ProFri wil overgangstermijn verbod 15-jarige maaltijdbezorgers


Politiek – ProFri, de belangenvereniging voor professionele frituurders, verzoekt staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een overgangstermijn in te stellen voor bezorgers van 15 jaar. Gisteren werd bekend gemaakt dat het frituurspeciaalzaken, bezorgrestaurants en andere maaltijdbezorgers vanaf 1 juli niet langer is toegestaan medewerkers jonger dan 16 jaar in te zetten voor commerciële maaltijdbezorging.

De belangenvereniging heeft de staatsecretaris per brief verzorgd de ingangsdatum met drie maanden uit te stellen. De korte termijn tussen kennisgeving en implementatie van deze wijziging in de Nadere Regeling Kinderarbeid stelt veel bedrijven in onze achterban voor onoverkomelijke problemen.

Niet voorzien

Volgens ProFri is de termijn van twee dagen te kort voor ondernemers in de planning veranderingen aan te brengen. Ook omdat de verwachting eerder was gewekt dat de staatssecretaris regelgeving zou voorbereiden. Implementatie van die regelgeving zou op die manier nog even duren, een directe implementatie werd evenwel niet voorzien.

1 oktober

Om ondernemers niet extra in de problemen te brengen in combinatie met alle coronamaatregelen, vraagt ProFri de invoering uit te stellen tot 1 oktober. In de brief staat: ‘het plotseling ingevoerde totaalverbod om 15-jarigen maaltijden te laten bezorgen, stelt de (toch al door corona getroffen) bedrijven voor grote problemen’.  Voor 15 jarigen geldt in de huidige regelgeving al een beperking, daarom wijst ProFri er op dat het met name gaat om het algehele verbod, verondersteld mag immers worden dat ondernemers zich reeds hielden aan wettelijke regels en regelingen die voor 15-jarigen reeds vóór 1 juli golden

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ook de maaltijdbezorgers hebben een speciale dag

Bezorging – Elke doelgroep en beroepsgroep heeft inmiddels een eigen feestje of speciale dag op de jaarkalender. Een moment  waarop wordt stilgestaan dat eigenlijk niets normaal is. Dat geldt ook voor het bezorgen van maaltijden, want ook de maaltijdbezorgers hebben hun eigen dag en staan vandaag in het zonnetje met de inmiddels vierde Dag van de Maaltijdbezorger.

Lees berichtProFri wil inspraak zakelijke gebruikers bij bezorgplatforms

Belangenvereniging - Vakvereniging ProFri vindt dat het platforms van bezorgmaaltijden in Europa verplicht moet worden een inspraakorgaan in te stellen van zakelijke gebruikers zoals frituurbedrijven en restaurants.  De belangenvereniging heeft dat laten weten in een inspraaknota die naar de Europese Commissie is gestuurd.

Lees bericht

NVWA maakt inspecties voortaan openbaar

Inspectie - De inspectiesresultaten van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) zijn vanaf 1 september openbaar. De resultaten worden vanaf die datum met naam en toenaam van de horecabedrijven expliciet genoemd binnen twee weken nadat de keuring heeft plaatsgevonden.

Lees berichtCorona kost frituurzaken 182 miljoen omzet

Analyse - De coronacrisis heeft de frituurspeciaalzaken van Nederland tot en met juni ongeveer 182 miljoen euro aan omzet gekost ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. Tijdens de corona-lockdown van half maart tot en met mei bedroeg het omzetverlies 45,3 procent. In de versoepelingsmaand juni was dit bijna 20 procent ten opzichte van juni 2019. Dit blijkt uit een groot corona-onderzoek van vakvereniging...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid