zou voorbereiden. Implementatie van die regelgeving zou op die manier nog even duren, een directe implementatie werd evenwel niet voorzien.

1 oktober

Om ondernemers niet extra in de problemen te brengen in combinatie met alle coronamaatregelen, vraagt ProFri de invoering uit te stellen tot 1 oktober. In de brief staat: ‘het plotseling ingevoerde totaalverbod om 15-jarigen maaltijden te laten bezorgen, stelt de (toch al door corona getroffen) bedrijven voor grote problemen’.  Voor 15 jarigen geldt in de huidige regelgeving al een beperking, daarom wijst ProFri er op dat het met name gaat om het algehele verbod, verondersteld mag immers worden dat ondernemers zich reeds hielden aan wettelijke regels en regelingen die voor 15-jarigen reeds vóór 1 juli golden

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Restaria roept formules op tot vereniging bij ProFri

Cafetaria – “De cafetariabranche moet gezamenlijk de handschoen oppakken om de sector toekomstbestendig te maken,” dat zegt Hans van Ballegooijen, formulemanager van Restaria. De formule verlengde het collectieve lidmaatschap bij de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en roept andere formules op Restaria te volgen.

Lees bericht


ProFri Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega

Cafetaria – ProFri-bestuurslid Marcel van Veen heeft onlangs het Goed Gefrituurd Keurmerk uitgereikt van de vakvereniging aan zijn collega Menno de Koe van Snackpoint de Passage in het Friese Wolvega. ProFri was in De Koe’s bedrijf te gast vanwege een regionale ledenbijeenkomst.

Lees bericht

ProFri luidt noodklok over hoge energierekening frituurders

Cafetaria - De frituurbranche luidt de noodklok vanwege de hoge energiekosten, die door de oorlog in Oekraïne nog verder stijgen. “De rekening is inmiddels onbetaalbaar geworden waardoor veel ondernemers in de problemen komen,” laat de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) weten. De vereniging roept het Ministerie van Economische Zaken daarom op met steunmaatregelen te komen.

Lees bericht
Horeca vraagt in spoedoverleg nogmaals om versoepelingen

Actie - Brancheorganisaties in de horeca hebben tijdens een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens grote zorgen geuit over de situatie die nu ontstaat in de samenleving. Horecaondernemers zijn woedend dat de maatregelen voor onder meer winkels waarschijnlijk worden versoepeld, maar voor horeca niet.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid