Robbert Jan de Veen van De Daltons gaat duurste hamburger maken


Robbert Jan de Veen van De Daltons

Wereldrecord – Robbert Jan de Veen van eetsalon De Daltons in Voorthuizen gaat op voor de duurste hamburger ter wereld. Op maandag 28 juni gaat de Gelderse ondernemer met zijn hamburger ‘The Golden Boy’ een poging doen het record te verbreken, dat nu nog in handen is van een Amerikaan.

The Golden Boy is een zeer exclusieve burger, bedacht en gemaakt door Robbert Jan de Veen, met een prijskaartje van maar liefst 5000 euro. De hamburger bestaat uit 100 procent Wagyu A5 vlees (A5 staat voor duurste classificering van het Wagyu vlees, red.), die de ondernemer vervolgens ‘pimpt’ met onder meer Beluga kaviaar, king crab, Spaanse Paleta Ibérico, witte truffel, Engelse cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt met Kopi Luwak koffie en Schotse Macallan whisky. Ook het hamburgerbroodje maakt De Veen zelf, met Dom Pérignon champagnedeeg. Als laatste wordt de burger belegd met bladgoud en kort gerookt met whisky geïmpregneerde rook.

De Golden Boy is powered by Remia en De Daltons verwelkomt een mystery guest in de zaak die de burger mag opeten. De opbrengst gaat naar de Voedselbank, die een cheque van 5000 euro in ontvangst mag nemen. “Het is natuurlijk gek om 5000 euro voor een burger te betalen”, zegt Robbert Jan de Veen. “Maar het is nog gekker dat in Nederland dit jaar meer dan 160 duizend mensen gebruikmaken van de Voedselbank, een toename van 7 procent. Daar willen we aandacht voor vragen.”

Motivatie

De coronacrisis en het eigen jubileum brachten Robbert Jan de Veen op het idee van de wereldrecordpoging. "Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en aan wedstrijden mee te doen, maar die werden vanwege corona niet georganiseerd. Uit nieuwsgierigheid zocht ik online naar de duurste hamburger ter wereld. Ik kwam uit bij Guinness World Records en zag dat iemand in Amerika een hamburger van omgerekend 4100 euro heeft gemaakt. Dat is een enorme burger van 30 kilo, dus niet voor één persoon. Dat kan ik beter, dacht ik. Bovendien valt het mooi samen met ons 30-jarig bestaan."

De hamburger is in samenspraak met Remia en Bidfood ontwikkeld. Daarnaast krijgt De Veen ondersteuning van Nice To Meat, Smit & Dorlas, Wyke Farms en Koninklijke Horeca Nederland. Wyke Farms, de grootste onafhankelijke kaasproducent in het Verenigd Koninkrijk, levert de kaas, een speciale cheddar, die niet in Nederland verkrijgbaar is.

Na de recordpoging is de The Golden Boy op bestelling verkrijgbaar bij De Daltons. "Omdat het even duurt voordat we de ingrediënten in huis hebben, is er waarschijnlijk wel een wachttijd van twee weken."

Ingrediënten van The Golden Boy

- Wagyu A5 brisket, chuck short ribs

- King crab, in witte wijn gekookt

- Uienringen in champagnebeslag

- Paleta Ibérico Bellota

- Witte truffel

- Beluga kaviaar

- Gerookte saffraan-bieslookmayonaise van eendeneieren

- Barbecuesaus van Kopi Luwak koffie en Macallan Single Malt Whisky Rare Cask

- Cheddar met truffel van Wyke Farms

- In matcha ingelegde tijgertomaat en komkommer

- Champagne-saffraanbrood met bladgoud

- Met whisky geïmpregneerde rook

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Keurmerk Goed Gefrituurd voor Lekkerrr en De Daltons

Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.

Lees bericht


’s Werelds duurste hamburger officieel vastgelegd

Erkenning – De recordpoging was al gelukt, maar deze week kreeg de bedenker en uitvoerder Robbert Jan de Veen van de duurste hamburger ter wereld dan toch de bevestiging van het Official World Records. Daarmee is de ‘The Golden Boy’ van cafetaria-eigenaar De Daltons in Voorthuizen officieel vastgelegd als duurste hamburger ter wereld.

Lees bericht

Robbert de Veen maakt ‘s werelds duurste hamburger

Record - Robbert Jan de Veen van cafetaria De Daltons in Voorthuizen is er met zijn ‘The Golden Boy’ in geslaagd het officiële wereldrecord binnen te halen van de duurste hamburger ter wereld. The Golden Boy is een zeer exclusieve burger, gemaakt van Wagyu A5 vlees met onder andere Beluga kaviaar, Engelse cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt...

Lees bericht

© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid