’s Werelds duurste hamburger officieel vastgelegd
Erkenning – De recordpoging was al gelukt, maar deze week kreeg de bedenker en uitvoerder Robbert Jan de Veen van de duurste hamburger ter wereld dan toch de bevestiging van het Official World Records. Daarmee is de ‘The Golden Boy’ van cafetaria-eigenaar De Daltons in Voorthuizen officieel vastgelegd als duurste hamburger ter wereld.
The Golden Boy is een zeer exclusieve burger, gemaakt van Wagyu A5 vlees met onder andere Beluga kaviaar, Engelse cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt met Kopi Luwak koffie en heeft een waarde van 5000 euro. De volledige opbrengst van de hamburger tijdens zijn recordpoging is gegaan naar de Voedselbank. Bij die gelegenheid zei De Veen: “Het is natuurlijk gek om 5000 euro voor een burger te betalen. Maar het is nog gekker dat in Nederland dit jaar meer dan 160 duizend mensen gebruikmaken van de Voedselbank.” Met zijn succesvolle recordpoging op de dag van de hamburger wilde hij voor die situatie aandacht vragen. Deze week kreeg hij het officiële document dat bij die presentatie hoort.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Hamburgermerk Carl’s Jr. heeft plannen in Nederland
Formulenieuws – Het premium Californische hamburgermerk Carl’s Jr. heeft plannen om in Nederland te starten. Het bedrijf heeft franchise consultant Franchise Match opdracht gegeven franchisepartners daarvoor te vinden.
Lees berichtVolledige geautomatiseerde burgershop opent in California
Buitenland – In Zuid-California is de eerste volledig geautomatiseerde en AI-aangedreven burgerrestaurant geopend. Bij de ‘CaliExpress by Flippy’ is het nu mogelijk om premium Wagyu Blend Burgers aan te bieden tegen traditionele burgerprijzen, zo laten de initiatiefnemers weten.
Lees berichtRotterdam krijgt met SMASH een nieuwe hamburgerervaring
Horecaconcept – Rotterdam moet binnenkort een nieuw horecaconcept krijgen waar alles draait om de hamburger. Initiatiefnemer Diego Buik belooft een bescheiden menukaart maar ‘met de vertrouwde kwaliteit van Chef Diego en Diego’s Burgers, vertaald naar een 'diner-concept' met burgers, friet en dranken’.
Lees berichtGroei cafetariasector in eerste half jaar stabiel op ruim 11%
Analyse – De groei van de Nederlandse cafetaria blijft tot en met juni dit jaar op 11 procent. Dit blijkt uit verzamelde gegevens via de kassadata van NTF, op basis van 360 cafetaria’s met een gezamenlijk aandeel van 20% in de Nederlandse cafetariamarkt, van zowel de verkopen offline als online.
Lees berichtGemiddelde horecaprijs vegaburger lager dan vleesburger
Onderzoek – Voor een gemiddelde kwaliteitshamburger betaal je in Nederlandse horeca €16,34. Maar voor een vegaburger is dat €16,15. De gemiddelde prijs voor een vegaburger ligt dus lager dan voor een vleesburger. Dat heeft de Hamburger Bijbel uitgezocht op basis van 500 menukaarten in de Nederlandse horeca.
Lees berichtNederlanders verbreken eerder hun goede (eet)voornemens
Bezorganalyse - Dit jaar verbreken Nederlanders eerder dan ooit hun goede eetvoornemens. Dat blijkt uit een prognose van Deliveroo. De maaltijdbezorgservice voorspelt dat donderdag 13 januari 2022 om 19:14 de Nederlandse consument de goed voornemens is vergeten en weer massaal fastfood, zoete lekkernijen en alcohol bestelt.
Lees bericht