Rotterdamse horecaondernemers willen autovrije zone
Coronamaatregel - Ondernemers in de Witte de Withstraat in Rotterdam pleiten voor een tijdelijke autovrije zone in hun straat. De ruimte zou dan ingezet kunnen worden voor het uitbreiden van de terrassen. Een plan daartoe is ingediend bij de gemeente. Dat meldt Rijnmond.nl vandaag.
Het plan van de ondernemers in deze populaire uitgaansstraat is een van de vele verzoeken die gedan zijn om de horeca, en dan met name de terrassen, wat meer ruimte te geven. Gemeenten gaan hier verschillend mee om blijkt uit navraag bij ondernemers. Sommige gemeenten werken daar volop aan mee en vragen daarvoor zelfs geen leges of precariokosten, terwijl andere gemeenten juist heel terughoudend zijn. Alles hangt samen met de plaatselijke handhaving, veiligheid en openbare orde.
Rendabele invulling
Het zoeken naar een rendabele invulling van de anderhalvemeter op terrassen en in de horeca, en de beperking ten aanzien van het aantal mensen in het restaurant baart veel ondernemers zorgen of het bedrijf wel rendabel is open te houden. Zij vrezen aanzienlijke omzetdaling tegenover gelijkblijvende kosten. Vandaar dat er veel creativiteit ontstaat om regels en ruimte op te rekken. De eigen gemeenten spelen in het verkrijgen van goedkeuring daarvoor een belangrijke rol.
De ondernemers in de Witte de Withstraat stellen voor om hun straat tussen 10:00 uur en 02:00 uur volledig autovrij te maken. De terrassen kunnen dan met één meter op straat worden uitgebreid. Het plan heeft niet alleen de goedkeuring van de horecaondernemers, maar ook van de bewoners, volgens een ondernemer bij Rijnmond.nl.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Biertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtSteeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd
Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.
Lees berichtRestaurant Hemel & Aarde krijgt er een wijnbar bij
Horeca - Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht krijgt er een bijdehand jong zusje bij. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar.
Lees bericht