Robbert de Veen (De Daltons) komt met de duurste Hamburger ter Wereld
Recordpoging – Op 28 juni 2021 gaat Robbert de Veen van cafetaria De Daltons in Voorthuizen een officiële record poging doen om de aller duurste hamburger ooit te maken. Dat heeft de creatieve horecaondernemer vandaag, op de Internationale Hamburger Day, laten weten.
De hamburger krijgt de naam “The Golden Boy” en heeft een waarde van €5000,-. Van Veen wil met zijn hamburger een poging doen om in het Guiness Book of World Records te komen. Het eerste exemplaar van de duurste hamburger zal tijdens de recordpoging worden verkocht. De opbrengst van de hamburger wordt volledig gedoneerd aan de voedselbank.
Diego Buik
De duurste hamburger ter wereld is in 2018 geclaimd door de Nederlandse burgerspecialist Diego Buik in Rotterdam. Die burger kostte toen 2.050 euro, maar staat niet officieel gemeld. De duurste hamburger volgens Guinness World Records is gevestigd in 2011 en gerealiseerd door het Amerikaanse bedrijf Juicys Foods in Corvallis, Oregon, VS. De hamburger heeft een prijs van $5.000 en een gewicht van 352,44 kg. Het record dat Robbert de Veen wil verbeteren.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Medewerkers horeca hebben financiële last van inflatie
Onderzoek - Bijna de helft (46 procent) van de Nederlandse eerstelijnsmedewerkers in dienstverlenende sectoren zoals de horeca, werkte dit jaar meer uren om hun levensonderhoud te bekostigen. Maar ondanks die extra uren was het toch ook nog noodzakelijk voor medewerkers om extra financiële maatregelen te nemen.
Lees berichtRotterdam krijgt met SMASH een nieuwe hamburgerervaring
Horecaconcept – Rotterdam moet binnenkort een nieuw horecaconcept krijgen waar alles draait om de hamburger. Initiatiefnemer Diego Buik belooft een bescheiden menukaart maar ‘met de vertrouwde kwaliteit van Chef Diego en Diego’s Burgers, vertaald naar een 'diner-concept' met burgers, friet en dranken’.
Lees berichtDiego’s slaat met gastronomisch streetfood nieuwe weg in
Horecaconcept – Na vier jaar zijn befaamde burgers te hebben geserveerd in restaurant Diego’s Burgers in Rotterdam, vond Diego Buik het tijd voor een nieuw concept. Dat nieuwe concept is breder en richt zich meer op gastronomisch streetfood.
Lees berichtKeurmerk Goed Gefrituurd voor Lekkerrr en De Daltons
Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.
Lees berichtVoedselproducenten gaan donaties aan Voedselbank verhogen
Voedselbanken – Voedselbank verwacht stijging van minimaal 40% nieuwe klanten. Om die groei aan te kunnen hebben de voedselproducenten Unox, Iglo, Hak en Bolletje het initiatief genomen om meer producten te doneren. Als ‘Wintercollectief’ schieten zij de Voedselbank te hulp om gezinnen te helpen die dat nodig hebben.
Lees berichtDavina Michelle en Najib Amhali nieuwe ambassadeurs Voedselbanken
Voedselbanken - Zangeres Davina Michelle en cabaretier Najib Amhali zijn sinds november ambassadeurs van Voedselbanken Nederland. Zij komen het bestaande team ambassadeurs versterken.
Lees bericht