Robbert de Veen (De Daltons) komt met de duurste Hamburger ter Wereld


Robbert de Veen aan het werk in zijn cafetaria De Daltons in Voorthuizen

Recordpoging – Op 28 juni 2021 gaat Robbert de Veen van cafetaria De Daltons in Voorthuizen een officiële record poging doen om de aller duurste hamburger ooit te maken. Dat heeft de creatieve horecaondernemer vandaag, op de Internationale Hamburger Day,  laten weten.

De hamburger krijgt de naam “The Golden Boy” en heeft een waarde van €5000,-. Van Veen wil met zijn hamburger een poging doen om in het Guiness Book of World Records te komen. Het eerste exemplaar van de duurste hamburger zal tijdens de recordpoging worden verkocht. De opbrengst van de hamburger wordt volledig gedoneerd aan de voedselbank.

Diego Buik

De duurste hamburger ter wereld is in 2018 geclaimd door de Nederlandse burgerspecialist Diego Buik in Rotterdam. Die burger kostte toen 2.050 euro, maar staat niet  officieel gemeld. De duurste hamburger volgens Guinness World Records is gevestigd in 2011 en gerealiseerd door het Amerikaanse bedrijf Juicys Foods in Corvallis, Oregon, VS. De hamburger heeft een prijs van $5.000 en een gewicht van 352,44 kg. Het record dat Robbert de Veen wil verbeteren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsRobbert de Veen maakt ‘s werelds duurste hamburger

Record - Robbert Jan de Veen van cafetaria De Daltons in Voorthuizen is er met zijn ‘The Golden Boy’ in geslaagd het officiële wereldrecord binnen te halen van de duurste hamburger ter wereld. The Golden Boy is een zeer exclusieve burger, gemaakt van Wagyu A5 vlees met onder andere Beluga kaviaar, Engelse cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt...

Lees bericht


28 mei International Hamburger Day

Hamburgerdag - Op 28 mei is het International Hamburger Day, een dag die in het teken staat van een van de meest populaire gemaksgerechten. De Rotterdamse chef Diego Buik speelt met zijn drie zaken en bezorgconcept op deze dag in door met twee speciale introducties te komen: de hamburgerbox met een veganburger en een speciale EK-burger.

Lees berichtHamburgerrestaurant DIEGO’s gaat landelijk bezorgen

Thuisbezorging - Chef Diego Buik, eigenaar van hamburgerrestaurant DIEGO’s in Rotterdam, bewees al eerder dat je met creativiteit een eind komt. Hij opende DIEGO’s Scheveningen, introduceerde de Burger-it-yourself (BIY)-Box en lanceerde samen met The James Hotel Rotterdam het succesvolle The DIEGO’s Hotel. En nu gaat hij landelijk bezorgen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid